Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Σας ευχαριστώ, σας ευχαριστώ, σας ευχαριστώ για τις πολλές ώρες που αφιερώσατε να φροντίζετε την κόρη μου

Η μικρή Αμέλια με τη μητέρα της την ώρα της παράδοσής τους στον Ερυθρό Σταυρό χαιρετά τους μαχητές της Αντίστασης. Στο παιδικό πρόσωπο είναι αποτυπωμένα τα αισθήματα για τους φίλους που αφήνει στη Γάζα.

H γνησιότητα της επιστολής δεν μπορεί να αμφισβητηθεί. Η έποικος, αιχμάλωτη της Αντίστασης στη Γάζα μαζί με τη μικρή της κόρη, την έγραψε με το χέρι της στα εβραϊκά και ο γραφικός της χαρακτήρας μπορεί να επιβεβαιωθεί. Αφησε την επιστολή στους φύλακές της κατά την αιχμαλωσία, ευχαριστώντας τους για τον τρόπο με τον οποία φρόντισαν την κόρη της.

Επειδή σ’ αυτές τις περιπτώσεις το πρωτότυπο δεν χρειάζεται κανένα σχολιασμό, παραθέτουμε την επιστολή. Για να την τρίψουμε όλοι στα μούτρα των σιωναζιστών που μιλούσαν για «ανθρωπόμορφα κτήνη» και των παπαγάλων τους στα ελληνικά αστικά ΜΜΕ που αναπαρήγαγαν όλη τη βρόμικη προπαγάνδα. Δεν περιμένουμε, βέβαια, να την κάνουν πρώτη είδηση, όπως τα κατασκευασμένα «μωρά που αποκεφάλισε η Χαμάς».

Στους στρατηγούς που με συνόδευσαν τις τελευταίες εβδομάδες, φαίνεται ότι θα χωρίσουμε αύριο, αλλά σας ευχαριστώ από τα βάθη της καρδιάς μου για την εξαιρετική ανθρωπιά που δείξατε προς την κόρη μου, Εμίλια. Ησασταν σαν γονείς γι’ αυτήν, καθώς την αφήνατε να μπει στα δωμάτιά σας όποτε ήθελε. Εχει ομολογήσει πως νιώθει ότι όλοι είστε φίλοι της, και όχι απλώς φίλοι, αλλά πραγματικά αγαπημένοι και καλοί άνθρωποι.

Σας ευχαριστώ, σας ευχαριστώ, σας ευχαριστώ για τις πολλές ώρες που αφιερώσατε ως φροντιστές. Σας ευχαριστούμε που κάνατε υπομονή μαζί της και τη λούσατε με γλυκά, φρούτα και ό,τι ήταν διαθέσιμο ακόμα κι όταν δεν το είχατε.

Τα παιδιά δεν πρέπει να κρατούνται σε αιχμαλωσία, αλλά χάρη σε εσάς και άλλους ευγενικούς ανθρώπους που συναντήσαμε στην πορεία, η κόρη μου ένιωθε σαν βασίλισσα στη Γάζα… Γενικά, λέει ότι ένιωθε σαν να ήταν το κέντρο του κόσμου. Δεν έχει γνωρίσει κανέναν στο μακρύ ταξίδι μας, από τη βάση μέχρι την ηγεσία, που να μην της φερόταν με ευγένεια, στοργή και αγάπη.

Θα είμαι για πάντα αιχμάλωτη της ευγνωμοσύνης γιατί δεν έφυγε από εδώ με ένα ισόβιο ψυχολογικό τραύμα. Θα θυμάμαι την ευγενική σας συμπεριφορά, που μας δόθηκε εδώ, παρά τη δύσκολη κατάσταση που αντιμετωπίζατε οι ίδιοι και τις σοβαρές απώλειες που υποστήκατε εδώ στη Γάζα. Μακάρι σε αυτόν τον κόσμο να μπορούσαμε να είμαστε πραγματικά καλοί φίλοι.

Εύχομαι σε όλους υγεία και ευημερία… Υγεία και αγάπη σε εσάς και στα παιδιά των οικογενειών σας. Πολλά ευχαριστώ.

Danyal και Emilia
23 Νοεμβρίου 2023



Η Χααρέτζ, επικαλούμενη επιβεβαίωση από ισραηλινή πηγή ασφάλειας, γράφει ότι ο ηγέτης της Χαμάς στη Λωρίδα της Γάζας, Γιάχια Αλ-Σινουάρ, επισκέφτηκε μερικούς ισραηλινούς κρατούμενους και μιλώντας τους στα εβραϊκά τους διαβεβαίωσε ότι είναι και πρέπει να αισθάνονται ασφαλείς, γιατί δεν πρόκειται να τους συμβεί τίποτα κακό. Την ίδια είδηση μετέδωσε και το σιωνιστικό Κανάλι 12.

Ο δημοσιογράφος Αμίτ Σεγκάλ, πολιτικός αρθρογράφος της Γεντιότ Αχρονότ και θεωρούμενος ως ένας από τους πιο επιδραστικούς δημοσιογράφους στη σιωνιστική οντότητα, σχολιάζει:

Η πιο εκπληκτική ιστορία στον πόλεμο μέχρι τώρα… Sinwar και πάλι

Εχουμε ακούσει τόσες πολλές απίστευτες ιστορίες, αλλά αυτή είναι η πιο εκπληκτική από όλες. Οταν το άκουσα, μου έπεσε το σαγόνι. Μια από τις απελευθερωμένες ισραηλινές αιχμάλωτες της Χαμάς στη Γάζα, που επέστρεψε τις τελευταίες μέρες, διηγήθηκε στην οικογένειά της ένα περιστατικό που συνέβη τις πρώτες μέρες της αιχμαλωσίας, δηλαδή τις πρώτες μέρες του πολέμου.

Αυτή και οι άλλοι ισραηλινοί κρατούμενοι ήταν κλειδωμένοι σε ένα τούνελ, όταν άκουσε κίνηση και η πόρτα άνοιξε. Ενας γενειοφόρος άνδρας στέκεται στην πόρτα και τους μιλά σε εξαιρετικά εβραϊκά, χωρίς [ξενική] προφορά. Το όνομά του είναι Γιάχια Αλ-Σινουάρ. Ο άνθρωπος που διέταξε προσωπικά τα γεγονότα της 7ης Οκτωβρίου ήθελε να πληροφορηθεί την κατάσταση των ισραηλινών αιχμαλώτων. Ετσι τους συνάντησε στο τούνελ και τους είπε στα εβραϊκά: «Είστε στο πιο προστατευμένο μέρος, δεν θα σας συμβεί τίποτα». Η ιστορία παραδόθηκε από την οικογένεια και επαληθεύτηκε από τις αρχές που θα την ερευνήσουν.

Ο Σινουάρ σπούδασε εβραϊκά στη φυλακή και παρακολουθεί τις ειδήσεις που μεταδίδονται από το Ισραήλ.


Πηγή:eksegersi.gr




Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια