Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Προτάσεις αστυνομικού στον Γιάννη Οικονόμου για την έκδοση ταυτοτήτων και τα εκτός έδρας


Παραθέτουμε κείμενο αστυνομικού-αναγνώστη του Bloko.gr

Αγαπητέ κ. Υπουργέ Προ.Πο

Σας γράφω ως αστυνομικός με την ελπίδα ότι θα λάβετε υπόψη σας ορισμένες προτάσεις που έχουν σχέση με:
 
1. Την έκδοση της νέας ταυτότητας
2. Την αποζημίωση για τη διανυκτέρευση αστυνομικών σε ξενοδοχεία- εκτός έδρας



Καταρχάς, θα ήθελα να εξεταστεί η δυνατότητα να επιτραπεί εθελοντικά σε μας, τους αστυνομικούς, να παραλαμβάνουμε και να χρησιμοποιούμε τη νέα ταυτότητα παράλληλα με την υπηρεσιακή μας ταυτότητα όπως γίνεται με τους δικηγόρους, τους δικαστικούς, τους δημοσιογράφους, τους μηχανικούς ΤΕΕ και πολλές ακόμα κατηγορίες επαγγελματιών. Αυτό θα μας παρέχει τη δυνατότητα να προστατεύσουμε τα προσωπικά μας δεδομένα όταν δεν απαιτείται η αποκάλυψη της ταυτότητάς μας, όπως σε δημόσιες υπηρεσίες που δεν δέχονται διαβατήρια παρά μόνο ταυτότητα ή σε ακραίες και επικίνδυνες περιπτώσεις που έχουν συμβεί στο παρελθόν κατά τη διάρκεια αυθαίρετων ελέγχων που κάνουν οι αναρχικοί στο μετρό και στα λοιπά ΜΜΜ και πέριξ της περιοχής Εξαρχείων αναζητώντας αστυνομικούς με πολιτικά.

Επίσης επειδή η νέα ταυτότητα είναι οικονομικά προσιτή κοστίζοντας μόλις 10 ευρώ, δεν θα χρειάζεται να εκδώσουμε διαβατήριο αξίας μαζί με τις φωτογραφίες περίπου 100€. Αυτό θα μας επιτρέπει να ταξιδεύουμε στην Ευρωπαϊκή Ένωση, Τουρκία και Κύπρο για αναψυχή χωρίς τα προβλήματα που προκύπτουν με τα υπηρεσιακά δελτία ταυτότητας τα οποία έχει τύχει να μην αναγνωρίζουν οι αεροπορικές εταιρίες στο εξωτερικό και οι αστυνομικές/διαβατηριακες αρχές, εξοικονομώντας χρόνο, χρήμα και πόρους.
Επίσης θεωρώ ότι λαμβάνοντας οι αστυνομικοί εθελοντικά την νέα ταυτότητα θα παρακινήσει και τους πολίτες οι οποίοι είναι επιφυλακτικοί να κάνουν το ίδιο.

Τέλος, προτείνω να εξεταστεί η αύξηση της αποζημίωσης- εκτός έδρας που λαμβάνουν τα ξενοδοχεία για τη διανυκτέρευση μας για υπηρεσιακούς λόγους (δικαστήρια/μεταγωγές κλπ) καθότι ο τρέχοντας συντελεστής αποζημίωσης (35,22 ευρώ) δεν καλύπτει πλέον το κόστος διανυκτέρευσης, και αυτό δημιουργεί προβλήματα, ειδικά με την άνοδο των τιμών της ενέργειας. Αυτό έχει αρνητική επίδραση στα οικονομικά μας καθότι αναγκαζόμαστε να πληρώνουμε τη διαφορά στο κόστος διαμονής (σε οικονομικά ξενοδοχεία) από την τσέπη μας και θα θέλαμε να εξεταστεί η διόρθωση αυτής της κατάστασης.



Ευελπιστώ ότι θα λάβετε υπόψη αυτές τις προτάσεις και θα εξετάσετε τρόπους για τη βελτίωση της κατάστασης των αστυνομικών και την ενίσχυση της ασφάλειας μας.



Με εκτίμηση













Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια