Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Η «άγνωστη» έρευνα της ΕΛ.ΑΣ. για το παιδί της Φαίης Μπακογιώργου


Οι «σκοτεινές» πτυχές της δολοφονίας της Φαίης Μπακογιώργου στην Κυψέλη. Τι ψάχνει η Αστυνομία.

Υπό άκρα μυστικότητα συνεχίζεται η έρευνα του Τμήματος Ανθρωποκτονιών για να φωτιστούν «σκοτεινές» πτυχές της δολοφονίας που συγκλόνισε το πανελλήνιο, με θύμα την 22χρονη Φαίη Μπακογιώργου, η οποία είχε βρεθεί νεκρή και τυλιγμένη με κουβέρτα τον Οκτώβριο του 2021, δίπλα από κάδο απορριμμάτων στην περιοχή της Κυψέλης.

Μπορεί η δικογραφία να βρίσκεται πια στα χέρια της Δικαιοσύνης που ήδη έχει κρίνει προφυλακιστέες τις τρεις κατηγορούμενες, ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι ο φάκελος έκλεισε για την Αστυνομία. Και αυτό διότι η αρμόδια Ανακρίτρια έχει κάνει σχετική παραγγελία στο Τμήμα Ανθρωποκτονιών, προκειμένου να συνεχιστεί η έρευνα γύρω από τα «κενά» της υπόθεσης.

Η προφυλάκιση της αδερφής, της μητέρας και της σπιτονοικοκυράς της Φαίης δεν σηματοδοτεί την πλήρη εξιχνίαση του εγκλήματος. Πηγές του iEidiseis σημειώνουν ότι δύο είναι οι βασικές κατευθύνσεις της έρευνας και δύο τα βασικά ερωτήματα που ζητούν απάντηση.

Το πρώτο αφορά στην εγκυμοσύνη της Φαίης και το θρίλερ σε σχέση με το τι απέγινε το έμβρυο που κυοφορούσε (σημειώνεται ότι όταν βρέθηκε νεκρή δεν υπήρχε έμβρυο). Οι Αρχές δεν αποκλείουν η Φαίη να απέβαλε λίγο πριν τη δολοφονία της (με τη βοήθεια κάποιου παράνομου γιατρού) ή ακόμα και να γέννησε το παιδί και στη συνέχεια κάποιος να το πήρε και να το εξαφάνισε (νεκρό ή ζωντανό).

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι αστυνομικοί συνέλεξαν στοιχεία βάσει των οποίων τον Αύγουστο του 2021 η Φαίη ήταν οκτώ μηνών έγκυος. Αυτό προκύπτει από εξέταση που της έγινε σε νοσοκομείο, όπου είχε μεταβεί με εκχυμώσεις και χτυπήματα που έφερε μετά από κακοποίηση. Εκεί οι γιατροί είχαν βεβαιώσει ότι είναι οκτώ μηνών έγκυος.
Η έρευνα στα μαιευτήρια

Έχοντας αυτό το δεδομένο οι αστυνομικοί του Ανθρωποκτονιών έψαξαν σε όλα τα μαιευτήρια (δημόσια και ιδιωτικά) και διαπίστωσαν ότι ουδέποτε η Φαίη γέννησε ή απέβαλε σε κάποιο εξ αυτών. Έτσι, οδηγήθηκαν στα δύο βασικά σενάρια, είτε δηλαδή ότι απέβαλε στο σπίτι της Κυψέλης ή σε κάποιον άλλο χώρο με τη βοήθεια κάποιου παράνομου γιατρού (καθώς χρειάζεται χειρουργική επέμβαση για να συμβεί κάτι τέτοιο) είτε ότι γέννησε και κάποιος εξαφάνισε το παιδί.

Μάλιστα, όταν οι αστυνομικοί του Τμήματος Ανθρωποκτονιών ερεύνησαν το σπίτι της Κυψέλης έκαναν εξέταση με τη μέθοδο «BlueStarTest», η οποία ανιχνεύει ακόμα και πολύ μικρές ποσότητες αίματος που δεν είναι ορατές διά γυμνού οφθαλμού. Ο λόγος που το έκαναν είναι ότι σε περίπτωση που είχε γίνει κάποια ιατρική πράξη στο συγκεκριμένο σπίτι τότε εκτιμάται ότι η Φαίη θα είχε χάσει πολύ αίμα. Αξιόπιστες πηγές αναφέρουν ότι η έρευνα με τη συγκεκριμένη μέθοδο δεν απέφερε καρπούς, καθώς το σπίτι είχε πλυθεί με χλωρίνη και είχε βαφτεί.

Αστυνομικές πηγές που ρωτήθηκαν σχετικά σημείωσαν ότι η αποβολή ή η γέννα εκτιμάται ότι έγινε σε πολύ μικρή χρονική απόσταση από τη δολοφονία, δεδομένου ότι η κακοποίηση σε μία γυναίκα σε τόσο προχωρημένη εγκυμοσύνη μπορεί να επιφέρει ισχαιμικό επεισόδιο (που ήταν η αιτία θανάτου). Στη δικογραφία περιλαμβάνονται μάλιστα, όπως λένε στο iEidiseis αστυνομικές πηγές, δύο καταθέσεις (ενός ιατροδικαστή και ενός γυναικολόγου) που αναφέρουν ότι η κακοποίηση εγκύου μπορεί να επιφέρει ισχαιμικό επεισόδιο.

Για την περίπτωση της αποβολής οι αστυνομικοί κάνουν διάφορες εκτιμήσεις για το ποιος θα μπορούσε να έχει προχωρήσει παρανόμως σε ιατρική πράξη σε ιδιωτικό χώρο. Για το λόγο αυτό μπαίνουν στο μικροσκόπιο άτομα από το περιβάλλον της 57χρονης προφυλακισμένης σπιτονοικοκυράς. Η τελευταία είχε μεγάλο κύκλο ατόμων με ποινικό παρελθόν, λόγω της σωρείας εγκληματικών πράξεων για τις οποίες έχει κατηγορηθεί τα τελευταία χρόνια. Κάποιες από τις επαφές της είχαν σχέσεις -κατά πληροφορίες- με τον ευρύτερο κλάδο της υγείας.
Οι «σκοτεινές» πτυχές της υπόθεσης

Η δεύτερη κατεύθυνση της συνεχιζόμενης έρευνας για να φωτιστούν «σκοτεινές» πτυχές της υπόθεσης αφορά στο σκέλος της μεταφοράς του πτώματος. Από την πρώτη στιγμή υπήρχε η εκτίμηση ότι κάποιος άντρας βοήθησε στη μεταφορά του πτώματος από το σπίτι της οδού Δροσοπούλου στην Κυψέλη στο σημείο όπου εντοπίστηκε σε απόσταση περίπου ενός χιλιομέτρου. Το επόμενο διάστημα δεν αποκλείεται να υπάρξουν εξελίξεις προς αυτή την κατεύθυνση.

Υπενθυμίζεται ότι για τη δολοφονία της Φαίης έχουν προφυλακιστεί η μητέρα της, η αδερφή της και η σπιτονοικοκυρά της. Η αδελφή της φέρεται να έχει ομολογήσει ότι εκείνη ήταν ο άνθρωπος που δολοφόνησε τη Φαίη (ισχυρισμός που δεν πείθει ωστόσο αρκετούς που ασχολούνται με την υπόθεση).

Η 57χρονη σπιτονοικοκυρά οδηγήθηκε στις φυλακές της Θήβας, ενώ η μητέρα και η αδερφή της Φαίης οδηγήθηκαν στις φυλακές Κορυδαλλού.

Καλά πληροφορημένες πηγές ερμηνεύουν την επιλογή των φυλακών ως μία «μη τυχαία κίνηση». Και αυτό διότι υπάρχουν υποψίες -βάσει του ποινικού παρελθόντος της- ότι η 57χρονη ενδεχομένως να μπορούσε να επηρεάσει τη μητέρα και την αδερφή της Φαίης σε σχέση με αυτά που θα υποστηρίξουν στις Αρχές για την υπόθεση.

Η 57χρονη είναι σεσημασμένη για απάτες, κλοπές και ληστεία, ενώ έχει στην «πλάτη» της επτά διαφορετικές δικογραφίες για σοβαρά αδικήματα. Μάλιστα, η τελευταία φορά που συνελήφθη ήταν λίγο καιρό πριν τη δολοφονία της Φαίης. Η 57χρονη, σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, έχει δείξει στο παρελθόν ότι μπορεί να «χειραγωγήσει» ανθρώπους.Πηγή: www.ieidiseis.gr

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια