Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Άθλος η μεταφορά μαθητών στα ορεινά του ν. Τρικάλων


Επιστρατεύτηκαν ειδικού τύπου λεωφορεία – Αγωνία για τον χειμώνα με την κυβέρνηση να προτείνει …τηλεκπαίδευση

Μπορεί η πόλη των Τρικάλων να κινείται σε γιορτινούς ρυθμούς και να ετοιμαζόμαστε για τη «χαρά του παιδιού», τα Χριστούγεννα, όμως κάποια παιδιά καθημερινά βαδίζουν ακόμη κυριολεκτικά μέσα στις βαθιές πληγές του νομού μας για να πάνε ακόμη και στο σχολείο τους.

Μιλάμε για τα ορεινά του νομού Τρικάλων, με χωριά που παλεύουν να μείνουν όρθια και ζωντανά ενώ ο τόπος γύρω τους κυριολεκτικά έχει γκρεμιστεί. Η Χρυσομηλιά, ο Κλεινοβός και άλλα χωριά σε έξι διαδρομές στον ορεινό όγκο, είναι χωριά όπου διαμένουν μαθητές που καθημερινά αναγκάζονται να μεταφέρονται στην Καλαμπάκα.

Όπως ανέφερε μιλώντας στο Trikalanews.gr ο πρόεδρος του Υπεραστικού ΚΤΕΛ κ. Σωτήρης Βησσαράκος, που έχει αναλάβει τη μεταφορά μαθητών, οι δυσκολίες στις μετακινήσεις είναι πάρα πολλές και όσο μπαίνουμε στον χειμώνα είναι ακόμη μεγαλύτερες. «Έχουμε προσαρμόσει τις διαδρομές ώστε να εξυπηρετούνται όλα τα παιδιά. Το οδικό δίκτυο όμως παραμένει με προβλήματα και ο χειμώνας έρχεται με ανησυχίες» αναφέρει ο πρόεδρος, τονίζοντας παράλληλα ότι έχουν μπει στις διαδρομές αυτές λεωφορεία ειδικού τύπου που είναι πιο μικρά και μπορούν να κινηθούν πιο εύκολα.

Τα ζητήματα αυτά βέβαια είχε θέσει και ο αντιπεριφερειάρχης Χρήστος Μιχαλάκης στον υφυπουργό υποδομών Νίκο Ταχιάο, τονίζοντας ότι θα πρέπει άμεσα να ξεκινήσουν έργα στην περιοχή για την ασφαλή μετακίνηση πρωτίστως των μαθητών, διερωτώμενος βέβαια για τον επερχόμενο χειμώνα και το πώς θα είναι δυνατό να μετακινούνται τα παιδιά μέσα σε αυτή την κατάσταση και ενώ οι προσωρινές παρεμβάσεις συνεχώς πλήττονται από καιρικά φαινόμενα που επικρατούν στην περιοχή.

Ο κ. Ταχιάος, περιορίστηκε βέβαια να μιλήσει για τηλεκπαίδευση όταν ο καιρός είναι βροχερός, δείχνοντας αδυναμία να αντιληφθεί τη σημαντικότητα του προβλήματος…

Πηγή: trikalanews.gr



Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια