Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Κίνδυνος Τροχαίου Ατυχήματος - Του Σαμιώτη Αναστάσιου


Απόσπασμα από την εφημερίδα της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Αθηνών «Σύγχρονη Αστυνομία»
Του Σαμιώτη Αναστάσιου, Αντιπρόσωπου Ε.ΑΣ.Υ.Α.

Εδώ και πάρα πολλά χρόνια το περιπολικό της Άμεσης Δράσης που βρίσκεται επί των οδών Πέτρου Κόκκαλη και γέλωνος για επιτήρηση και φύλαξη της αμερικανικής πρεσβείας (λες και δεν θα μπορούσες να είναι σε συνεχή κίνηση με πολύ καλύτερα αποτελέσματα ελέγχου )ήταν σε σημείο πάνω στο πεζοδρόμιο που δεν ενοχλούσε τη διέλευση των διερχόμενων πολιτών και προστάτευε τους συναδέλφους από τα διερχόμενα οχήματα και τις πυκνής τις περισσότερες ώρες του 24ώρου κίνησης Ι. Χ.Ε. καθώς και ασθενοφόρων λόγω των νοσοκομείων της περιοχής.

Πλην όμως με την κατασκευή νέου πεζοδρομίου αποφασίστηκε το περιπολικό όχημα να σταθμεύει στο οδόστρωμα πάνω σε στροφή κατά παράβαση της ρυθμιστικής πινακίδες Ρ-40 και να παρακωλύει τη διέλευση των διερχόμενων οχημάτων με την προσπάθεια που κάνουν οι οδηγοί για να μην προκαλέσουν τροχαίο ατύχημα εις βάρος των συναδέλφων ή του περιπολικού καθώς η μόνη προστασία που έχουν είναι μία νερόμπαριέρα χωρίς αντανακλαστικά που την νύχτα είναι ακόμα πιο επικίνδυνη.

Εύλογα δημιουργείται ένα μείζον ζήτημα από τη στάθμευση του υπηρεσιακού οχήματος στο συγκεκριμένο σημείο στο οποίο άπτετε της ασφάλειας τόσο των αστυνομικών όσο και των πολιτών που διέρχονται από το σημείο με τα οχήματα τους.

Για το λόγο αυτό όπως γίνεται εύκολα αντιληπτό θα πρέπει οι αρμόδιοι υπηρεσιακοί παράγοντες σε συνεργασία με τις αρμόδιες υπηρεσίες του δήμου Αθηναίων να προτείνουν την ενδεδειγμένη λύση ώστε να αποφευχθούν τα χειρότερα .

Μία λύση θα ήταν να μετακινηθεί το περιπολικό σε ασφαλέστερο σημείο ή μία εσοχή επί του πεζοδρομίου στην οποία θα μπορεί να σταθμεύει το όχημα με ασφάλεια και ταυτόχρονα να μπορεί να πραγματοποιεί ελέγχους με μεγαλύτερη ασφάλεια και για τους πολίτες .

Εν κατακλείδι ήδη η στάθμευση του περιπολικού στο συγκεκριμένο σημείο ως προκύπτει παρουσιάζει αρκετές παθογένειες θα πρέπει άμεσα να εξευρεθεί λύση.



Πηγή:easya.gr




Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια