Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90


Πως διαβάζουν τις δημοσκοπήσεις σε Μαξίμου και Κουμουνδούρου
Τι έχει εντυπωσιάσει δημοσκόπους και αναλυτέςΣε Μαξίμου και Κουμουνδούρου έχουν πέσει στις πρώτες δημοσκοπήσεις για το 2024 και τις μελετούν για να βγάλουν τα συμπεράσματά τους. Και αυτό γιατί σε λίγους μήνες οι πολίτες θα πάνε στις κάλπες σε ένα εντελώς διαφορετικό σκηνικό από αυτό των εθνικών εκλογών. Αυτό που είναι κοινό σε όλες και έχει πραγματικά εντυπωσιάσει τους δημοσκόπους και τους αναλυτές των στοιχείων και είναι κάτι που δεν έχει καταγραφεί ξανά, είναι η αντοχή του Κυριάκου Μητσοτάκη και της Νέας Δημοκρατίας, που πάνω από εφτά χρόνια παρουσιάζει ένα ποσοστό ανθεκτικότητας από 37-41% σε όλες τις μετρήσεις. Και αυτό παρά το ότι υπήρχαν αρκετές «μαύρες τρύπες» στην πορεία τουλάχιστον της διακυβέρνησης που θα μπορούσαν να περιορίσουν αυτήν την αποκαλούμενη αριθμητική αλλά και πολιτική κυριαρχία του Κυριάκου Μητσοτάκη.Αυτά τουλάχιστον σε ότι αφορά τους δημοσκόπους. Στο Μέγαρο Μαξίμου όμως εξακολουθούν να κρατούν χαμηλά τον πήχη, και αυτήν την οδηγία έχει δώσει ο πρωθυπουργός στους συνεργάτες του στο Μαξίμου. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, γνωρίζει ότι από τη μια αποφάσεις που λαμβάνει, όπως στο θέμα της ισότητας στο γάμο, μπορεί να του στοιχίσουν μετακίνηση ψηφοφόρων, προς τα δεξιά. Αυτός είναι ο λόγος που δεν ανέβασε τους τόνους ούτε με την Ιεραρχία, ούτε με τους βουλευτές του που διαφωνούν, ούτε φυσικά και με τον Αντώνη Σαμαρά.

Παράλληλα η πολιτική κυριαρχία του, την ώρα που είναι το δυνατό χαρτί της κυβέρνησης ενέχει και ένα μεγάλο ρίσκο. Ολο αυτό να διαβαστεί ως «αλαζονεία» και είναι το μόνο χαρακτηριστικό σε όλες τις μετρήσεις που έχει στα χέρια του το Μαξίμου, που οι πολίτες δεν συγχωρούν.

Για αυτό και ο Κυριάκος Μητσοτάκης κρατά χαμηλά την …μπάλα ζητώντας από τους Υπουργούς του στις τοποθετήσεις τους να μην προκαλούν τους πολίτες.


Παράλληλα στις αναλύσεις που κάνει το επιτελείο της κυβέρνησης, καταγράφουν την ανησυχία που προκαλεί η αντοχή παρά τα μέτρα και τα πρόστιμα, της απάντησης που δίνουν οι πολίτες για το θέμα της ακρίβειας. Πάνω από το 75% το θεωρεί ως ένα από τα μεγαλύτερα προβλήματά του.

Στο Μαξίμου κοιτούν τα κρατικά ταμεία και πιστεύουν ότι κοντά στην Ανοιξη και αφού έχει κλειδώσει το ποσοστό της αύξησης στο βασικό μισθό θα είναι έτοιμοι να κάνουν και νέες παρεμβάσεις στην αγορά, με στόχο να αρχίσει να αντιστρέφεται η κατάσταση που βιώνουν τα νοικοκυριά.

Παράλληλα η αποδοχή των κινήσεων της κυβέρνησης από ένα μεγάλο κομμάτι της κοινωνίας, ακόμη και ψηφοφόρων άλλων κομμάτων στο θέμα των μη Κρατικών Πανεπιστημίων της δίνει ένα πλεονέκτημα να παίξει στο δικό της γήπεδο.


Ο Κ. Μητσοτάκης που ταλαιπωρείται από την γρίπη, άμεσα θα κληθεί να πάρει πρωτοβουλίες για τους αγρότες, καθώς μπορεί στο κομμάτι των Πανεπιστημίων να έχει την κοινωνία δίπλα του, αλλά η περιφέρεια δεν πρέπει να χαθεί από τα…ραντάρ της κυβέρνησης.

Γιατί να ασφαλίσω το σπίτι μου;EAEE
Super δώρα με κάθε εγγραφή!StoiximanΤην ίδια ώρα στην Κουμουνδούρου κοιτούν με απογοήτευση τις δημοσκοπήσεις. Παρά το ότι έχει κλείσει ο κύκλος των αποχωρήσεων, ο Στέφανος Κασσελάκης έχει δεχθεί ισχυρό πλήγμα στο προφίλ του. Δεν είναι μόνο τα καθηλωμένα ποσοστά του ΣΥΡΙΖΑ σε όλες τις μετρήσεις και η παγίωση του κόμματος στην τρίτη θέση. Όπως λένε άνθρωποι που βρίσκονται κοντά στον Πρόεδρο του κόμματος, το μεγαλύτερο πρόβλημα είναι η απαξίωση που έχει γίνει στο πρόσωπο του νέου αρχηγού. Που εξελέγη ως αντι-Μητσοτάκης και μετατράπηκε μέσα σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα από λύση σε πρόβλημα για την Κουμουνδούρου.

Και όλα αυτά όταν έχει μπροστά του ένα Συνέδριο, που όσο και αν θέλει να το κάνει πανηγυρικό μέσα σε αυτό το κλίμα, δεν αποκλείεται να λειτουργήσει ως επιταχυντής των εξελίξεων στην κεντροαριστερά.

Μπορεί να επιχείρησαν επικοινωνιακά στο ταξίδι στις Σπέτσες, αλλά δεν τους βγήκε καθώς σχεδόν κανείς δεν ασχολήθηκε με θέσεις και προτάσεις που υποτίθεται ότι βγήκαν το τριήμερο, αλλά ήταν απλά ξαναζεσταμένο φαγητό.

Τώρα ο Στέφανος Κασσελάκης, αναζητά στις δεξαμενές σκέψεις που δημιουργεί τη λύση στο παζλ της επόμενης ημέρας και τα φωτεινά μυαλά που θα δημιουργήσουν το αφήγημα της πορείας προς τις κάλπες.

Μόνο που σε κάθε δημοσκόπηση, αντί να υπάρχει μια χαραμάδα αισιοδοξίας τα ποσοστά παραμένουν καθηλωμένα, ενώ το ποσοστό πρωθυπουργισιμότητας του Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ μόνο ελπίδα δεν δίνουν ότι κάτι μπορεί να αλλάξει.

Και δεν είναι λίγοι στην Κουμουνδούρου που ισχυρίζονται ότι «Ο…μάγος τελικά από την Αμερική δεν έκρυβε τίποτε κάτω από το καπέλο του, εκτός από μια φούχτα δολάρια»…

Πηγή: debater.gr


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια