Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Σαλαμίνα: "Έχε λίγο υπόψη σου σήμερα - Να δώσω χαρτζιλίκι στα παιδιά;"- Πώς ο αστυφύλακας ειδοποιούσε τους εκβιαζόμενους







Από 200 έως και 2.000 ευρώ έβγαζε ο Αστυφύλακας, ο οποίος συνελήφθη από την Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων Σωμάτων Ασφαλείας, μαζί με συνάδελφό του, με τις κατηγορίες της εκβίασης κατ’ εξακολούθηση, δωροληψίας υπαλλήλου, κατάχρηση εξουσίας, παραβίαση υπηρεσιακού απορρήτου, παράβαση καθήκοντος, καθώς και για παράβαση της νομοθεσίας για τα όπλα και τα ναρκωτικά.




Ο αστυφύλακας προέβαινε σε πράξεις εκβίασης και δωροληψίας, καθώς απαιτούσε χρηματικά ποσά και ανταλλάγματα από ιδιοκτήτες καταστήματος υγειονομικού ενδιαφέροντος και εργαζόμενους σε οικοδομή, ενώ ακόμα ενημέρωνε ιδιοκτήτες καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος για επικείμενους ελέγχους από την Υπηρεσία του ή άλλες αρμόδιες ελεγκτικές δημόσιες υπηρεσίες. Συνολικά ταυτοποιήθηκε η εμπλοκή του σε 2 περιπτώσεις εκβίασης και δωροληψίας, καθώς και 11 περιπτώσεις παραβίασης υπηρεσιακού απορρήτου.


Διαβάστε Επίσης



Η Αστυνομία έχει στα χέρια της συνομιλίες του, μέσα από τις οποίες ενημερώνει ότι έχουν αφιχθεί στο λιμάνι της Σαλαμίνας, στην τοποθεσία Παλούκια, δύο υπάλληλοι της Ε.Α.Δ. μαζί με την Επιθεωρήτρια, για να διεξάγουν ελέγχους στο νησί και ο ίδιος θα πήγαινε να τους πάρει με το περιπολικό.



Αμέσως τηλεφωνεί σε ιδιοκτήτη καταστήματος εστίασης λέγοντάς του: Είμαι ο ... από την Αστυνομία μ΄ακούς;
Ναι
Έχε λίγο υπόψη σου σήμερα. Ντάξει;
Έχουμε τίποτα;
Ναι, ναι... Απλά, πολύ εμπιστευτικό, μην βγει παραέξω. Τώρα πάω να τους πάρω
Ευχαριστώ, ναι
Απλά έχε το νου σου για σήμερα, κόφ΄τα όλα σήμερα

Σε άλλη περίπτωση ανταλλάσει μηνύματα με άλλον ιδιοκτήτη και ρωτάει αν "έχει μπει έλεγχος;" για να λάβει την απάντηση πως "δεν έχει μπει".

Ακόμα, ενημερώνει καταστηματάρχη πως την επομένη το πρωί θα του σφραγίσουν το κατάστημα, καθώς δεν είχε συνδεδεμένη την ταμειακή του μηχανή και αυτός του προτείνει να δώσει... "χαρτζιλίκι στα παιδιά", εννοώντας τους αστυνομικούς που θα πήγαιναν να το σφραγίσουν. Ο Αστυφύλακας του απαντάει πως δεν γίνεται αυτό, γιατί απασχολούνται σε αυτό συνολικά για το διήμερο 18 αστυνομικοί.

Σε άλλον καταστηματάρχη λέει "ε, τι ήθελα να σου πω... Μπαίνει τώρα ο ΕΦΚΑ. Είναι στο φέρι μποτ και έρχεται". Επίσης του λέει να ενημερώσει και "τα άλλα παιδιά".

Ιδιοκτήτης νυχτερινού καταστήματος έχει καλέσει τον αστυφύλακα να μεσολαβήσει, γιατί τα ντεσιμπελόμετρα που είχαν στα μαγαζιά τους, ήταν ρυθμισμένα στα 65 ντεσιμπέλ, ωστόσο της Αστυνομίας έδειχναν 90. Εκεί του απάντησε πως είχε μια βάφτιση και είχε πάρει άδεια.

Ενημέρωσε επίσης καταστηματάρχη σχετικά, που είχε δύο υπαλλήλους του αδήλωτους και την ίδια μέρα πήγε και τους ασφάλισε, ενώ προειδοποιούσε για ελέγχους σε βιβλία εφορίας αλλά και για το κάπνισμα.

Πηγή: www.thetoc.gr










Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια