Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Ο χρόνος μετράει αντίστροφα - Οδηγός για τις επερχόμενες Κρίσεις στην ΕΛ.ΑΣ. - Οι αλλαγές που έρχονται


Είναι γνωστό ότι στις τάξεις της Αστυνομίας, με την έλευση του Νοεμβρίου, ένα είναι το θέμα που, πλέον, απασχολεί και κυριαρχεί στις συζητήσεις, τους περισσότερους Αστυνομικούς, αυτό των ετήσιων Κρίσεων του ερχόμενου έτους και ειδικότερα του τρίτου δεκαήμερο του μηνός Ιανουαρίου 2024 (εκτός απροόπτου).

 Εάν μάλιστα ληφθούν υπόψη συγκεκριμένα πράγματα, τα οποία θα αναλυθούν παρακάτω, το θέμα των Κρίσεων των Αξιωματικών, είναι πραγματικά κάτι που καίει και θα επιφέρει πολλές αλλαγές στο Σώμα, που για πολλά έτη δεν είχαν γίνει!

 Ειδικότερα και μετά την πρόσφατη νομοθετική πρωτοβουλία της Ηγεσίας, που με το γνωστό Προεδρικό Διατάγμα, αυξήθηκαν στη σχετική διάταξη του Νόμου οι οργανικές θέσεις ανωτέρων και ανωτάτων Αξιωματικών, αυτό βάζει πλέον νέα δεδομένα, ελπίδες αι ορίζοντες σε πολλούς που με βάση αυτό έχουν περισσότερες πιθανότητες προαγωγής! 

Υπενθυμίζουμε ότι με βάση αυτό αυξάνονται 

- κατά 5 οι θέσεις των Υποστρατήγων (από 20 σε 25),
- κατά 20 οι θέσεις των Ταξιαρχών (από 65 σε 85) και 
- κατά 30 οι θέσεις των Αστ/κών Διευθυντών (από 230 σε 260), κάτι που θα ισχύσει με τις ερχόμενες κρίσεις του 2024, ενώ βέβαια η περίοδος αυτών που δύνανται να πραγματοποιηθούν είναι από 21 Ιανουαρίου έως και τέλη Φεβρουαρίου!!

 Έτσι και συνδυαστικά με όλα τα σοβαρά γεγονότα που έχουν επηρεάσει και ταλανίσει το Σώμα τους τελευταίους μήνες, με αποκορύφωμα βέβαια την δολοφονία του άτυχου νεαρού στη Φιλαδέλφεια, καθώς επίσης και αρκετά άλλα συμβάντα με βίαια επεισόδια, οι αλλαγές που θα προκύψουν στη φυσική Ηγεσία της Αστυνομίας, αποτελούν ένα μεγάλο στοίχημα συνολικά για την Κυβέρνηση!

 Αξίζει να σημειωθεί εξάλλου ότι με την αύξηση των οργανικών θέσεων Αξιωματικών, που έρχονται ως "αντιστάθμιση'", θα μπορούσαμε να προσθέσουμε, στον εγκλωβισμό και στο "κώλυμα" της επετηρίδα, συνολικά από το 2010 και μετέπειτα λόγω των Μνηνονιακών συνθηκών όπου είχαμε μικρούς αριθμούς Αξιωματικών που κάθε χρονιά οδηγούνταν σε αποστρατεία (παρά μάλιστα τα πολλά έτη υπηρεσίας τους και τη μεγάλη σχετικά ηλικία των περισσοτέρων), είναι πασιφανές ότι πλέον θα επιχειρηθούν, σε συνδυασμό με όλα τα παραπάνω, βαθιές τομές και αλλαγές σε κάθε επίπεδο Διοίκησης του Σώματος και περισσότερο από τον βαθμό του Αστυνομικού Διευθυντή και άνω! 

Τέλος, πρέπει να παρατηρήσουμε ότι ειδικά στους βαθμούς των Αστυνομικών Διευθυντών με την αύξηση των οργανικών θέσεων, οι τελευταίες δύο τάξεις πριν τις Πανελλήνιες Εξετάσεις των ετών αποφοίτησής 1996 και 1997, οι μεν από του 1996 περιμένουν οι λιγοστοί που δεν έχουν ακόμα γίνει Ταξίαρχοι να προαχθούν (ενώ αναμένουν τη διατήρησή τους όσοι εκ του 1996 έχουν προαχθεί ήδη σε Ταξίαρχους), ενώ οι δε του 1997 την προαγωγή τους οι περισσότεροι, εκτός αυτών που είναι πίσω στην επετηρίδα ως σειρά του 1997, στον βαθμό του Ταξιάρχου!

 Ενώ αναμένεται όλη η σειρά 1999 που εισήλθε με τις Πανελλήνιες πρώτη φορά να προαχθεί σε Αστυνομικούς Διευθυντές! 

Παράλληλα στην επόμενη σειρά του 2000 των Αστυνομικών Υποδιευθυντών, θα τεθεί το μέγα θα λέγαμε ζήτημα, του να υπογράψουν ή όχι για το εάν επιθυμούν να προαχθούν σε Διευθυντές ή να παραμείνουν στον βαθμό του Υποδιευθυντή, λόγω του πολύ σοβαρού θέματος του ασφαλιστικού και συνταξιοδοτικού τους, αφού όσοι εισήλθαν ως ιδιώτες στη Σχολή Αξιωματικών δεν έχουν αρκετά ικανοποιητικό αριθμό ετών ασφάλισης, με τα νέα δεδομένα που επέφεραν οι ασφαλιστικοί νόμοι του 2010 και του 2016!

 Συμπερασματικά, σίγουρα η Ελληνική Αστυνομία μετά το πέρας των Κρίσεων του ερχόμενου έτους 2024, είναι βέβαιο ότι θα έχει, καθίσταται ανάγκη κιόλας, νέα μορφή σε πολλές Διοικητικές θέσεις σε επίπεδο Υπηρεσιών, είτε Περιφερειακών είτε Αυτοτελών, διαφόρων Διευθύνσεων Γενικών, Κλάδων, καθώς βέβαια και σε ακόμα παραπάνω επίπεδα, με την ελπίδα να βελτιωθούν ακόμα παραπάνω οι παρεχόμενες υπηρεσίες Αστυνόμευσης στην Ελληνική Κοινωνία!

Δημοσίευση σχολίου

4 Σχόλια

Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Καλά πλάκα μας κάνουν.. δηλαδή το άρθρο ουσιαστικά γράφτηκε για να υπενθυμίσει ότι όλοι θα γίνουν ανώτατοι αξιωματικοί..βαθμολογικό πάρτι σα να λέμε.. θυμίζει κάτι ταινίες που τα κονομανε λίγοι χοντρά κοροϊδεύοντας..Ζητώ το δημόσιο χωράνε πολλοί κώλοι σε καρέκλες!!
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Ζητω η ΕΛΑΣ Ζητω οι βαθμοί Ζητω οι μισθοί και τα επιδόματα!!! Στράτευμα γεμάτο στρατηγούς χωρίς στρατιώτες!!!
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Αξίζει βέβαια να αναφέρουμε ότι η όλη διαδικασία αφήνει παγερά αδιάφορο το σύνολο του προσωπικού εκτός βέβαια από κάποιους βολεμένους και παρατρεχάμενους.

Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Τι ωραία που τα λέει το άρθρο! Παλιά έλεγαν φας πιεις χωροφυλακας θα βγεις! Τώρα το αλλάζουμε σε φας πιεις ταξίαρχος θα βγεις! Πάμε μπροστά, αλλάζουν τα πράγματα!