Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Συγκέντρωση των συμβασιούχων πυροσβεστών στο Yπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας


Συγκέντρωση στην Αθήνα, έξω από το υπουργείο Πολιτικής Προστασίας πραγματοποίησαν οι συμβασιούχοι πυροσβέστες.

Κατήγγειλαν ότι κανείς από την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη δεν συνάντησε την αντιπροσωπεία τους, η οποία συναντήθηκε με τον αρχηγό της Πυροσβεστικής.

Με την κινητοποίησή τους διεκδικούν δικαίωμα συμμετοχής σε ενδεχόμενη προκήρυξη θέσεων μόνιμου προσωπικού στο Πυροσβεστικό Σώμα (άνευ ηλικιακού κριτηρίου για τους εποχικούς πυροσβέστες), εκπαίδευση για συνδρομή σε αστικού τύπου συμβάντα, χορήγηση προβλεπόμενων Μέσων Ατομικών Προστασίας και ιατρική κάλυψη αντίστοιχη με των μονίμων συναδέλφων.

Διεκδικούν επίσης την ανανέωση των συμβάσεών τους για την επόμενη πενταετία.

Στη συγκέντρωση παραβρίσκεται ο Νίκος Παπαναστάσης, βουλευτής του ΚΚΕ, εκφράζοντας την αλληλεγγύη και τη στήριξη του Κόμματος στον αγώνα και τα αιτήματα των συμβασιούχων πυροσβεστών.

Σε δήλωσή του, ο Ν. Παπαναστάσης τόνισε ότι αντιπροσωπεία του ΚΚΕ βρίσκεται σήμερα δίπλα στους εποχικούς πυροσβέστες οι οποίοι για πολλοστή φορά βρίσκονται στο δρόμο για να διεκδικήσουν το αυτονόητο, δηλαδή μόνιμη εργασία και όχι με διακοπές και βέβαια συνθήκες ασφαλείας κατά την διάρκεια της εργασίας τους. Το βασικό αίτημα όπως το ανέφεραν, σημείωσε ο Ν. Παπαναστάσης, είναι για μονιμοποίησή τους. Είναι ένα αίτημα το οποίο όλες οι μέχρι σήμερα κυβερνήσεις δεν το κάνουν αποδεκτό, αλλά το χρησιμοποιούν μόνο για την αντιπυρρική περίοδο. Το ΚΚΕ, συνέχισε ο βουλευτής του ΚΚΕ, κατέθεσε τον περασμένο Σεπτέμβριο τροπολογία που προέβλεπε τη μονιμοποίηση όχι μόνο των εποχικών, αλλά και των 5ετών και των 7ετών, είναι πολλές οι κατηγορίες εργαζομένων που βρίσκονται σε ομηρία στο Πυροσβεστικό Σώμα, την οποία τροπολογία, τόσο η κυβέρνηση, όσο και ο ΣΥΡΙΖΑ και το ΠΑΣΟΚ, αλλά και τα υπόλοιπα αστικά κόμματα την πέταξαν στον κάλαθο των αχρήστων.

Το ΚΚΕ, σε αυτές τις κινητοποιήσεις και σήμερα αλλά και στο μέλλον, θα βρίσκεται δίπλα σε αυτούς τους ανθρώπους γιατί διεκδικούν το αυτονόητο, δουλειά και μονιμοποίηση, κατέληξε ο Ν. Παπαναστάσης.


Πηγή: 902.gr



Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια