Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

H Kίνηση Απόστρατων Αστυνομικών για τη συμπλήρωση 50 ετών από την εξέγερση του Πολυτεχνείου


Διαβάστε την ανακοίνωση

Συμπληρώνονται φέτος 50 χρόνια από τη λαϊκή εξέγερση ενάντια στη χούντα των συνταγματαρχών με επίκεντρο το Πολυτεχνείο και μπροστάρηδες το φοιτητικό-νεολαιΐστικο και το εργατικό κίνημα. Αφορμή να τιμήσουμε όσους αγωνίστηκαν ενάντια στη χούντα αλλά και να βγάλουμε διδάγματα από τον αγώνα τους. Μαζί με αυτούς τιμάμε και τους αντιχουντικούς αγωνιστές των ενόπλων δυνάμεων και των σωμάτων ασφαλείας.

Τα επίκαιρα αδικαίωτα συνθήματα της εξέγερσης του Πολυτεχνείου παίρνουν νέες διαστάσεις σήμερα. Η σάρωση των εργατικών και κοινωνικών δικαιωμάτων του λαού μας, η ανέχεια, η ακρίβεια, η ενεργειακή φτώχεια, οι δύσκολες συνθήκες διαβίωσης, η καταπάτηση των λαϊκών ελευθεριών και η καταστολή, επιβεβαιώνουν την ανάγκη του αγώνα διαρκείας για “ψωμί-παιδεία-ελευθερία”. Η βαθύτερη εμπλοκή της χώρας μας στους αμερικανονατοϊκούς σχεδιασμούς και στις πολεμικές επεμβάσεις στην ευρύτερη περιοχή μας, όπως στην Ουκρανία και πρόσφατα στην Παλαιστίνη, αναδεικνύουν την βαθιά αντίθεση του λαού μας με τους ιμπεριαλιστές, όπως εκφράστηκε στο σύνθημα “έξω οι ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ’’. Τα ίδια αισθήματα εκφράζει και σήμερα ο λαός μας που στέκεται αλληλέγγυος στον Παλαιστινιακό λαό που σφαγιάζεται από το κράτος-δολοφόνο του Ισραήλ και τους συμμάχους του, τις ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ.

Η εξέγερση των φοιτητών και εργατών με επίκεντρο του Πολυτεχνείο, συγκέντρωσε την πλατιά υποστήριξη των λαϊκών στρωμάτων και αποτελεί τρανή απόδειξη πως κανένας δεν μπορεί να κάμψει για πολύ την οργανωμένη αντίσταση του λαού, όσο αρνητικές και αν είναι οι συνθήκες. Το αίμα που χύθηκε στην εξέγερση του Πολυτεχνείου έκανε ξεκάθαρο σε όλους πως η χούντα ήταν ένα φασιστικό καθεστώς που στήριξε την επιβίωσή του στις δολοφονίες, στις φυλακίσεις, στους βασανισμούς, στις εξορίες. Για τους νέους αστυνομικούς, που δεν έζησαν τη δικτατορία και εξακολουθούν να τιμούν τη λαϊκή καταγωγή τους, πρέπει να είναι ξεκάθαρο πως η χούντα υπήρξε μια περίοδος ντροπής. Να απομονώσουν τους υμνητές της και τους φασίστες στο χώρο τους, που αρνούνται ακόμα και τους νεκρούς της εξέγερσης. Να μην είναι άβουλα όργανα της κυβέρνησης ενάντια στο λαϊκό κίνημα για την ένταση της καταστολής.



Η εξέγερση του Πολυτεχνείου είναι διαρκής έμπνευση για τους αγώνες των εργαζομένων και της νέας γενιάς, όλων μας. Δεν έχει “μουσειακό’’ χαρακτήρα, είναι πρόσκληση σε συνέχιση και των δικών μας αγώνων, ως αποστράτων, για τη διασφάλιση των συνταξιουχικών και κοινωνικών δικαιωμάτων μας, που σήμερα συρρικνώνονται από την αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης. Είναι πρόσκληση συμπαράστασης στους εργαζόμενους, στη νεολαία που παλεύουν για μια καλύτερη ζωή και αλληλεγγύης στους λαούς που αγωνίζονται ενάντια στον ιμπεριαλισμό και το φασισμό, όπως ο ηρωικός λαός της Παλαιστίνης. Τιμάμε την επέτειο του Πολυτεχνείου συμμετέχοντας στις εκδηλώσεις που γίνονται στην Αθήνα και σε όλη τη χώρα. Τιμάμε το Πολυτεχνείο συμμετέχοντας στους μεγάλους και μικρούς διεκδικητικούς καθημερινούς αγώνες για τα δικαιώματά μας, το δίκιο και την αξιοπρέπεια του ανθρώπου.
ΚΙΝΗΣΗ ΑΠΟΣΤΡΑΤΩΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ













Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια