Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Σήμα εγρήγορσης


Γράφει ο Δημήτρης Τζελέπης


Ο Πρωθυπουργός από την ομιλία του στην Κεντρική Επιτροπή της Νέας Δημοκρατίας έστειλε μηνύματα όχι μόνο στο κόμμα, αλλά και στην κυβέρνησή του και ειδικά για τους υπουργούς του. Εάν όμως έχει παράπονα από τους υπουργούς του, μπορεί να τους αλλάξει και όχι μόνο να τους κάνει συστάσεις.

Ο ίδιος ο Κυριάκος Μητσοτάκης έδωσε ακόμη ένα σήμα, ότι οι μεταρρυθμίσεις πρέπει να τρέξουν και η κυβέρνησή του εάν χρειαστεί, θα αναλάβει το όποιο πολιτικό κόστος.

Αυτό είναι το μεγάλο στοίχημα και να συγκρουστεί με τις αδυναμίες που έχει δηλώσει πλέον ότι ξέρει ποιες είναι. Ίσως θα πρέπει να ξέρει τι έγινε στην περίοδο Σημίτη με το Ασφαλιστικό και το νόμο Γιαννίτση, όταν τελικά το ΠΑΣΟΚ έκανε πίσω λόγω των συνδικαλιστικών πιέσεων, που τότε είχαν μεγάλη επιρροή στο ΠΑΣΟΚ.

Το φορολογικό νομοσχέδιο που ορίζει οριζόντια φορολογία στα 10.920 για τους ελεύθερους επαγγελματίες είναι ένα πρώτο βήμα. Δεν γίνεται οι ελεύθεροι επαγγελματίες να δηλώνουν μηδενικό εισόδημα ή πολύ κάτω από τα 10.000 ευρώ. Αυτό σημαίνει ότι κάποιοι φυτοζωούν ή είναι στα όρια της φτώχειας, κάτι όμως που δεν συμβαίνει.

Θα πρέπει στη χώρα μας να αποκτήσουμε φορολογική κουλτούρα, σε άλλες χώρες για παράδειγμα στην Αμερική εάν έχει εξαπατήσει κάποιος με την φορολογία, κινδυνεύει με φυλακή.

Οι επόμενες μεταρρυθμίσεις θα είναι το ασφαλιστικό, μεγάλο θέμα είναι αυτό της Υγείας και φυσικά της Παιδείας και το πως θα αναθεωρηθεί το άρθρο 16 για την ίδρυση ιδιωτικών Πανεπιστημίων στην χώρα μας.

Η κοινωνία στις μετρήσεις έχει αρχίσει να στέλνει τα πρώτα μηνύματα στην κυβέρνηση για τα θέματα που θεωρεί ότι την απασχολούν και αυτό είναι της ακρίβειας.

Η κυβέρνηση θα πρέπει να επιλέξει από εδώ και στο εξής εάν θα κινηθεί με γοργά βήματα ή θα ακολουθήσει το δρόμο της αδράνειας. Έχουν γίνει τα πρώτα βήματα, αλλά χρειάζονται και άλλα.


Πηγή: xronos.gr




Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια