Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Aστυνομία του Ντάλας: Τα συνεχή λάθη στη δολοφονία Κένεντι και ο ιδιοκτήτης των στριπτιτζάδικων

Για πολλούς οι Ηνωμένες Πολιτείες ακόμη και μέχρι σήμερα - 60 χρόνια μετά δεν έχουν ξεπεράσει τη δολοφονία του 35ου Προέδρου Τζον Κένεντι στις 22 Νοεμβρίου 1963.

Ο Κένεντι ήθελε να πάει στο Ντάλας σε ένα από τα προπύργια του αμερικανικού νότου, με ό,τι αυτό συνεπάγεται. Ο Πρόεδρος δεν ήταν ιδιαίτερα αγαπητός σε πολλούς κατοίκους που διαφωνούσαν με την πολιτική του (Κρίση στην Κούβα, δικαιώματα στους αφροαμερικανούς). 

Οι αρχές της πόλης τέθηκαν σε επιφυλακή ώστε να μην δημιουργηθεί το παραμικρό για όσο χρονικό διάστημα θα έμενε. 

Εκείνη την ημέρα αποφάσισε να κάνει περιοδεία με ανοιχτό αυτοκίνητο και λίγο αργότερα δολοφονήθηκε. Η αστυνομία σε συνεργασία με τις μυστικές υπηρεσίες δεν το απέτρεψαν

Ακολούθησαν έρευνες και η σύλληψη του Λι Χάρβεϊ Όσβαλντ, ενός νεαρού κομμουνιστή που είχε ζήσει στη Σοβιετική Ένωση. Μάλιστα κατά τη διάρκεια του εντοπισμού του Όσβαλντ δολοφονήθηκε ένας αστυνομικός.

O Λι Χάρβεϊ Όσβλαντ κατά τη διάρκεια των μεταφορών του από γραφείο σε γραφείο

Τις επόμενες ώρες και λίγες ημέρες μετά τη σύλληψη του υπόπτου η αστυνομία του Ντάλας θύμιζε ''μπάτε σκύλοι αλέστε''. Όποιος ήθελε έμπαινε στο κτίριο ώστε να μάθει πως εξελίσσεται η διαδικασία της ανάκρισης αλλά και να δει τον δολοφόνο από κοντά στο πέρα δώθε εντός γραφείων.

Οι αστυνομικοί πήγαιναν και έφερναν από γραφείο σε γραφείο σιδηροδέσμιο τον Όσβαλντ ο οποίος αρνούνταν οποιαδήποτε εμπλοκή στη δολοφονία. Μάλιστα η αστυνομία έκανε και συνέντευξη τύπου με ερωτήσεις των δημοσιογράφων στον συλληφθέντα ο οποίος επέμενε για την αθωότητά του.

Στις 24 Νοεμβρίου κανονίστηκε η μεταγωγή του στις φυλακές υπό δρακόντεια μέτρα ασφαλείας τα οποία δεν ήταν και τόσο δρακόντεια μιας και ένας καλοφορεμένος μεσήλικας τον πλησίασε και τον πυροβόλησε εξ επαφής στην κοιλιά μπροστά σε δεκάδες αστυνομικούς που δεν πρόλαβαν να αντιδράσουν.

H στιγμή που ο Ρούμπι σκοτώνει τον Όσβαλντ μπροστά στους αστυνομικούς

Δράστης ήταν ο Τζακ Ρούμπι, ιδιοκτήτης στριπτιτζάδικων ο οποίος είχε πρόσβαση στο κτίριο καθώς τον γνώριζαν οι αστυνομικοί επειδή τους έδινε κάρτες για δωρεάν ποτά στα μαγαζιά του. Ο ίδιος είπε ότι το έκανε για να εκδικηθεί ωστόσο πάνω σε αυτό το ζήτημα υπάρχουν διαφορετικές απόψεις για το πραγματικό του κίνητρο καθώς έχει ειπωθεί πως τον σκότωσε για να του κλείσει το στόμα φοβούμενος ότι θα μιλούσε και θα ''έκαιγε'' πολλά άτομα.

Ο Τζακ Ρούμπι

Ακόμη και σήμερα πολλοί υποστηρίζουν ότι υπάρχει μία τεράστια συνομωσία γύρω από τη δολοφονία του Κένεντι. 

Η τοπική αστυνομία πάντως δεν κατάφερε ούτε να εξασφαλίσει ότι ο Πρόεδρος δεν θα πάθαινε τίποτα ούτε και να κρατήσει ζωντανό τον δολοφόνο ο οποίος θα ήταν και το μοναδικό πρόσωπο (αν ομολογούσε) από το οποίο θα γίνονταν γνωστές πολλές πτυχές μίας από τις πιο μαύρες ημέρες στην ιστορία των ΗΠΑ.








Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια