Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Έτσι δρούσε η συμμορία των βορείων προαστίων - Οι κάμερες κατέγραψαν τη δράση τους - Ο "Μαραντόνα" ήταν ο αρχηγός



Πώς δρούσε η συμμορία των βορείων προαστίων. Τα βίντεο από τη δράση τους.





Είχαν γίνει η μάστιγα στα Βόρεια Προάστια. Ο λόγος για τη σπείρα των διαρρηκτών που κατάφερναν να απενεργοποιήσουν συναγερμούς και να ξεπερνούν τα πιο αυστηρά μέτρα ασφαλείας σε πολυτελείς μονοκατοικίες.





Στα βίντεο που φέρνει στο φως της δημοσιότητας το TheToc αποτυπώνεται η δράση της συμμορίας, η οποία όπως χαρακτηριστικά αναφέορουν οι αρχές "...προτού εισέλθουν στις οικίες, οι δράστες χτυπούσαν επανειλημμένα τα κουδούνια αυτών και όταν αντιλαμβάνονταν ότι οι ένοικοι απουσιάζουν, πραγμάτωναν τις έκνομες ενέργειες τους.


Επιπρόσθετα, στο στάδιο της κατόπτευσης εφόσον διαπίστωναν ότι υπήρχε τοποθετημένο σύστημα συναγερμού ή κάμερες κλειστού κυκλώματος παρακολούθησης, προέβαιναν στην αποκόλληση - καταστροφή ή τη στρέβλωση των εγκαταστάσεων των συστημάτων ασφαλείας.













Να σημειωθεί ότι οι επτά συλληφθέντες έχουν απασχολήσει και στο παρελθόν τις αρχές για ίδια ή παρόμοια αδικήματα, ενώ χρησιμοποιούσαν επιχειρησιακά αυτοκίνητα για να πηγαίνουν στα σπίτια τα οποία εισέβαλλαν και να αποχωρούν μετά αρπάζοντας χρήματα και κοσμήματα.







Αρχηγός ο "Μαραντόνα" ή "Κοντός"

Ο 37χρονος "ΜΑΡΑΝΤΟΝΑ" ή "ΚΟΝΤΟΣ" ήταν ο αρχηγός της επταμελούς σπείρας διαρρηκτών που εισέβαλλαν σε σπίτια επιχειρηματιών στα Βόρεια Προάστια και δη σε Ιπποκράτειο Πολιτεί, Αφίδνες, Παλιά Πεντέλη, Σπάτα, Γλυφάδα, Βούλα. Χρησιμοποιώντας τέσσερα επιχειρησιακά αυτοκίνητα προσέγγιζαν τους στόχους, παραβίαζαν πόρτες και παράθυρα, αφαιρώντας από το εσωτερικό χρήματα, κοσμήματα και τιμαλφή.

Αρχικά χτυπούσαν τα κουδούνια των σπιτιών για να διαπιστώσουν αν απουσιάζουν οι ιδιοκτήτες τους. Όταν έβλεπαν ότι τα σπίτια είχαν συναγερμούς ή κάμερες ασφαλείας, τα ξεκολλούσαν, τα κατέστρεφαν ή τα στράβωνα για να μην καταγράψουν τις κινήσεις τους.

Φορούσαν μακρυμάνικες μπλούζες, μακριά παντελόνια, γάντια, μάσκες μίας χρήσης, καπέλα για να μην καταγράφονται χαρακτηριστικά τους. Τα μέλη της σπείρας ήταν φίλοι και είχαν πιστή υπακοή στον αρχηγό τους, τον ΜΑΡΑΝΤΟΝΑ. Κανένας από τους κατηγορούμενους δεν έχει εξασκήσει κάποιο επάγγελμα και ο μόνος τρόπος βιοπορισμού ήταν οι διαρρήξεις. Τα παράνομα έσοδα τους τα επένδυαν στην αγορά κρυπτονομισμάτων, και real estate με αγορές ακινήτων και πολυτελών οχημάτων.

Από τον Μάρτιο του 2023, σε 8 μήνες δράσης αποκόμισαν περισσότερα από 350.000 ευρώ.

Σε μία περίπτωση, στις 23 Μαρτίου αποπειράθηκαν να μπουν σε σπίτι στις Αφίδνες, κατάλαβαν όμως ότι βρισκόταν εκεί η σύζυγος του ιδιοκτήτη και τράπηκαν σε φυγή. Δύο μέρες μετά στις 25 Μαρτίου εισέβαλλαν σε έξι κατοικίες στην Ιπποκράτειο Πολιτεία. Αρχικά παραβίασαν την είσοδο σπιτιού στην Ιπποκράτειο Πολιτεία, απ’ όπου άρπαξαν κοσμήματα αξίας 20.000 ευρώ και 80 δηνάρια Ιορδανίας. Την ίδια μέρα μπήκαν σε σπίτι στην ίδια περιοχής απ’ όπου άρπαξαν χρήματα και κοσμήματα. Το ίδιο έκαναν σε τέσσερα ακόμη σπίτια της περιοχής, σε ένα από τα οποία άρπαξαν περίπου 100.000 ευρώ.

Στις 17 Απριλίου είχαν εισβάλει στο σπίτι γνωστού επιχειρηματία στη Βούλα αφαιρώντας 4 ρολόγια αξίας 130.000 ευρώ.


Τα ευρήματα της ΕΛΑΣ

Η ευρεία Ααστυνομική επιχείρηση της υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Βορειανατολικής Αττικής έγινε σε Πιερία, Ξάνθη, Ελευσίνα, Μάνδρα και Βάρη. Κατασχέθηκαν χρήματα ακόμη και σε μασούρια μέσα σε κάλτσες. Το συνολικό κατασχεθέν ποσό ανέρχεται στις 24.760 ευρώ.

Μετά την έφοδο που έκαναν οι ασυνιμικοί της Βορειοανατολικής Αττικής βρήκαν αρκετά από τα κλοπιμαία στα σπίτια μελών της εγκληματικής οργάνωσης



Πηγή: www.thetoc.gr













Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια