Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Η πρώτη συνάντηση Μητσοτάκη – Κασσελάκη


Συνάντηση με τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανο Κασσελάκη είχε σήμερα το πρωί ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης στο γραφείο του στη Βουλή. «Συγχαρητήρια για την εκλογή σας. Προσαρμοστήκατε στους καινούργιους χώρους;» τον ρώτησε αρχικά ο κ. Μητσοτάκης. «Στη Βουλή όχι ακόμη, αλλά μια μέρα εύχομαι πλήρως. Στο κομματικό περιβάλλον σίγουρα. Και στην Ελλάδα», απάντησε ο Στέφανος Κασσελάκης, για να αναφερθεί στη συνέχεια στο δικαίωμα ψήφου των αποδήμων.

Ο κ. Κασσελάκης ζήτησε οι απόδημοι να έχουν δικαίωμα να εκλεγούν τον δικό τους βουλευτή. «Θα τα συζητήσουμε» απάντησε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ολόκληρος ο διάλογος Μητσοτάκη – Κασσελάκη:

Μητσοτάκης: Καλημέρα και καλό μήνα και συγχαρητήρια για την εκλογή σας. Προσαρμοστήκατε στους καινούριους χώρους;

Κασσελάκης: Στη Βουλή όχι ακόμα αλλά μια μέρα εύχομαι πλήρως. Στο κομματικό περιβάλλον σίγουρα και στην Ελλάδα. Οπως ξέρετε έχουμε ευθύνη να φέρουμε τους απόδημους πίσω. Είναι εθνική ευθύνη είναι εθνικό στοίχημα οι απόδημοι να μπορούν να προσφέρουν στην πατρίδα τους σε μια χώρα με ισονομία και ισοπολιτεία.

Μητσοτάκης: Έχουμε κάνει μια καλή αρχή με το νομοσχέδιο το οποίο δίνει την δυνατότητα σε όλους τους Έλληνες που είναι εγγεγραμμένοι στους εκλογικούς καταλόγους της πατρίδας μας και κατοικούν στο εξωτερικό να ψηφίσουν από τον μόνιμο τόπο διαμονής τους. Νομίζω ότι σε αυτό έχουμε ένα εθνικό χρέος όλα τα κόμματα να κινητοποιήσουμε τους Έλληνες.

Κασσελάκης: Είναι δικαίωμα στο εκλέγειν και όχι στο εκλέγεσθαι. Πιστεύω ακράδαντα ότι πρέπει να δώσουμε περιφέρειες στους ομογενείς ώστε να μπορούν να εκλέγουν οι ίδιοι εκπροσώπους της δικής τους κοινότητας.

Μητσοτάκης: Ο εκλογικός νόμος είναι καθορισμένος και το πρόσθετο δικαίωμα του εκλέγεσθαι το έχει ο κάθε Έλληνας πολίτης είναι συνταγματικά κατοχυρωμένο. Φαντάζομαι αυτό ανάμεσα σε πολλά άλλα θα το συζητήσουμε.

Κασσελάκης: Στο εξωτερικό δεν το έχει.

Η ανακοίνωση από το γραφείο Τύπου του πρωθυπουργού για τη συνάντηση

«Ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης είχε συνάντηση στο γραφείο του στη Βουλή με τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ Στέφανο Κασσελάκη.

Ο Πρωθυπουργός ενημέρωσε τον κ. Κασσελάκη για τις θέσεις της χώρας για τις εξελίξεις τη Μέση Ανατολή, για τις συζητήσεις σε επίπεδο Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, για την πορεία της ελληνικής οικονομίας και για τις προοπτικές μετά την αναβάθμιση της πιστοληπτικής ικανότητας της χώρας καθώς και για τις μεταρρυθμιστικές πρωτοβουλίες της κυβέρνησης.

Ο κ. Μητσοτάκης δήλωσε ότι είναι πάντα στη διάθεση του κ. Κασσελάκη όπως και των άλλων πολιτικών αρχηγών για την ενημέρωσή τους», αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Σημειώνεται πως έχει περάσει ένας μήνας και έξι ημέρες από τη στιγμή που ανέλαβε τα ηνία της αξιωματικής αντιπολίτευσης ο Στέφανος Κασσελάκης στρέφοντας τα βλέμματα της κοινής γνώμης πάνω του αλλά και προκαλώντας εσωκομματικούς τριγμούς στο κόμμα του.

Σημειώενται πως ο πρωθυπουργός έχει εμφανιστεί δεκτικός σε μια πολιτική αντιπαράθεση με επιχειρήματα και προτάσεις, αποτάσσοντας τον τοξικό λόγο και τα fake news, ενώ μιλώντας τη Δευτέρα το βράδυ στον Economist τόνιζε: «βρισκόμαστε σε μια ενδιαφέρουσα θέση τώρα, έχουμε ουσιαστικά ένα κόμμα που είναι πολύ ισχυρό, και όλα τα κόμματα της αντιπολίτευσης είναι κατακερματισμένα. Θα έλεγα πως έχουμε ακόμα μεγαλύτερη υποχρέωση απέναντι στους εαυτούς μας, ώστε να διασφαλίσουμε ότι θα τηρήσουμε το εκλογικό μας πρόγραμμα και θα τιμήσουμε την εμπιστοσύνη που μας δείχνουν οι πολίτες».

Πηγή:  newsbeast.gr


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια