Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Το θέμα των ακούσιων νοσηλειών συζήτησαν με τον Υφυπουργό Υγείας ο Δημοσθένης Πάκος και ο Θεόδωρος Τσαϊρίδης


Aνάρτηση του Θεόδωρου Τσαϊρίδη:

Συνάντηση με τον Υφυπουργό Υγείας αρμόδιου για την ψυχική υγεία, κ. Δημήτρη Βαρτζόπουλο πραγματοποίησαν ο Προεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Αθηνών Πάκος Δημοσθένης και ο Προεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Θεσσαλονίκης Τσαϊριδης Θεόδωρος .

Βασικό θέμα της συνάντησης, αποτέλεσε η μη εφαρμογή του Ν.4931/2022 άρθρο 59, που αφορά στη "Μεταφορά του ασθενή κατά τη διαδικασία της ακούσιας νοσηλείας".

Όπως μας ενημέρωσε ο κ. Υφυπουργός η συγκεκριμένη διάταξη είναι εξαιρετικά δύσκολο να εφαρμοστεί, για το λόγο αυτό θα προχωρήσει στην έκδοση εγκυκλίου η οποία θα διαφυλάττει τα δικαιώματα των προσαγομένων, ενώ ταυτόχρονα θα ορίζει ξεκάθαρα τις αρμοδιότητες του αστυνομικού προσωπικού.
 
Πάνω σε αυτό, προτάθηκε η απασχόληση των αστυνομικών δυνάμεων να παύει με την έναρξη της διαγνωστικής διαδικασίας και εν συνέχεια, οποιαδήποτε μεταφορά του ασθενούς προκύψει, αυτή να γίνεται με μέσα και ευθύνη της νοσηλευτικής μονάδας.
 
Ο κ. Υφυπουργός όντας εξαιρετικός γνωστής του εν λόγω αντικειμένου, ανέφερε ότι οι προτάσεις είναι προς την σωστή κατεύθυνση, δεσμευόμενος ότι θα κάνει ότι είναι δυνατόν ώστε μέσω της εγκυκλίου, να οριοθετηθούν οι αρμοδιότητες των αστυνομικών δυνάμεων, έτσι ώστε να μην στερούνται οι πολίτες την πολύτιμη συνεισφορά τους στην αστυνόμευση και την καταπολέμηση της εγκληματικότητας.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια