Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Σαν σήμερα το μακελειό με τους δύο νεκρούς στο Δικαστικό Μέγαρο Ιωαννίνων


Στις 7 Νοεμβρίου του 1994, ο δικαστικός και εισαγγελικός κλάδος, συγκλονίζεται από ένα πρωτοφανές στα δικαστικά χρονικά γεγονός, που έλαβε χώρα στο Δικαστικό Μέγαρο Ιωαννίνων…

Ειδικότερα, την Δευτέρα 7η Νοεμβρίου του 1994 ήταν σε εξέλιξη, συνεδρίαση του μονομελούς πλημμελειοδικείου Ιωαννίνων, εκδικάζοντας υποθέσεις ήσσονος σημασίας, με πρόεδρο αυτού την πρωτοδίκη κ. Παρασκευή Τσουμάρη, Γραμματέα την κ. Κωστούλα Πρόκου – Καραπάνου και Εισαγγελέα της έδρας, τον Αντεισαγγελέα Σπύρο Σπύρου, καταγόμενο από την Άρτα.

Η κατάσταση ήταν ήρεμη, η πρόεδρος της έδρας επιεικής καθώς και ο Εισαγγελέας Σπύρου, του οποίου το σύνολο σχεδόν των προτάσεών του για την απαλλαγή ή ενοχή των κατηγορούμενων, εκείνη την ημέρα τουλάχιστον οι περισσότερες και αποδεικνύεται αυτό από τα πρακτικά, ήταν απαλλακτικές και τίποτε στον ορίζοντα δεν προμήνυε αυτό το εφιαλτικό που θα ακολουθούσε!

Άλλωστε ο Αντεισαγγελέας Σπύρου είχε τη φήμη δίκαιου και όχι αυστηρού Εισαγγελικού λειτουργού, εξαντλώντας τα όρια της επιείκειας που ο νόμος του έδινε στο περιθώριο να το κάνει και όχι της αυστηρότητας. Ενώ η άρτια Νομική και επιστημονική του συγκρότηση, αναγνωριζόταν από το σύνολο του Δικαστικού κόσμου, των Ιωαννίνων, των δικηγόρων αλλά και απλών πολιτών.

Στις 12:00, εισβάλλει στην κυριολεξία στο Δικαστικό Μέγαρο ο Κώστας Μπίντος ένας πρώην βαρυποινίτης ένοπλος, φέρων «γεμάτη» κυνηγητική καραμπίνα (κρυμμένη επιμελώς κάτω από καπαρντίνα που φορούσε) και μάλιστα, από την πίσω πόρτα της εισόδου και εξόδου των δικαστών ως «ΤΑΥΡΟΣ ΜΑΙΝΟΜΕΝΟΣ… ΕΝ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΩ»!

Και άρχισε χωρίς να προλάβει να αντιδράσει κανείς, αιφνιδιάζοντας τους πάντες, να πυροβολεί (18 φυσίγγια έριξε συνολικά) αδιακρίτως με στόχο πάντα τους δικαστές της έδρας, δίνοντας την αίσθηση ανθρώπου ευρισκόμενου εκτός ελέγχου και ορίων, κατάσταση πραγματικής παραφροσύνης – ΑΜΟΚ.

Από την δολοφονική του μανία έπεσε νεκρός ο αντεισαγγελέας Σπύρου, ενώ τραυματίστηκαν 4 άτομα μεταξύ αυτών και ο αστυνομικός Νίκος Γιαννόπουλος.

Αντίθετα, η πρόεδρος του Δικαστηρίου κ. Παρασκευή Τσουμάρη, κατόρθωσε να διαφύγει από την πόρτα της έδρας και να σωθεί ενώ η συμπολίτισσα Γραμματέας της έδρας κ. Κωστούλα Πρόκου – Καραπάνου, τραυματίσθηκε από τους πυροβολισμούς του μανιακού σοβαρά, κατορθώνοντας όμως τελικά να διαφύγει τον κίνδυνο.

Δεν συνέβη δυστυχώς όμως το ίδιο, με τον ήρωα αστυνομικό Κώστα Ζαμπαλα παριστάμενο στο χώρο, ο οποίος αψηφώντας τον κίνδυνο και στην προσπάθεια του να αφοπλίσει και συλλάβει τον δολοφόνο Μπίντο, έπεσε νεκρός από τα σκάγια της καραμπίνας του.

Για να συλληφθεί τελικά ο μακελάρης από τον τραυματισθέντα και αυτόν όπως προαναφέρουμε αστυνομικό Γιαννόπουλο που ευτυχώς σώθηκε και βεβαίως τραυματίζοντας τον Μπίντο, έγινε δυνατή η σύλληψη του από άλλους αστυνομικούς!Μάλιστα οι αστυνομικοί βρήκαν πάνω του 110 φυσίγγια.

Ο τραυματίας μακελάρης διακομίσθηκε στο νοσοκομείο και οι γιατροί τον έβαλανστην μονάδα εντατικής παρακολούθησης λόγω της κρισιμότητας της κατάστασής του.

Τελικά, τόσο ο ίδιος όσο και οι υπόλοιποι τραυματίες συνήλθαν και μετά από νοσηλεία μικρότερου ή μεγαλύτερου χρόνου, βγήκαν από το νοσοκομείο.

Ο Μπίντος οδηγήθηκε στο νοσοκομείο και κλείστηκε στις φυλακές.

Η γραμματέας Κωστούλα Καραπάνου, που γλίτωσε ω εκ θαύματος, δήλωσε για το μακελειό: “Ήταν τρομερό αυτό που ζήσαμε. Φρίκη που κράτησε 5 λεπτά και μου φάνηκε αιώνας. Ο εισαγγελέας προσπάθησε να τον ηρεμήσει και προς στιγμήν τον είδα να κάμπτεται, αλλά για δευτερόλεπτα. Σήκωσε την καραμπίνα και μας σημάδεψε. Είμαι τυχερή που γλίτωσα! Ήταν φρικτό“.

Ο 37χρονος αντεισαγγελέας Σπύρος Σπύρου καταγόταν από την Άρτα και από το 1991 είχε μετατεθεί στα Γιάννενα. Ήταν παντρεμένος και πατέρας ενός κοριτσιού, ηλικίας 3 χρονών.

Ο 30χρονος αστυνομικός Κων/νος Ζαμπαλάς ήταν πατέρας δύο αγοριών ηλικίας 1 και 3 ετών και καταγόταν από τον Άγιο Ιωάννη Ιωαννίνων. Μάλιστα είχε μετατεθεί από την Αθήνα στα Γιάννενα τον Φεβρουάριο του 1994.

Ποίοι ήταν όμως οι λόγοι που ώθησαν τον πρώην βαρυποινίτη Μπίντο, να μετατραπεί σε εν ψυχρώ δολοφόνο;

Το πόρισμα της Ε.Δ.Ε. «έδειξε» ή… υπέδειξε αν θέλετε, ως πιθανούς, διάφορους λόγους οι οποίοι τον ώθησαν στο να ενεργήσει έτσι ή τους οποίους μπορεί να επικαλεστεί για να δικαιολογήσει την αδικαιολόγητη βεβαίως πράξη του αυτή, επικαλούμενος ότι είχε αδικηθεί στο παρελθόν από δικαστική απόφαση.

Και αν είναι δυνατό, θεώρησε ότι έπρεπε να πληρώσουν για την αδικία αυτή αν όντως αδικήθηκε αλλά έστω και αν συνέβη αυτό, αυτοδικώντας και εκτελώντας άλλους αθώους δικαστικούς λειτουργούς, αστυνομικούς και από σύμπτωση όχι και ανύποπτους πολίτες…


Πηγή: moriasnews.grΔημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια