Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Γιώργος Καλλιακμάνης: “Πράσινο φως” από το Μέγαρο Μαξίμου για υποψηφιότητα στις ευρωεκλογές του Ιουνίου






"Κλειδώνει" η υποψηφιότητά του με το γαλάζιο ευρωψηφοδέλτιο

Ο Γιώργος Καλλιακμάνης σύμφωνα με πληροφορίες του DEBATER είχε συναντήσεις με τρία στελέχη της Νέας Δημοκρατίας και πρέπει να θεωρείται “κλειδωμένη” η υποψηφιότητα του στις ερχόμενες ευρωεκλογές του Ιουνίου. Τις τελικές αποφάσεις θα λάβει ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, ωστόσο το “πράσινο φως” έχει ήδη ανάψει από το Μέγαρο Μαξίμου για τον Πρόεδρο Αστυνομικών Υπαλλήλων Νοτιοανατολικής Αττικής.


Γιώργος Καλλιακμάνης: Το βιογραφικό του

Ο Γεώργιος Α. Καλλιακμάνης γεννήθηκε στις 29 Οκτωβρίου του 1968 στο Αγρίνιο Αιτωλοακαρνανίας. Είναι πατέρας τριών παιδιών. Υπηρετεί ως αξιωματικός της Ελληνικής Αστυνομίας από το έτος 1995, και μέχρι σήμερα είναι αξιωματικός στον Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών «Ελ. Βενιζέλος».
Το 2005 προήχθη με προαγωγικές εξετάσεις στο βαθμό του Ανθυπαστυνόμου, 7ος μεταξύ 500 συμμετεχόντων, και το 2009 προήχθη στον βαθμό του Υπαστυνόμου Β’ , μετά την εισαγωγή του στο τμήμα επιμόρφωσης μετεκπαίδευσης Ανθυπαστυνόμων με προαγωγικές εξετάσεις 2ος στους 180 συμμετέχοντες. Έχει πολύ καλή γνώση της Αγγλικής Γλώσσας.
Παράλληλα και από πολύ νωρίς άρχισε και η ενασχόληση του με τα κοινά, αφού εκλέχθηκε αντιπρόσωπος στην Πανελλήνια Ομοσπονδία Αστυνομικών Υπαλλήλων (Π.Ο.ΑΣ.Υ.) της (τότε) Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Αττικής, ήδη δε κατέχει την θέση του Αντιπροέδρου της Π.Ο.ΑΣ.Υ., με αρμοδιότητες σε θέματα εκπαίδευσης και επιμόρφωσης.
Έχει άριστη γνώση του οργανογράμματος και της διάρθρωσης των υπηρεσιών της ΕΛ.ΑΣ.
Όντας εκλεγμένος στο Δ.Σ. / Π.Ο.ΑΣ.Υ., ανέπτυξε πλούσια συνδικαλιστική δράση, η οποία είχε ως αποτέλεσμά της την καλυτέρευση των συνθηκών εργασίας των Αστυνομικών της περιφέρειας του, αλλά και γενικότερα όλων των υπηρεσιών της ΕΛ.ΑΣ .
Το 2013 εκλέχθηκε στο Δ.Σ. της νεοσύστατης Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Νοτιοανατολικής Αττικής, μετά δε από ψηφοφορία μεταξύ των μελών του Δ.Σ. εκλέχθηκε Πρόεδρος της Ένωσης.
Σήμερα κατέχει τον βαθμό του Αστυνόμου Β΄ και είναι πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Νοτιοανατολικής Αττικής. Έχοντας λάβει αυτή τη θέση, πραγματοποίησε σημαντικές δράσεις οι οποίες αφ’ ενός μεν ενίσχυσαν το κύρος της Ελληνικής Αστυνομίας αφ’ ετέρου δε συνέβαλαν τα μέγιστα στην εμπέδωση του αισθήματος ασφάλειας στον πολίτη, επανατοποθετώντας σε νέες και πιο σταθερές βάσεις τις σχέσεις Κοινωνίας και Αστυνομίας. Ειδικότερα :
ΚΟΙΝΩΝΙΚΕΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΕΣ ΔΡΑΣΕΙΣ

Εθελοντική αιμοδοσία : έχει δημιουργήσει τράπεζα αίματος σε περίπτωση που καταστεί ανάγκη να χρησιμοποιηθεί το αίμα που έχει συλλεχθεί από την εθελοντική αιμοδοσία και έχει προσφέρει σε όλες τις περιπτώσεις που χρειάστηκε αίμα.
⎯ Προσφορά μασκών την περίοδο του COVID-19.
⎯ Προσφορά τροφίμων και ρουχισμού σε πληγείσες περιοχές (Μάτι, Εύβοια, Θεσσαλία κ.α.).
⎯ Προσφορά σχολικών ειδών για τα παιδιά των Ελλήνων Αστυνομικών.
⎯ Προσφορά χριστουγεννιάτικων δώρων και δράσεις για τα παιδιά των αστυνομικών.
⎯ Διοργάνωση, σε συνεργασία με άλλους κοινωνικούς φορείς, αλλά και την Εκκλησία της Ελλάδας, αθλητικών και άλλων δραστηριοτήτων, για την ενίσχυση οικονομικά ασθενέστερων συμπολιτών, αλλά και Μ.Κ.Ο., όπως το «Χαμόγελο του Παιδιού» , η «ΦΛΟΓΑ», κ.ά.








ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗ ΣΤΑΔΙΟΔΡΟΜΙΑ

⎯ Στην πλούσια επαγγελματική του πορεία, συγκαταλέγεται η ίδρυση, για πρώτη φορά στην Ελλάδα, Γραφείου Εξέτασης Ταξιδιωτικών Εγγράφων στον Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών «Ελ. Βενιζέλος», αποκτώντας εξειδίκευση στην εξέταση της γνησιότητας των ταξιδιωτικών εγγράφων. Εξάρθρωσε εκατοντάδες κυκλώματα διακίνησης παρανόμων μεταναστών και εμπορίας ανθρώπων. Παρακολούθησε δεκάδες σεμινάρια ανίχνευσης ταξιδιωτικών εγγράφων, ασφάλειας αεροδρομίων και ασφαλείας πτήσεων, καθώς και αντιμετώπισης αεροπειρατειών από Αμερικάνους, Αυστραλούς, και Καναδούς Αξιωματικούς.
⎯ Συνέβαλε αποτελεσματικά στην πάταξη της παράνομης μετανάστευσης και της εμπορίας ανθρώπων εξαρθρώνοντας διεθνή κυκλώματα διακίνησης παράνομων μεταναστών υπηκόων Αλβανίας προς τον Καναδά, διεθνούς οργανωμένου κυκλώματος διακίνησης αλλοδαπών υπηκόων Σομαλίας μέσω της χώρας μας σε άλλες χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, καθώς και κυκλώματος εμπορίας ανηλίκων υπηκόων Κίνας τα οποία προορίζονταν για εμπόριο οργάνων σώματος και παιδικής πορνογραφίας.
⎯ Το 2015 σε συνεργασία με αστυνομικό που υπηρετεί στο ηλεκτρονικό έγκλημα, οργάνωσε μεγάλη αστυνομική επιχείρηση στον ως άνω αερολιμένα «Ελ. Βενιζέλος», αποτέλεσμα της οποίας ήταν η σύλληψη ημεδαπών και αλλοδαπών διακινητών ζώων συντροφίας, στερουμένων των νόμιμων δικαιολογητικών, από την Ελλάδα στην Γερμανία, απότοκος δε της σύλληψης και της, εκ του λόγου τούτου, άσκησης ποινικής δίωξης, ήταν η πλήρης εξάρθρωση του κυκλώματος και ο τερματισμός της παράνομης αυτή δραστηριότητάς του, η οποία για πολύ καιρό βρίσκονταν σε πλήρη εξέλιξη, λαμβάνοντας επαίνους και συγχαρητήρια από φορείς αλλά κυρίως από φιλοζωικά σωματεία αλλά και μεμονωμένους φιλόζωους σε όλη την επικράτεια.
⎯ Το 2017 μέσω της ενασχόλησης του με τα κοινά, συνέβαλε αποτελεσματικά με προτάσεις και παρεμβάσεις στη βελτίωση των συνθηκών εργασίας των αστυνομικών, προωθώντας καινοτόμε ιδέες, εξαιρετικά απαραίτητες προκειμένου να επιτευχθεί αυτό, ενώ παράλληλα, και σε συνεργασία με τηνUNESCO, συμμετείχε και συμμετέχει ενεργά στην εκστρατεία για τον επαναπατρισμό των γλυπτών του Παρθενώνα, αλλά και άλλων Ελληνικών αρχαιοτήτων στην Ελλάδα, με την δημιουργία και την έκδοση Ημερολογίου αλλά και με διοργάνωση εκδήλωσης στο Ίδρυμα «Θεοχαράκη» με την συμμετοχή πλήθους από όλους του πολιτικούς και κοινωνικούς φορείς.
⎯ Το 2018 προέτρεψε και πέτυχε η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Νοτιοανατολικής Αττικής, της οποίας εξακολουθεί μέχρι και σήμερα να είναι Πρόεδρος, να προβάλλει τον πολιτισμό, εκδίδοντας Ημερολόγιο, με παραστάσεις αρχαίου δράματος και κωμωδίας.
⎯ Το 2019 αφιέρωσε το Ημερολόγιο που δημιούργησε σε συνεργασία με το Ίδρυμα «Το σπίτι του Ηθοποιού», την Άννα Φόνσου και το Ίδρυμα «Θεοχαράκης» στους Σύγχρονες Έλληνες Ζωγράφους.
⎯ Σε εκδηλώσεις που έκανε με την Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Νοτιοανατολικής Αττικής, βράβευσε επιφανείς Έλληνες όπως ο Μίμης Πλέσσας, ο πρόεδρος των Ελλήνων λογοτεχνών, δημοσιογράφους που έχουν διαπρέψει στο αστυνομικό ρεπορτάζ. αλλά και αστυνομικούς για την συμβολή τους στην πάταξη της εγκληματικότητας, καθώς και για εξαίρετες πράξεις.

ΒΡΑΒΕΥΣΕΙΣ

⎯ Το 2003 βραβεύτηκε για την αποτελεσματικότητα του στην πάταξη της εμπορίας ανθρώπων και την συμβολή του στην αντιμετώπιση της παράνομης μετανάστευσης, από τον Πρεσβευτή των Η.Π.Α. στην Αθήνα, Τhomas Miller
⎯ Δυο (2) φορές από την UNESCO Πειραιώς και Νήσων για την προσφορά του στον πολιτισμό.
⎯ Από τον όμιλο UNESCO Νοτίων Προαστίων για το έργο του και την μεγάλη προσφορά του στην Ελληνική κοινωνία.
⎯ Από τον ΟΦΚΑΘ για την προσφορά του στον εθελοντισμό .
⎯ Από την Ένωση Πυροτεχνουργών Ελλάδος.
⎯ Από τον Ελληνικό Σύλλογο Διάσωσης και Διάδοσης της πολιτιστικής κληρονομιάς, για την προσφορά του στον άνθρωπο την κοινωνία και τον πολιτισμό.
⎯ Από την Ένωση Γυναικών Πάτρας, για την συμβολή του στην αντιμετώπιση της έμφυλης βίας.
⎯ Από τον Σύλλογο Δικαστικών Υπαλλήλων Περιφέρειας Αγρινίου για την προσφορά του στο κοινωνικό σύνολο.
⎯ Από τον Σύλλογο Βετεράνων Ποδοσφαιριστών Ολυμπιακού για την στήριξη της Προστασίας Ανηλίκων Πειραιά.

Πηγή:










Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια