Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Έκτακτο επίδομα Πάσχα 2024 - Τα ποσά και οι δικαιούχοι


Τα κριτήρια για την καταβολή του θα καθοριστούν το Μάρτιο



Τη χορήγηση έκτακτης οικονομικής ενίσχυσης το Πάσχα ανακοίνωσε ο υπουργός Οικονομικών Κωστής Χατζηδάκης με το ποσά που θα λάβουν οι δικαιούχοι να οριστικοποιούνται το Μάρτιο.

«Eίμαστε εδώ για να επιστρέψει το υπερβάλλον πίσω στην κοινωνία», δήλωσε ο υπουργός Εθνικής Οικονομίας, Κωστής Χατζηδάκης στο ΣΚΑΪ φανερώνοντας ότι η σκέψη της κυβέρνησης είναι να δοθεί επίδομα κοινωνικής αλληλεγγύης στα ευάλωτα νοικοκυριά το Πάσχα στα πρότυπα του επιδόματος που δόθηκε τα Χριστούγεννα.



Μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ο υπουργός Εθνικής Οικονομίας, Κωστής Χατζηδάκης τόνισε ότι «εάν έχουμε υψηλούς ρυθμούς ανάπτυξης, εάν, όπως έγινε τα προηγούμενα χρόνια, έχουμε υπέρβαση θετική σε σχέση με τις προβλέψεις του προϋπολογισμού, είμαστε εδώ για να επιστρέψει το υπερβάλλον πίσω στην κοινωνία».


Ωστόσο τα ποσά, το εύρος των δικαιούχων και τα κριτήρια για την καταβολή του θα καθοριστούν το Μάρτιο από την πορεία των φορολογικών εσόδων και την ανακοίνωση του ΑΕΠ του 2023. Αυτό θα γίνει στις 7 Μαρτίου και, στη συνέχεια, αναμένεται να «κλειδώσουν» οι οριστικές αποφάσεις.

Η πληρωμή του αναμένεται στο τέλος Απριλίου, μέσα στη Μ. Εβδομάδα. Πέρσι το Πάσχα, είχε δοθεί ένα ποσό -κλιμακωτά- μόνο στους συνταξιούχους που δεν είχαν πάρει αύξηση στη σύνταξή τους λόγω προσωπικής διαφοράς.

Αντίθετα, όμως, τα Χριστούγεννα του 2023 δόθηκε «επιταγή ακρίβειας» - που ονομάστηκε επίδομα κοινωνικής αλληλεγγύης- σε περισσότερες ομάδες.

Οι κατηγορίες που το έλαβαν και τα ήταν τα εξής:

Από 175 ευρώ έως 1.400 ευρώ έλαβαν οι 800.000 δικαιούχοι του επιδόματος παιδιού του ΟΠΕΚΑ.
Έκτακτη ενίσχυση ύψους 150 ευρώ έλαβαν 1.055.000 συνταξιούχοι χωρίς προσωπική διαφορά και κύρια σύνταξη έως 700 ευρώ.
Έκτακτη ενίσχυση ύψους 150 ευρώ έλαβαν 33.000 δικαιούχοι του επιδόματος ανασφάλιστου υπερήλικα.
Επιπλέον 50% του μηνιαίου επιδόματος έλαβαν 210.000 δικαιούχοι του ελάχιστου εγγυημένου επιδόματος.
Έκτακτη ενίσχυση 200 ευρώ έλαβαν 225.000 δικαιούχοι λοιπών επιδομάτων του e-ΕΦΚΑ.

Πηγή: www.vradini.gr










Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια