Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Η 36η Ετήσια Τακτική Γενική Συνέλευση της Ένωσης Σερρών


Διαβάστε την ανακοίνωσηΤο απόγευμα της Παρασκευής 23 Φεβρουαρίου 2024 στην αίθουσα εκδηλώσεων του ξενοδοχείου ‘’PHILIPPOS XENIA’’, πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία και συμμετοχή η 36η Ετήσια Τακτική Γενική Συνέλευση της Ένωσης μας. Προ της έναρξης των εργασιών της, τηρήθηκε ενός λεπτού σιγή ως ελάχιστος φόρος τιμής στους πεσόντες εν ώρα υπηρεσίας συναδέλφους μας, με την ευχή όλων να κλείσει εδώ αυτός ο μακρύς και στενάχωρος κατάλογος συναδέλφων που χάνουν τη ζωή τους κατά την εκτέλεση των καθηκόντων τους.

Στις εργασίες της Γενικής Συνέλευσης οι συνάδελφοι μας και οι υπόλοιποι προσκεκλημένοι ενημερώθηκαν για τα πεπραγμένα του Διοικητικού Συμβουλίου του περασμένου έτους, λαμβάνοντας εμπεριστατωμένα και αναλυτικά γνώση των πολλαπλών και ποικίλων δράσεων και ενεργειών της Ένωσης τόσο με την Έκθεση του Διοικητικού Απολογισμού από τη Γενική Γραμματέα κα. Ελπίδα ΖΑΓΟΡΑ όσο και του Οικονομικού Απολογισμού-Προϋπολογισμού από τον Ταμία της Ένωσης κ. Κωνσταντίνο ΧΑΤΖΗΑΝΤΩΝΙΟΥ. Οι ως άνω απολογισμοί καθώς και η Έκθεση της Ελεγκτικής Επιτροπής έτυχαν της έγκρισης και αποδοχής της πλειοψηφίας των παρόντων μελών της Ένωσης.

Στο πρώτο μέρος της εκδήλωσης τιμήθηκαν και βραβεύτηκαν οι αποστρατευθέντες συνάδελφοι για την πολυετή προσφορά του στην Ελληνική Αστυνομία καθώς επίσης τα τέκνα συναδέλφων-μελών μας που πέτυχαν την εισαγωγή τους στα Α.Ε.Ι.-Τ.Ε.Ι. Αστυνομικές και Στρατιωτικές Σχολές της Χώρας κατά το προηγούμενο έτος, δίδοντας τους τιμητικό έπαινο και το συμβολικό χρηματικό ποσό των εκατό (100) Ευρώ ως ελάχιστη αναγνώριση και ανταμοιβή των κόπων και της προσπάθειας τους.


Ο πρόεδρος κ. Αναστάσιος ΑΡΑΜΠΑΤΖΗΣ στην ομιλία του τόνισε ιδιαίτερα την αναγκαιότητα της διασφάλισης της ενωτικής δράσης, αλληλεγγύης και συνεργασίας, το διαρκή αγώνα της Ένωσης μας για τη διαφύλαξη κεκτημένων και θεσμοθετημένων δικαιωμάτων των συναδέλφων μας, επισημαίνοντας ότι θα εξακολουθήσει η προσπάθεια και η πίεση προς την Πολιτική και Φυσική Ηγεσία για τον εφοδιασμό των συναδέλφων και υπηρεσιών της Δ.Α. Σερρών με σύγχρονα μέσα και εξοπλισμό ως βασικό στοιχείο και αποστολή του υγιούς συνδικαλισμού. Εξήρε επίσης την άψογη λειτουργία της τράπεζας αίματος του σωματείου μας, η οποία παρέχει σημαντική βοήθεια στα μέλη και τις οικογένειες τους έχοντας ευχέρεια διάθεσης αίματος ένεκα της αθρόας συμμετοχής των συναδέλφων μας στις πραγματοποιηθείσες αιμοδοσίες. Επιπροσθέτως, τόνισε την ανάγκη άμεσης αναμόρφωσης του Κώδικα Μεταθέσεων και την εξάλειψη διατάξεων που δημιουργούν αναιτιολόγητες και αναξιοκρατικές εξαιρέσεις στις μεταθέσεις αλλά και την αδήριτη ανάγκη στήριξης του συνδικαλιστικού μας κινήματος από το σύνολο των συναδέλφων μας.

Τις εργασίες της Γενικής Συνέλευσης τίμησαν με την παρουσία τους ο Αντιπρόεδρος Δ.Σ. της Π.Ο.ΑΣ.Υ. κ. Σταύρος ΦΕΤΚΟΣ, ο οποίος παρείχε εμπεριστατωμένη ενημέρωση για τα τρέχοντα ζητήματα, τις δράσεις και τους στόχους του συνδικαλιστικού μας κινήματος, o Πρόεδρος του Κέντρου Έρευνας, Υγείας & Ασφάλειας της Π.Ο.ΑΣ.Υ. κ. Δημήτριος ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ ο οποίος ενημέρωσε τους συναδέλφους μας για ασφαλιστικά και συνταξιοδοτικά ζητήματα καθώς επίσης ο Αντιπρόεδρος του Ταμείου Επαγγελματικής Ασφάλισης Αστυνομικών-Πυροσβεστών-Λιμενικών κ. Απόστολος ΛΙΤΣΙΟΣ ο οποίος ανέλυσε διεξοδικά τη σύσταση, λειτουργία και αποστολή του Ταμείου, επεξηγώντας τις αλλαγές που επέφεραν σε αυτό οι πρόσφατες νομοθετικές ρυθμίσεις.

Επιπροσθέτως, στην εκδήλωση παρευρέθησαν και τίμησαν με την παρουσία τους ο Βουλευτής Σερρών της Ν.Δ. κ. Αναστάσιος ΧΑΤΖΗΒΑΣΙΛΕΙΟΥ, ο Βουλευτής Σερρών της Ν.Δ. κ. Θεόφιλος ΛΕΟΝΤΑΡΙΔΗΣ, η Ευρωβουλευτής της Ν.Δ. κα. Άννα-Μισέλ ΑΣΗΜΑΚΟΠΟΥΛΟΥ, ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Σερρών κ. Παναγιώτης ΣΠΥΡΟΠΟΥΛΟΣ, ο Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής του Δήμου Βισαλτίας κ. Εμμανουήλ ΚΑΤΗΣ, εκπρόσωποι των Βουλευτών Σερρών της Ν.Δ. κ. Κώστα ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ και κας. Φωτεινής ΑΡΑΜΠΑΤΖΗ, εκπρόσωπος του Βουλευτή Σερρών της Ελληνικής Λύσης κ. Κώστα ΜΠΟΥΜΠΑ, ο Διευθυντής της Δ.Α. Σερρών Ταξίαρχος κ. Ευάγγελος ΤΣΙΩΤΑΣ, ο Πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Ημαθίας και εκπρόσωπος της Π.Ο.ΑΣ.Υ. στο Ίδρυμα Μέριμνας & Αριστείας κ. Απόστολος ΜΟΥΡΤΗΣ, ο Πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Χαλκιδικής και μέλος Δ.Σ. της Π.Ο.ΑΣ.Υ. κ. Γεώργιος ΑΡΧΟΝΤΟΠΟΥΛΟΣ, ο Γενικός Γραμματέας, ο Ταμίας & ο Οργανωτικός Γραμματέας της Ένωσης Αξιωματικών Ελληνικής Αστυνομίας Κεντρικής Μακεδονίας κ.κ. Πέτρος ΓΙΑΡΙΣΚΑΝΗΣ, Εμμανουήλ ΜΠΑΜΠΑΛΗΣ και Δημήτριος ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ αντίστοιχα, ο Πρόεδρος της Τ.Δ. Σερρών Διεθνούς Ένωσης Αστυνομικών κ. Στέργιος ΜΠΑΓΚΟΣ, ο Πρόεδρος και ο Ταμίας του Συνδέσμου Αποστράτων Αστυνομικών Νομού Σερρών κκ. Σοφοκλής ΤΣΕΡΤΣΙΔΗΣ και Ιωάννης ΜΑΡΑΓΚΟΤΙΔΗΣ αντίστοιχα και ο Νομικός Σύμβουλος της Ένωσης μας κ. Γεώργιος ΠΑΡΗΓΟΡΗΣ.Ευχαριστούμε όλα τα μέλη μας για την προσέλευση και συμμετοχή τους στις εργασίες της Γενικής Συνέλευσης, αφού η παρουσία τους αποδεικνύει την εμπιστοσύνη και την στήριξή τους στις έως τώρα ενέργειές μας και μας οπλίζει με κουράγιο και δύναμη να συνεχίσουμε με παραπάνω ζήλο και ζέση το συνδικαλιστικό μας έργο.

Να είστε σίγουροι αγαπητοί συνάδελφοι ότι η Ένωσή μας μάχονταν, μάχεται και θα συνεχίσει να μάχεται για την προάσπιση και διαφύλαξη των δικαιωμάτων μας και την κατάκτηση νέων στόχων καθώς επίσης και για την τήρηση των υποχρεώσεων της Διοίκησης απέναντι στο ένστολο προσωπικό της Ελληνικής Αστυνομίας.

ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                     Η ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑ
ΑΡΑΜΠΑΤΖΗΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ               ΖΑΓΟΡΑ ΕΛΠΙΔΑ  


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια