Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

"Σέρνεται" το έργο της κατασκευής του νέου αστυνομικού μεγάρου Αλεξανδρούπολης


Το έργο είχε εξαγγελθεί τον Νοέμβριο του 2021.


Με αργά βήματα προχωρούν οι διαδικασίες για την ανέγερση νέου Αστυνομικού Μεγάρου στην Αλεξανδρούπολη μέσω Σύμπραξης Δημόσιου και Ιδιωτικού Τομέα (ΣΔΙΤ).

Μετά από σχετική ερώτηση που κατέθεσε στον καθ'ύλην αρμόδιο Υπουργό ο Βουλευτής Έβρου της Ελληνικής Λύσης Πάρης Παπαδάκης για το πότε θα ξεκινήσει η κατασκευή του νέου αστυνομικού μεγάρου, καθώς το έργο έχει καθυστερήσει πολύ, η απάντηση του κ. Οικονόμου ήταν πως η πρώτη φάση της διαδικασίας ανάθεσης σύμβασης ολοκληρώθηκε και μέχρι τις 11 Δεκεμβρίου 2023 θα έχει ολοκληρωθεί η υποβολή δεσμευτικών προσφορών.

Υπενθυμίζεται ότι το έργο είχε εξαγγελθεί τον Νοέμβριο του 2021 και ο τότε Υπουργός Προστασίας του Πολίτη Τάκης Θεοδωρικάκος είχε εκτιμήσει πως την Άνοιξη του 2023 θα είχαμε την ολοκλήρωση της διαγωνιστικής διαδικασίας!










Τα τεχνικά χαρακτηριστικά του έργου

Το οικόπεδο όπου θα αναγερθεί η Αστυνομική Διεύθυνση Αλεξανδρούπολης είναι συνολικού εμβαδού 9.153,00 τ.μ. και συνίσταται στο υπό α/α 1590 οριστικής διανομής 1932 αγρόκτημα Καλλιθέας – Ν. Χιλής. Ο χώρος είναι χαρακτηρισμένος ως «χώρος Ανέγερσης Αστυνομικού Μεγάρου» (σχετικό ΦΕΚ 429/ΑΑΠ/2007).

Στο κτίριο θα στεγαστούν οι ακόλουθες υπηρεσίες της ΕΛ.ΑΣ. με τους απαραίτητους υποστηρικτικούς, υπόγειους και υπέργειους, κοινόχρηστους και μη χώρους όπως και κατάλληλα περιβάλλοντα χώρο διαμορφωμένο: Διεύθυνση Αστυνομίας Αλεξανδρούπολης (Επιτελείο)
Αστυνομικό Τμήμα Αλεξανδρούπολης
Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Αλεξανδρούπολης
Τμήμα Τροχαίας Αλεξανδρούπολης

Η διάρκεια της σύμπραξης θα ανέρχεται κατά μέγιστο σε 30 έτη από τη θέση σε ισχύ της σύμβασης σύμπραξης και η συνολική προθεσμία περάτωσης της κατασκευής του έργου μέχρι την έναρξη λειτουργίας του, εκτιμάται, σε 2 χρόνια από την ημερομηνία, κατά την οποία θα τεθεί σε ισχύ η σύμβαση σύμπραξης.



Πηγή:

















Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια