Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Η 43χρονη προαγωγός με 6 οίκους ανοχής και έσοδα 120.000 ευρώ, δήλωνε εισόδημα 600 ευρώ τον μήνα - Έπαιρνε και... επίδομαΗ DON Κατερίνα είχε έξι οίκους ανοχής και έβγαζε 120.000 ευρώ τον μήνα. παράλληλα είχε συστήσει τέσσερις εταιρείες καθαρισμού και διέμενε σε βίλα στη Γλυφάδα.

H… DON Κατερίνα. Η 43χρονη, με μητέρα από τον Άγιο Δομίνικο και Έλληνα πατέρα, ήταν εκδιδόμενη το 2008, και μετατράπηκε σε "μαντάμ"-προαγωγός το 2023. Έμενε σε βίλα στη Γλυφάδα, που της είχε αφήσει ο πρώτος σύζυγος, που απεβίωσε. Είχε το 50% γνωστού ξενοδοχείου στο Μοναστηράκι, είχε συστήσει 4 εταιρείες, καθαριότητας, … διαχείρισης κεφαλαίων, επενδύσεων, καταλυμάτων σύντομης διαμονής. Παρότι δήλωνε εισοδήματα με μισθούς 600 ευρώ και 140 από επιδόματα, προσπαθούσε να επενδύσει σε ακίνητα υψηλής απόδοσης στο Κατάρ (που δραστηριοποιείτο ο 3ος σύζυγος) αλλά και στη Μύκονο!
Meeting για… αξιολόγηση-αποδοτικότητα

Οι αστυνομικοί του Τμήματος Καταπολέμησης Εμπορίας Ανθρώπων της Υποδιεύθυνσης Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος κατά τη διάρκεια της έρευνα διαπίστωσαν πως από τουλάχιστον 6 οίκους ανοχής που διαχειριζόταν στην Αθήνα είχε μηνιαία έσοδα περίπου 120.000 ευρώ, εκμεταλλευόμενη γυναίκες που έφερνε συνεργός της από τη Βενεζουέλα και άλλες χώρες της Λατινικής Αμερικής.


Υπαρχηγός του κυκλώματος ήταν μια 57χρονη Ελληνίδα που υποδεχόταν τις γυναίκες που προωθούσαν στην πορνεία. Σε κάθε οίκο ανοχής μία υπεύθυνη κρατούσε "ημερολόγιο" δραστηριότητας κάθε εκδιδόμενης και το βράδυ η "DON Κατερίνα" και η υπαρχηγός έκαναν σύσκεψη "αξιολόγησης-αποδοτικότητας" των γυναικών. Έλεγαν χαρακτηριστικά: "Η Ιζαμπέλα είναι τεμπέλα", "Η Πάμελα έβγαλε μόνο 5 ευρώ", "Πρέπει να επεκτείνουμε το ωράριο της πρωινής βάρδιας για να χτυπήσουμε τον ανταγωνισμό". Όσες εκδιδόμενες δεν πήγαιναν στη δουλειά ή δεν ήταν "αποδοτικές", η "DON Κατερίνα" τους έβαζε πρόστιμο έως 300 ευρώ. Οι αστυνομικοί συνέλαβαν έξι μέλη της εγκληματικής οργάνωσης, πραγματοποίησαν έρευνες σε 6 οίκους ανοχής, όπου συνελήφθησαν επιπλέον 4 άτομα, ενώ παρασχέθηκε προστασία και αρωγή σε 10 γυναίκες.


Από 10 έως… 50 ραντεβού

Η 29χρονη Κάρμεν από την Βενεζουέλα έβρισκε για λογαριασμό του κυκλώματος κοπέλες με οικονομικά προβλήματα από την Λατινική Αμερική, μέσω διαδικτύου, τις έδιναν υποσχέσεις για υψηλές αμοιβές και πολυτελή διαβίωση και τις έπειθαν να έρθουν να εργαστούν ως εκδιδόμενες στην Ελλάδα. Έπαιρναν 15 ευρώ ανά ερωτικό ραντεβού, αλλά τα λεφτά από τα τρία πρώτα ραντεβού πήγαιναν στον οίκο ανοχής, με σκοπό την κάλυψη των λειτουργικών και άλλων εξόδων ("τζαζ"). Από τα 15 ευρώ τα 10 τα κρατούσε το κύκλωμα επειδή οι εκδιδόμενες τους… χρωστούσαν εισιτήρια, διαμονή και διατροφή. Οι κοπέλες είχαν 10-20 ραντεβού την ημέρα, ενώ κάποια έκανε ακόμη και… 50, γιατί τα λεφτά που της έμεναν ήταν λίγα, λόγω της εκβιαστικής παρακράτησης από μέλη του κυκλώματος.

 
Η κατάθεση - σύλληψη

Στις 30 Σεπτεμβρίου, μία 35χρονη από τη Βενεζουέλα κατάφερε να διαφύγει από έναν οίκο ανοχής και να προσφύγει σε ΜΚΟ και από εκεί στο αρμόδιο τμήμα της Υποδιεύθυνσης Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος. Στην κατάθεσή της ανέφερε μεταξύ άλλων: "Είμαστε συνολικά δέκα έξι αδέρφια, αλλά δεν μεγαλώσαμε όλοι μαζί. Εγώ πήγα σχολείο μέχρι και την Δευτέρα γυμνασίου, σταμάτησα γιατί έμεινα έγκυος και γέννησα τον πρώτο γιό μου, ηλικίας σήμερα είκοσι ενός ετών. Μετά από δύο χρόνια γεννήθηκε και ο δεύτερος γιος μου. Με τον πατέρα των παιδιών μου μέναμε μαζί, εγώ δεν δούλευα και μεγάλωνα τα παιδιά μας ενώ εκείνος ήταν ψαράς. Οι σχέσεις μας ήταν πολύ καλές και ήταν ένας καλός άνθρωπος, αλλά δυστυχώς τον λήστεψαν για να του πάρουν χρήματα και τον σκότωσαν. Μετά από κάποια χρόνια, γνώρισα τον δεύτερο σύντροφό μου με τον οποίο δεν παντρευτήκαμε ποτέ και αποκτήσαμε ένα ακόμα παιδί, ηλικίας σήμερα επτά χρονών. Με τον συγκεκριμένο άνθρωπο πέρασα πολύ δύσκολα, δεν βοηθούσε καθόλου με τα παιδιά, ουσιαστικά τα μεγάλωνα μόνη μου με την μαμά μου, ενώ αυτός έκανε παρανομίες, έκλεβε ανθρώπους, και εν τέλει τον σκότωσε η αστυνομία πριν από τέσσερα περίπου χρόνια. Από τότε μεγάλωνα μόνη μου τα τρία παιδιά μου".
"Με ονόμασαν Ντιάνα"

Η 35χρονη συνεχίζοντας την κατάθεση της αναφέρει πως ήρθε σε επαφή με το κύκλωμα: "Το καλοκαίρι του 2023 μία γνωστή μου από το Καράκας μου ανέφερε την πιθανότητα του να δουλέψω για ένα τρίμηνο στην Ελλάδα με πολύ καλά λεφτά. Η δουλειά είναι πολύ καλή, κάνεις μόνο παρέα στους πελάτες, πίνεις ποτό μαζί τους και τα λεφτά είναι πολύ καλά. Μετά από κάποιες ημέρες, μου έστειλε το τηλέφωνο μίας γυναίκας που μιλούσε πολύ καλά ισπανικά, την ΚΑΤΕΡΙΝΑ, η οποία ήταν το αφεντικό στο μπαρ που θα δούλευα. Μου είπε επιπλέον ότι μέσα σε τρεις μήνες θα βγάλω περίπου οχτώ με δέκα χιλιάδες δολάρια και οι συνθήκες της δουλειάς είναι πολύ καλές. Οπότε τον Σεπτέμβριο του έτους 2023 πήρα την απόφαση να ταξιδέψω από το Καράκας στην Ελλάδα. Πράγματι ξημερώματα της 06-09-2023 έφτασα στο αεροδρόμιο της Αθήνας.

Όταν μπήκαμε μέσα σε ένα σπίτι στον πρώτο όροφο, κατάλαβα αμέσως ότι δεν θα δούλευα σε μπαρ αλλά σε οίκο ανοχής. Εκεί με υποδέχτηκε μία γυναίκα, μάλλον από τη Ρουμανία. Μου έδωσε το ψευδώνυμο DIANA και μου είπε ότι θα κάνω σεξ με πελάτες. Μου είπε ότι θα πρέπει να αλλάξω ρούχα και παπούτσια, να βάλω τακούνια, σέξι εσώρουχα και να βαφτώ για να με παρουσιάσει στους πελάτες. Το κάθε ραντεβού στον συγκεκριμένο οίκο ανοχής κόστιζε δέκα πέντε ευρώ και θα δούλευα από τις 14:00 μέχρις τις 00:00. Όταν τα άκουσα όλα αυτά τρομοκρατήθηκα, ήθελα να φύγω, δεν είχα δουλέψει ποτέ ξανά σαν εκδιδόμενη και αμέσως κατάλαβα ότι με κορόιδεψαν. Δεν υπήρχε κανένα μπαρ, αλλά μόνο οίκος ανοχής. Την πρώτη ημέρα έκανα δύο βάρδιες στον οίκο ανοχής της οδού Κολωνού, στον πρώτο όροφο, οπότε έκανα συνολικά οχτώ τζαζ ραντεβού για τα οποία δεν πληρώθηκα καθόλου.

Επίσης, συνολικά έκανα σεξ με σαράντα οχτώ πελάτες και πληρώθηκα για τους σαράντα. Το κάθε ραντεβού κόστιζε δέκα πέντε ευρώ και ενώ συνολικά έβγαλα εξακόσια ευρώ, η … κράτησε τα μισά και μου έδωσε τριακόσια ευρώ. Με αυτά τα χρήματα, η… , μου είπε ότι θα πρέπει να πληρώσω για τα προφυλακτικά, για τα λιπαντικά, τις κρέμες, τα μωρομάντηλα και οτιδήποτε άλλο ξόδεψα. Σε άλλες κοπέλες όταν δεν πήγαιναν για δουλειά η ΚΑΤΕΡΙΝΑ έβαζε πρόστιμο από διακόσια μέχρι τριακόσια ευρώ. Επειδή όμως εγώ δεν δημιουργούσα ποτέ πρόβλημα μου έδωσε το ρεπό χωρίς πρόστιμο. Ωστόσο ήταν μόνο μία ημέρα, γιατί τις υπόλοιπες δούλευα βάζοντας στον κόλπο μου σφουγγάρι και συνεχίζοντας να κάνω κανονικά ραντεβού με τους πελάτες".
Την έσωσε η νονά της

Η 35χρονη αναφέρει ότι τα χρήματα τα έπαιρνε όλα τα χρήματα και πως η νονά της την βοήθησε να διαφύγει: "Από τις 06-09-2023 μέχρι και τις 29-09-2023 δούλεψα παίρνοντας μόνο ένα ρεπό, δύο και τρεις βάρδιες ημερησίως, κάνοντας περίπου πενήντα ραντεβού την ημέρα αξίας κατά προσέγγιση δέκα ευρώ το ένα. Αυτό σημαίνει ότι θα έπρεπε να έχω κερδίσει έντεκα χιλιάδες πεντακόσια ευρώ. Αντί αυτού εγώ έχω καταφέρει να στείλω μόνο εκατό ευρώ στην οικογένειά μου.

Με όλα τα υπόλοιπα χρήματα έπρεπε να ξεπληρώσω τα εισιτήρια μου, από τα οποία μου μένουν ακόμα πεντακόσια ευρώ, να πληρώσω το φαγητό μου, τα προφυλακτικά, το σπίτι, το ρεύμα και γενικά τα έξοδά μου. Τις τελευταίες ημέρες ξεκίνησα να μιλάω με την νονά μου, η οποία μένει μόνιμα στην Ελβετία και με έφερε σε επαφή με έναν οργανισμό από την Ισπανία. Μίλησα μαζί τους την Τρίτη 26-09-2023 και μου είπαν ότι θα ενημερώσουν και την αστυνομία της Ελλάδας και μία Μ.Κ.Ο για να με βοηθήσουν. Εχθές το μεσημέρι επικοινώνησε μαζί μου ένας αστυνομικός από την Ελλάδα, του εξήγησα την κατάσταση μου και μου είπε ότι θέλει να με βοηθήσει. Έτσι, σήμερα το πρωί κατάφερα να φύγω κρυφά από το σπίτι και να έρθω στην Υπηρεσία σας".

Πηγή: www.thetoc.gr

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια