Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Σύσταση Γραμματείας Γυναικών της Ένωσης Αθηνών


 
Την Τρίτη 27/02/2024 συγκροτήθηκε σε Σώμα η νεοσυσταθείσα Γραμματεία Γυναικών της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Αθηνών  ως εξής:

 • Γραμματέας Γυναικών: ΜΠΑΒΕΛΑ Χρυσάνθη
 • Αναπλ. Γραμματέας Γυναικών: ΚΟΥΤΕΛΙΑ Ειρήνη
 • Οργανωτική Γραμματέας: ΠΑΛΛΗ Μαρία
 • Γραμματέας Δημοσίων Σχέσεων: ΤΖΑΚΟΥ Ευαγγελία
 • Γραμματέας Διεθνών Σχέσεων: ΠΟΛΠΑΤΖΗ Ελευθερία
 • Μέλος: ΛΙΑΜΗ Σεβαστή
 • Μέλος: ΤΣΙΛΙΓΙΑΝΝΗ Μαρία
 • Αναπλ. Μέλος: ΠΑΠΑΣΑΡΑΦΙΑΝΟΥ Μαρία
 • Αναπλ. Μέλος: ΛΟΥΤΡΙΩΤΗ Χριστίνα

Η γραμματεία γυναικών της Ε.ΑΣ.Υ.Α.:

 • Αναλαμβάνει την ενημέρωση του γυναικείου προσωπικού για τη γέννεση και τους σκοπούς της Γραμματείας Γυναικών καθώς και την αναγκαιότητα ύπαρξής της και είναι υπεύθυνη για τη διάρθρωση και εύρυθμη λειτουργία αυτής.
 • Παρακολουθεί – συλλέγει – επεξεργάζεται όλα τα στοιχεία για θέματα που αφορούν τις γυναίκες Αστυνομικούς, τα οποία εισηγείται στο Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Αθηνών, με λύσεις – ρυθμίσεις – τρόπους αντιμετώπισης.
 • Ενημερώνει τις γυναίκες-μέλη της Ένωσης με όλα τα πρόσφορα μέσα για τις προτάσεις προς επίλυση των υφιστάμενων προβλημάτων, καθώς και για τα αποτελέσματα αυτών.
 • Καταγγέλλει στην Ε.ΑΣ.Υ.Α. κάθε ζήτημα που σχετίζεται με τις παραβιάσεις της εργατικής και ασφαλιστικής νομοθεσίας που αφορούν τις γυναίκες-μέλη της.
 • Οργανώνει σε συνεργασία με το Διοικητικό Συμβούλιο της Ε.ΑΣ.Υ.Α. συναντήσεις, εκδηλώσεις, επισκέψεις σε Υπηρεσίες για τη σύσφιξη των σχέσεων, ανταλλαγή απόψεων και από κοινού αντιμετώπιση προβλημάτων, ιδίων με αυτά γυναικών του ευρύτερου Δημόσιου Τομέα.
 • Οργανώνει συνδιασκέψεις & ημερίδες για πληρέστερη ανταλλαγή απόψεων – επεξεργασία προβλημάτων και υποβολή συγκροτημένων προτάσεων, αλλά και συνεργασία με ομοειδείς γυναικείες οργανώσεις.
 • Οργανώνει μορφωτικές και κοινωνικές συγκεντρώσεις, διαλέξεις, σεμινάρια με σκοπό την επαγγελματική, πνευματική, πολιτιστική και κοινωνική εξύψωση των γυναικών αστυνομικών μελών της Ε.ΑΣ.Υ.Α.

 Αν και οι γυναίκες αποτελούν περίπου το 1/5 της αστυνομικής δύναμης, έχουν κατορθώσει να καταλάβουν θέσεις και σε ιδιαίτερες Υπηρεσίες, όπως Δίκυκλης Αστυνόμευσης ΔΙ.ΑΣ., οδηγός περιπολικού, ειδικές υπηρεσίες ασφάλειας, εκρηκτικά, συνοδοί αστυνομικών σκύλων κλπ. Άνδρες και γυναίκες πλέον λαμβάνουν κοινή εκπαίδευση στις Σχολές της Αστυνομίας, οι οποίες λειτουργούν πλέον μεικτές, φέρουν την ίδια στολή, ίδιο εξοπλισμό και ίδιο ατομικό οπλισμό και υπάρχει κοινή μισθολογική και βαθμολογική εξέλιξη. Επίσης οι γυναίκες αστυνομικοί τυγχάνουν ίσων ευκαιριών στις εξετάσεις που αφορούν τις προαγωγές και καταλαμβάνουν θέσεις και σε ανώτερα αξιώματα, όπως διευθυντικές θέσεις σε επιτελικές Υπηρεσίες του Αρχηγείου. 

Με την κατάκτηση της ισότητας, η γυναίκα αστυνομικός απέκτησε πολυπλοκότερο υπηρεσιακό ρόλο. Καθημερινά καλείται να ανταπεξέλθει επάξια στο ρόλο που αυτή απαίτησε. Η υπηρεσιακή ισότητα δεν είναι κάτι το εύκολο. Η γυναίκα Αστυνομικός, όπως κάθε γυναίκα εργαζόμενη, δεν είναι μόνο εργαζόμενη. Και πόσω μάλλον σε έναν τόσο ιδιαίτερο επαγγελματικό χώρο. Είναι σύζυγος, μάνα, νοικοκυρά, κόρη και αδελφή, είναι μέλος της Κοινωνίας. Η πολυπλοκότητα και ιδιαιτερότητα του επαγγέλματος φέρνει ανωμαλίες στην ισορροπία της. Δουλεύει πρωί, απόγευμα, βράδυ; Αδιάφορο μπροστά στις υποχρεώσεις που γεννά η γυναικεία της φύση.

 Η Ελληνίδα Αστυνομικός τί ζητά άραγε σήμερα; Ένα παράθυρο ελπίδας. Βελτίωση των συνθηκών διαβίωσης, γιατί αυτό θα επιφέρει και βελτίωση στις συνθήκες εργασίας. Η Ελληνίδα γυναίκα, γιατί η ιδιότητα του Αστυνομικού δεν αλλοιώνει τη γυναικεία φύση, επιζητά την εξασφάλιση του αύριο. Να ζει με αξιοπρέπεια και να μεγαλώνει ελεύθερα τα παιδιά της με τροφή και γνώση.

Να ζει, όχι επικινδύνως, αλλά με ασφάλεια και περηφάνια για το λειτούργημα που επιτελεί και προς αυτή την κατεύθυνση θα κινηθούν οι πρωτοβουλίες και δραστηριότητες της νεοσυσταθείσας Γραμματείας Γυναικών της Ένωσής μας.

                               Καλή αρχή και καλούς αγώνες !

Για το Δ.Σ. της Ένωσης Αθηνών

Ο Πρόεδρος Πάκος Δημοσθένης

Ο Γενικός Γραμματέας Χύτας Κων/νοςΠηγή: easya.gr


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια