Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Με ζεϊμπέκικο αφυπηρέτησε ο Ελληνας Διοικητής του NYPD Ιωάννης Πάππας


Με ζεϊμπέκικο, «Ζορμπά», νησιώτικα αλλά, πρωτίστως, με λόγια και πράξεις αναγνώρισης της μακροχρόνιας θητείας και προσφοράς του, το NYPD αποχαιρέτισε τον Διοικητή Κ-9 του Τμήματος Συγκοινωνιών, Ιωάννη Πάππα (John Pappas), ο οποίος αφυπηρέτησε μετά από 29 χρόνια υπηρεσίας.

Στην τελετή αποχαιρετισμού, η οποία έλαβε χώρα με κάθε επισημότητα το πρωί της Τετάρτης, στις εγκαταστάσεις του Τμήματος, στη συμβολή της Νόρθερν Μπούλεβαρντ με την 33η Οδό, στο Λονγκ Αϊλαντ Σίτυ, πλήθος συναδέλφων, αλλά και φίλων, έσπευσε προκειμένου να σφίξει το χέρι του απερχόμενου Διοικητή και να ευχηθεί «καλή σταδιοδρομία».

Ηδη από τις 11 το πρωί, στον περιβάλλοντα χώρο έπαιζε ελληνική μουσική, τιμώντας την ελληνική καταγωγή του Ιωάννη Πάππα, ενώ στον εσωτερικό χώρο στελέχη του NYPD και επισκέπτες είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν επιλεγμένα ελληνικά εδέσματα και να τον επισκεφθούν στο γραφείο του, πριν στηθεί το κυρίως τελετουργικό, την οργάνωση του οποίου ανέλαβε το αρμόδιο Τμήμα της Αστυνομίας της Νέας Υόρκης.

Φωτογραφία: «Ε.Κ.»/Χριστόδουλος Αθανασάτος

Τον συντονισμό της εκδήλωσης ανέλαβε ο Υπαστυνόμος Α’, Τζακ Κόνγουεϊ (Jack Conway) ο οποίος καλωσόρισε το κοινό και μίλησε με ιδιαίτερα θερμά λόγια για την προσφορά του Ιωάννη Πάππα στο Σώμα.

Στη συνέχεια, τον λόγο έλαβε ο αστυνομικός ιερέας π. Γεώργιος Αναστασίου, ο οποίος συνδέεται με στενή φιλία με τον κ. Πάππα, ενθυμούμενος τον τρόπο με τον οποίο τον είχε προσεγγίσει όταν ενετάχθη για πρώτη φορά στο NYPD.

«Οταν μπήκα στην Αστυνομία, ο πρώτος άνθρωπος με τον οποίο ήρθα σε επαφή ήταν ο Γιάννης. Τότε, μου είπε μια ατάκα την οποία θυμάμαι πάντα: ‘Σ’ ευχαριστώ που ήρθες στη δουλειά σήμερα’. Ευχαριστούμε κι εμείς όλους εσάς, που έρχεστε στη δουλειά και συγκροτείτε αυτό το Σώμα», ανέφερε ο π. Γεώργιος.

Με ζεϊμπέκικο και νησιώτικα έκλεισε η τελετή αφυπηρέτησης του Τζον Πάππας. Φωτογραφία: «Ε.Κ.»/Χριστόδουλος Αθανασάτος

Τη συνεισφορά του Ιωάννη Πάππα στη διαμόρφωση και ανάπτυξη του ειδικού Τμήματος Κ-9 του NYPD για τις συγκοινωνίες (NYPD K9 Transit Bureau) εξήραν, μεταξύ άλλων, ο υπαρχηγός του Κεντρικού Τμήματος Συγκοινωνιών, Ρέιμοντ Πόρτεους (Raymond Porteus), ο Αναπληρωτής Επιθεωρητής, Τζόναθαν Μπόμπιν (Johnathan Bobin) και ο απόστρατος Διοικητής του Τμήματος, Τζόσεφ Φοξ (Joseph Fox).

Λαμβάνοντας τον λόγο, ο Ιωάννης Πάππας εξέφρασε την ευγνωμοσύνη του προς τους συναδέλφους και ανωτέρους του στο NYPD, υπενθυμίζοντας πως ο ίδιος είναι παιδί μεταναστών που εργάστηκαν σκληρά, ενώ έκανε ειδική αναφορά και στην οικογένειά του.

«Είμαι παιδί μεταναστών.  Οι γονείς μου εργάστηκαν σκληρά, όπως και πολλοί άλλοι μετανάστες. Είμαι παντρεμένος με μετανάστρια. Επίσης, είμαι πολύ περήφανος για το γεγονός ότι οι γονείς μου επέλεξαν τις ΗΠΑ. Μερικές φορές ξεχνάμε τη σπουδαιότητα της χώρας μας. Είμαι ευγνώμων για όλα. Αγαπώ τους ανθρώπους μου, αγαπώ τη μονάδα μου, αγαπώ την οικογένειά μου», ανέφερε μεταξύ άλλων ο Ιωάννης Πάππας.

Με ένα νησιώτικο, ο απερχόμενος Διοικητής του Τμήματος Κ-9 Συγκοινωνιών του NYPD, Ιωάννης Πάππας και η σύζυγός του, Δέσποινα, κλείνουν την συγκινητική αποχαιρετιστήρια τελετή. Φωτογραφία: «Ε.Κ.»/Χριστόδουλος Αθανασάτος

Στη συνέχεια, πριν από το επίσημο «ξεπροβόδισμα» (Walkout) ο Ελληνοαμερικανός βαθμοφόρος ζήτησε να χορέψει ένα ζεϊμπέκικο, επιλέγοντας το τραγούδι «Εγώ είμαι Ελληνας» του Νότη Σφακιανάκη. Λίγο αργότερα, τον συνόδευσαν οι δυο κόρες και η σύζυγός του, τη χιώτικη καταγωγή της οποίας τίμησε αργότερα, με ένα νησιώτικο χορό.

Τέλος, με αστυνομικούς και σκυλιά του Κ-9 να παρατάσσονται, έκανε την τιμητική έξοδο μαζί με τον αστυνομικό σκύλο Πάλλα, που επίσης συνταξιοδοτείται, εν μέσω της μουσικής του «Ζορμπά», κλείνοντας κατ’ αυτόν τον τρόπο μια σταδιοδρομία σχεδόν 30 ετών.

Φωτογραφία: «Ε.Κ.»/Χριστόδουλος Αθανασάτος
Φωτογραφία: «Ε.Κ.»/Χριστόδουλος Αθανασάτος
Φωτογραφία: «Ε.Κ.»/Χριστόδουλος Αθανασάτος
Φωτογραφία: «Ε.Κ.»/Χριστόδουλος Αθανασάτος


Του Χριστόδουλου Αθανασάτου


Πηγή: ekirikas.com
Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια