Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Διοικητική διερεύνηση ζήτησε ο Οικονόμου για την υπόθεση του Δράκου των Εξαρχείων - Αντικαθίσταται ο Διοικητής του Τ.Α. Ωρωπού


Ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, κ. Γιάννης Οικονόμου, μετά από επικοινωνία που είχε το πρωί με τον Αρχηγό, Αντιστράτηγο Λάζαρο Μαυρόπουλο, ζήτησε την διοικητική διερεύνηση σχετικά με τη μη τήρηση των περιοριστικών όρων του συλληφθέντα για τις επιθέσεις κατά γυναικών στα Εξάρχεια καθώς και την άμεση αντικατάσταση του Διοικητή του Τμήματος Ασφαλείας Ωρωπού.


Ο 23χρονος αποφυλακίστηκε με βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών, με τους περιοριστικούς όρους της υποχρεωτικής παραμονής του στη δομή της Μαλακάσας και της υποχρεωτικής εμφάνισης τρεις φορές το μήνα στο Αστυνομικό Τμήμα.

Η εισαγγελέας είχε κρίνει επιβεβλημένη την παράταση της κράτησής του για άλλους 6 μήνες λόγω των ιδιαίτερων χαρακτηριστικών της πράξης του αλλά και του ότι θεωρείται ύποπτος φυγής καθώς είναι άστεγος και δεν έχει μόνιμη διαμονή.

Ωστόσο, το δικαστικό συμβούλιο τον αποφυλάκισε εκτιμώντας ότι το πλαίσιο ποινής της απόπειρας βιασμού δεν δικαιολογεί τη συνέχιση της προφυλάκισής του κατηγορουμένου, η δίκη του οποίου έχει προσδιοριστεί για τον Απρίλιο του 2024.











Δημοσίευση σχολίου

4 Σχόλια

Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Ο αλλοδαπός που καταδικάζεται και αποφυλακίζετε πρέπει να αφήνεται ελεύθερος για να δίνει παρόν σε κάποιο Α.Τ.??? Έχει καταργηθεί η Δικαστική απέλαση ή διοικητική απέλαση ???? Υπάρχει στα Α.Τ. προσωπικό που να ασχολείται αποκλειστικά με την επιτήρηση των υπό όρους αποφυλακισθέντων??? Μήπως στην πράξη είναι μια 5λεπτη παρουσία του καταδικασμένου σε κάποιο Α.Τ. και μετά μην τον είδατε??? Ψάξτο σε παρακαλώ Μπλόκο , γιατί νομίζω στην Ελλάδα μας λειτουργεί πολλές ώρες "ο αυτόματος πιλότος" ακόμα και για τους επαγγελματίες βιαστές !!!!!!!
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Συγχαρητήρια για τα άμεσα αντανακλαστικά για ακόμη μία φορά.
Ωθείτε τους λιγους αστυνομικούς που δεν κάνουν τους υπηρέτες ή δεν έχουν αναρρωτική άδεια στη Μυκονο στην απραξία.........
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Το άρθρο 182 έχει καταργηθεί από το 2019 στην αλλαγή του Π.Κ. άρα η παραβίαση περιοριστικών όρων δεν αποτελεί πλέον έγκλημα. Στην πράξη και μετά την αποφυλάκιση υπάρχει ένα "νεκρό" χρονικό διάστημα ώσπου να λάβει το κατά τόπους ΤΑ τη διάταξη του Οργάνου που αποφασίζει για την άρση της κράτησης, στη συγκεκριμένη περίπτωση δηλώθηκε ως τόπος κατοικίας η δομή Μαλακάσας. Ο δράστης δεν παρουσιάσθηκε ποτέ στο ΤΑ για "παρών". Αυτό που δεν ξέρουμε είναι αν ήταν ενήμερη έγκαιρα η Υπηρεσία για το εν λόγω παρών. Ας το ψάξουν οι συνδικαλιστές και αφού κατά πάσα πιθανότητα δεν έχει ευθύνη ο Διοικητής να υποβληθούν μηνύσεις σε βάρος αυτών που κάνουν πολιτική σε βάρος των αστυνομικών
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Αυτη τη φορα δε βρεθηκε καποιος τροχονομος να την πληρωσει, οποτε βρηκαμε τον διοικητη του Τ.Α. Ολα καλα! Καμια επαφη με την πραγματικοτητα για αλλη μια φορα.