Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

''Ηγεσία των λίγων και εκλεκτών''


Δημοσιεύουμε κείμενο που εστάλη στο ηλεκτρονικό ταχυδρομείο του Bloko.gr
Την Δευτέρα 4 Δεκεμβρίου εκδόθηκε η Υπ΄αριθμ. 6000/2/193-γ΄ (ΑΔΑ: Ψ6Δ346ΜΤΛΒ-78Β) προκήρυξη για την στελέχωση των Γραφείων μη Επανδρωμένων Αεροσκαφών της Ελληνικής Αστυνομίας. Μετά λύπης μας, διαπιστώσαμε άλλη μία εκτροπή, υπέρ των λίγων, της Διοίκησης. Ειδικότερα, ενώ τα Γραφεία είναι συνολικά δεκαεννέα (19) σε όλη την Ελλάδα και οι θέσεις αφορούν τόσο χειριστές όσο και μηχανικούς των ΣμηΕΑ, η Φυσική Ηγεσία αποφάσισε να προκηρύξει αλα κάρτ θέσεις, χωρίς να αιτιολογείται από πουθενά αυτή της η απόφαση. Πιο συγκεκριμένα, ενώ όλα τα Γραφεία πρέπει να έχουν επαρκείς, για την εύρυθμη λειτουργία τους, θέσεις αξιωματικών και κατωτέρων, προκηρύχθηκαν σε άλλα Γραφεία θέσεις όλων των βαθμών και ειδικοτήτων π.χ. στην ΓΕΠΑΔ Κρήτης και την Δ.Α. Ηρακλείου που προκηρύχθηκαν από έξι θέσεις στο κάθε Γραφείο, ενώ σε άλλα Γραφεία μόνο δύο θέσεις κατωτέρων και μόνο ειδικότητας χειριστών π.χ. στην ΓΕΠΑΔ Πελοποννήσου, Στερεάς Ελλάδας, Ηπείρου, Ιονίων Νήσων, Νοτίου Αιγαίου, Θεσσαλίας, Δυτικής και Κεντρικής Μακεδονίας.

Θέλουμε λοιπόν να θέσουμε δύο ερωτήματα:

1. Με ποιο κριτήριο αποφάσισε η Φυσική Ηγεσία να λειτουργήσουν αυτά τα Γραφεία(στη μισή Ελλάδα) με μόλις δύο αστυνομικούς? Τηρείται η κείμενη νομοθεσία σχετικά με το ωράριο εργασίας του προσωπικού και τους κανόνες αεροπλοΐας? Μήπως οι υπόλοιπες θέσεις στα συγκεκριμένα Γραφεία έχουν καλυφθεί εκ των έσω, προς εξυπηρέτηση αλλότριων συμφερόντων? Και για ποιο λόγο αναζητείται το «καλύτερο ανθρώπινο δυναμικό» για να στελεχώσει αυτές τις θέσεις, εντός των ΓΕΠΑΔ και δεν δίνεται η δυνατότητα σε όλους τους αστυνομικούς να υποβάλλουν αίτηση συμμετοχής και εκείνοι με περισσότερα προσόντα, εμπειρία και γνώσεις για να καλύψουν τις θέσεις? Εξάλλου, γι’αυτό τον σκοπό δεν είχε τροποποιηθεί το άρθρο 4 του π.δ. 100/2003 (Α΄94), στο οποίο προβλέπονται οι περιπτώσεις μεταθέσεων “εκτός αντικειμενικών κριτηρίων” για όσους αστυνομικούς επιλεγούν ως οι καταλληλότεροι προς πλήρωση αυτών των θέσεων? Τι άλλαξε?

2. Η Πολιτική Ηγεσία συναινεί σε αυτές τις μεθοδεύσεις? Το Μαξίμου ακούει?

Πάρτε πίσω άμεσα την προκήρυξη και εκδώστε μία με αντικειμενικά κριτήρια, ισόρροπη κατανομή των θέσεων σε όλα τα Γραφεία και δώστε την δυνατότητα σε όλο το αστυνομικό προσωπικό στην Ελλάδα να αιτηθεί προς κάλυψη των θέσεων. Αλλιώς θα κατανοήσουν όλοι πως λειτουργείται υπέρ των λίγων και εκλεκτών.

ΥΓ: Σε ένα μήνα θα έχουμε τις τακτικές κρίσεις στο Σώμα. Ελπίζουμε αυτή η βιασύνη στην έκδοση της προκήρυξης στο «παρά πέντε» να μην συνδέεται με την λογική: να βολέψουμε όσο προλαβαίνουμε τους κουμπάρους μας… Γίνεται Ηγεσία των πολλών, όχι των εκλεκτών.

 



Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια