Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Το Προσωπικό της Άμεσης Δράσης Αττικής βρίσκεται στα όριά του


Επιμέλεια: Από το Δ.Σ. της Ε.ΑΣ.Υ.Α.: ΚΥΡΙΑΚΑΚΟΣ Παναγιώτης, ΦΟΥΚΑΣ Θεόδωρος, ΒΛΑΧΟΣ Αντώνιος & από τους Αντιπροσώπους της Ε.ΑΣ.Υ.Α. της Α.Δ. : ΔΑΝΙΗΛΙΔΗΣ Χρήστος, ΔΟΥΜΟΥΣΙΑΡΗΣ Πέτρος, ΖΑΧΑΡΗΣ Βασίλειος, ΖΑΧΟΣ Στυλιανός, ΚΑΤΣΑΟΥΝΗΣ Αριστείδης, ΜΙΧΑΛΑΚΑΣ Παναγιώτης, ΜΠΟΥΡΛΑΚΗΣ Βασίλειος, ΠΑΛΛΗ Μαρία, ΠΑΠΑΖΑΧΑΡΙΑΣ Βασίλειος, ΠΑΠΑΝΔΡΙΑΝΟΣ Αλέξανδρος, ΠΕΤΡΑΚΑΚΟΣ Περικλής, ΡΑΪΖΗΣ Όμηρος, ΣΑΜΙΩΤΗΣ Αναστάσιος, ΣΚΕΝΔΕΡΗΣ ΜιλτιάδηςΗ Άμεση Δράση είναι ο καθρέφτης της ΕΛ.ΑΣ. προς την κοινωνία, διότι αποτελεί τον βασικό πυλώνα αστυνόμευσης του λεκανοπεδίου Αττικής. Από την ίδρυση της σκοπός είναι να διαχειρίζεται όλα τα έκτακτα περιστατικά και να βρίσκεται αδιάκοπα δίπλα στον πολίτη. Η κοινωνική προσφορά της Άμεσης Δράσης είναι αδιαμφισβήτητη και αυτό αποδεικνύεται από τη σχέση που έχει δημιουργηθεί με τους πολίτες, η οποία είναι διαχρονική και άρρηκτη.

Μελετώντας τα στατιστικά και γνωρίζοντας πως οι αριθμοί δεν μπορούν να αμφισβητηθούν, διαπιστώνουμε τα κάτωθι:

Σε ένα οκτάωρο στην Αττική περιπολούν 27 περιπολικά 45 ομάδες Δίας και σταθμοί Ζ.

Στο τηλεφωνικό κέντρο διατίθονται 12 τηλεφωνητές.

Στο κέντρο επιχειρήσεων διατίθονται 6 εκφωνητές για 4 κέντρα που πρέπει να εργάζονται 4ωρο.

Οι κλήσεις που δέχεται το τηλεφωνικό κέντρο σε μια βάρδια συχνά φτάνουν τις 15000. Από αυτές απαντούντε μόλις το 35%!! και γίνονται κάρτες (συμβάντα)για να επιληφθούμε περί τα 2500.

Αποτέλεσμα των ανωτέρω όσον αφορά τις επιπτώσεις

Α)Στην αστυνόμευση είναι η αδυναμία έγκαιρης και ουσιαστικής διεκπεραίωσης των περιστατικών, κάτι που αποδεικνύεται από τις καταγγελίες των πολιτών για μη έγκαιρη προσέλευση της Αστυνομίας

Β)Στους Αστυνομικούς (τηλεφωνητές, εκφωνητές, πληρώματα) είναι η δημιουργία αφόρητου στρες ,προκειμένου να μπορέσουν να ανταπεξέλθουν στα περιστατικά και αυτό αποδεικνύεται από την μη εκδήλωση επιθυμίας αστυνομικών να υπηρετήσουν στην Άμεση Δράση κάτι που ποτέ στο παρελθόν δεν συνέβαινε.

Παρόλο που η φυσική ηγεσία γνωρίζει τα παραπάνω

Η ΓΑΔΑ διατάζει:

  • Πληρώματα , ομάδες ΔΙ.ΑΣ., σταθμούς Ζ σε ειδικά δρομολόγια , συμμετοχή σε καθημερινά έκτακτα γεγονότα ,λοιπές συνοδείες, καθιστώντας τους ανενεργούς από την διεκπεραίωση συμβάντων.
  • καθημερινά προσωπικό της Άμεσης Δράσης σε μέτρα τάξης (δικαστήρια, γήπεδα, ΠΡΟΚΕΚΑ)
  • Αποσπάσεις προσωπικού της Δ.Α.Δ.Α. προς άλλες Υπηρεσίες και συγκεκριμένα προς τα επίσημα, ακόμα και τώρα μετά τις εξαγγελίες της πολιτικής ηγεσίας
  • Την μετάθεση 190 Αστυνομικών προς άλλες υπηρεσίες στις εντός Γ.Α.Δ.Α. καλοκαιρινές μεταθέσεις, χωρίς να αντικατασταθούν. Αν τις προσθέσουμε στις 190 μεταθέσεις εκτός ΓΑΔΑ έχουμε σύνολο 380 Αστυνομικούς μείον ,μόνο από το καλοκαίρι και μετά.
  • Σημαντικές συλλήψεις που πραγματοποιούν Αστυνομικοί της Υπηρεσίας δεν αναφέρονται στα δελτία τύπου της Γ.Α.Δ.Α.

Δεν πρέπει να παραλείψουμε να αναφέρουμε τον τεράστιο όγκο δουλειάς που καλούνται καθημερινά να διεκπεραιώσουν οι Αστυνομικοί στα επιτελεία της Υπηρεσίας ,οι οποίοι διαχειρίζονται τα καθημερινά δελτία οχήματος, αντίγραφα συμβάντος των πολιτών, κλήσεις κ.ο.κ., διαχείριση του στόλου Υπηρεσιακών οχημάτων. Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι η εκκρεμή διεκπεραίωση εγγράφων του 2022.

Σαν Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Αθηνών καλούμε το προσωπικό να είναι σε ετοιμότητα διαμαρτυρίας, καταγγέλλουμε την αποδόμηση της Άμεσης Δράσης η οποία συνεπάγεται την έλλειψη αισθήματος ασφάλειας του πολίτη και καλούμε την πολιτική ηγεσία να λάβει δραστικά μέτρα για την ενίσχυση της υπηρεσίας διότι σε διαφορετική περίπτωση θα πρέπει να αναλάβει το πολιτικό κόστος.


Πηγή: easya.gr
Δημοσίευση σχολίου

2 Σχόλια

Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Λενεν αληθεια εχει διαλυθεί απο ελλειψη ατομων.αν ειναι δυνατον να δουλέψει καποιος εκφωνητής για 4ωρες συνεχόμενα,δτα οχηματα τους εφυγε η ουγια,με τοση κινηση οανω απο δεκα πεντε σηματα ειναι τραγικο.βαλε να παιρνεις ενα καθε μιση ωρα να οας να επιληφθείς να πάρεις στοιχεία.και βγαινουν οι πολιτικοι και κανουν φιεστες με μπαλώματα,παρτε κόσμο κι αφηστε τα Ραφαλ
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Ανεκαθεν ηθελαν να την διαλυσουν την Αμεση Δραση χαλαγε σε καποιουσ τη σουπα γιατι ηταν ανεξαρτητη υπηρεσια σιγα σιγα πριονιζαν την καρεκλα και φαινεται οτι τα καταφεραν