Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Πρωτοβουλία Αστυνομικών: Τα μηνύματα της εξέγερση του Πολυτεχνείου είναι επίκαιρα όσο ποτέ


Ανακοίνωση της Πρωτοβουλίας Αστυνομκών για τη εξέγερση του Πολυτεχνείου
50 χρόνια συμπληρώνονται από την εξέγερση του Πολυτεχνείου. Η Πρωτοβουλία Αστυνομικών τιμάει τον ξεσηκωμό του Νοέμβρη του 1973. Τιμάμε τους εξορισθέντες βασανισθέντες από την Χούντα των συνταγματαρχών. Με σεβασμό σκύβουμε το κεφάλι και θυμόμαστε τους νεκρούς. Δεν ξεχνάμε όσους θυσίασαν τη ζωή τους μέχρι να φύγει το δικτατορικό καθεστώς της Χούντας. Θυμόμαστε και τιμούμε τα στελέχη των ενόπλων δυνάμεων και των σωμάτων ασφαλείας που αντιστάθηκαν στην δικτατορία τιμώντας τον όρκο τους.

Δυστυχώς η συμπλήρωση των 50 χρόνων από την εξέγερση του Πολυτεχνείου συμπίπτει με τον πόλεμο του κράτους δολοφόνο του Ισραήλ ενάντια στον Παλαιστινιακό λαό. Το κράτος του Ισραήλ από το 1948 έχει καταλάβει παρανόμως εδάφη των Παλαιστινίων και συνεχίζει την κατοχή με παράνομους εποικισμούς και εκτοπισμούς των Παλαιστινίων από τα πατρογονικά τους εδάφη. Φυλακίσεις και κάθε τόσο με στρατιωτικές-τρομοκρατικές επιχειρήσεις-επιθέσεις κατά άμαχων Παλαιστινίων στη λωρίδα της Γάζας και στη Δυτική Όχθη. Δυστυχώς αυτό που βλέπουμε είναι η τελευταία πράξη του δράματος με τη γενοκτονία, τις μαζικές δολοφονίες αμάχων, χιλιάδων παιδιών και τον τελικό εκτοπισμό των Παλαιστινίων από τη Λωρίδα της Γάζας. Το κράτος του Ισραήλ όσο οξύμωρο και αν ακουστεί εφαρμόζει τη «τελική λύση» στη Παλαιστίνη. Ως Έλληνες αστυνομικοί καταδικάζουμε την εμπλοκή των ενόπλων δυνάμεων της χώρας μας στο μακέλεμα του Παλαιστινιακού λαού και ενώνουμε τη φωνή μας μαζί του φωνάζοντας «ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΗ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗ». Το σύνθημα στις πύλες του Πολυτεχνείου το 1973 «Έξω οι ΗΠΑ» «Έξω το ΝΑΤΟ» συνεχίζει να είναι ανατριχιαστικά επίκαιρο. Να γυρίσουν πίσω όλα τα πολεμικά πλοία της χώρας μας που είναι στη περιοχή προς υποστήριξη του ΝΑΤΟ και των δολοφονικών σχεδίων του Ισραήλ. Καμιά εμπλοκή της χώρας μας στον δολοφονικό εκτοπισμό των Παλαιστινίων από τη Λωρίδα της Γάζας. Η εμπλοκή της χώρας σ΄ αυτά τα σχέδια, μας κάνει στόχο των αντίπαλων στρατοπέδων στη περιοχή όπως το Ιράν. Μοναδική λύση δίκαιη και ιστορικά σωστή είναι η εφαρμογή των δεκάδων αποφάσεων του ΟΗΕ για ίδρυση Παλαιστινιακού κράτος στα όρια του 1967 με πρωτεύουσα την ανατολική Ιερουσαλήμ.

Στη χώρα μας όπως και σε άλλες χώρες στο πλανήτη εκδηλώνεται ένα μεγάλο κύμα αλληλεγγύης προς τον Παλαιστινιακό λαό. Παρά την χιλιοπαιγμένη προπαγάνδα υπέρ του κράτος του Ισραήλ οι λαοί γνωρίζουν το δίκιο και καταδικάζουν το έγκλημα αυτό. Στη χώρα μας βέβαια, όπως και σε άλλες, όπου δεν πίπτει λόγος πίπτει ράβδος. Είδαμε ένα κρατικό μηχανισμό να επιστρατεύεται και να συλλαμβάνει ένα Παλαιστίνιο διαδηλωτή γιατί ανέβασε σε ένα στύλο φωτισμού την Παλαιστινιακή σημαία. Δεν ήταν κεραυνός εν αιθρία. Είναι το αποτέλεσμα μιας πολιτικής αυταρχικής και κατασταλτικής. Είναι το κρεσέντο καταστολής που έχει ενταθεί όλο αυτό το διάστημα.

Η ένταση της καταστολής, θα πρέπει ως επαγγελματίες αστυνομικοί να μας προβληματίσει, βάζει στο στόχαστρο τους εργαζόμενους τα παιδιά μας, τους φίλους μας, τα αδέρφια μας. Ένα κράτος που καταστέλλει τους πολίτες του και συμμετέχει σε πολεμικά δολοφονικά σχέδια προφανώς δεν νοιάζεται για τα δικαιώματα και το ψωμί του λαού μας. Η ακρίβεια για τρία χρόνια τρώει το μισθό μας. Μόνιμη κουβέντα όλων μας είναι ότι ο μισθός δεν φτάνει για το μήνα. Η κυβέρνηση αντί για ουσιαστικές αυξήσεις μισθών, μείωση άμεσης και έμμεση φορολογίας στα εισοδήματά μας, μείωση ΦΠΑ και ειδικών φόρων κατανάλωσης στα βασικά είδη διατροφής και στα καύσιμα, μας έχει αφήσει έρμαιους σε κερδοσκοπικά παιχνίδια.

Εκφράζουμε και πάλι την αλληλεγγύη μας στο Παλαιστινιακό λαό «ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΗ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗ». Τα μηνύματα της εξέγερση του Πολυτεχνείου είναι επίκαιρα όσο ποτέ. Ο λαός μας παλεύει ακόμα για «Ψωμί -Παιδεία-Ελευθερία» αγωνίζεται για ένα κόσμο που το όνειρο και τα συνθήματα της εξέγερσης θα γίνουν πράξη.

ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ

Πηγή: protast.grΔημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια