Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Ο Μαραθώνιος των αστυνομικών των ΜΑΤ


Η προσέλευση του κόσμου ήταν μεγάλη στη χθεσινή πορεία μνήμης για τη συμπλήρωση 50 ετών από τα γεγονότα του Πολυτεχνείου. Οι καλές καιρικές συνθήκες, το πρόσφατα γεγονότα στη Μέση Ανατολή, η καταγγελία για ξυλοδαρμό της ανήλικης στο Νέο Ηράκλειο αλλά και ο θάνατος του 17χρονου στη Βοιωτία συνετέλεσαν ώστε να συγκεντρωθεί αρκετός κόσμος, περισσότερος σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια, ώστε να διαμαρτυρηθεί.

Είναι χαρακτηριστικό ότι η πορεία κινήθηκε εξαιτίας της μεγάλης προσέλευσης με πολύ αργούς ρυθμούς.

Παρατράγουδα δεν υπήρξαν, αν εξαιρέσουμε την επίθεση με υλικές ζημιές σε ξενοδοχείο στη Σταδίου και τα  μέτρα που εφάρμοσε η ΕΛΑΣ κρίνονται ως επιτυχημένα.

Ένας μέρος των διαδηλωτών επέλεξαν και τους επετράπη να μην ολοκληρώσουν την πορεία στην πρεσβεία των ΗΠΑ αλλά να πάνε στην πρεσβεία του Ισραήλ στην Κηφισίας. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να τροποποιηθεί και ο σχεδιασμός ενώ οι αστυνομικοί από διμοιρίες των ΜΑΤ που ακολουθούσαν παράλληλα την ομάδα των αντιεξουσιαστών έκαναν παραπάνω διαδρομή με την εξάρτυσή τους ανεβαίνοντας την Κηφισίας μέχρι την πρεσβεία του Ισραήλ ενώ στη συνέχεια ακολούθησαν την πορεία έως το σταθμό του μετρό της Πανόρμου όπου τα άτομα διαλύθηκαν.



Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια