Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Φρικιαστική απόπειρα ληστείας με θύμα μια 54χρονη υπήκοο Καζακστάν στην Ρόδο


Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται από την 19η Νοεμβρίου 2023 έρευνα των αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ρόδου για την εξιχνίαση μιας τρομακτικής καταγγελίας απόπειρας ληστείας εις βάρος μιας 54χρονης υπηκόου Καζακστάν στην Ρόδο.
Η 54χρονη που διαμένει σε ισόγεια κατοικία στην οδό Κεφαλληνίας ανέφερε ειδικότερα ότι στο σπίτι πάντα αφήνει την μπαλκονόπορτα της κουζίνας και της κρεβατοκάμαρας λίγο ανοιχτή προκειμένου να εισέρχεται εντός ο γάτος της.

Περί την 20:00 ώρα της 17ης Νοεμβρίου 2023 ενώ κοιμόταν άκουσε ένα θόρυβο μέσα στο σπίτι και ξύπνησε. Σηκώθηκε και πήγε στην κουζίνα να δει τι γίνεται και ένοιωσε μία γροθιά να την χτυπάει στο κεφάλι.


Αντιλήφθηκε δύο άτομα στο χώρο, τα χαρακτηριστικά των οποίων δεν είδε και προσπάθησε να τους διώξει. Πάλεψε με τον έναν δράστη ο οποίος συνέχισε να την χτυπάει με μπουνιές στο πρόσωπο και στο υπόλοιπο σώμα.


Τελικά τα άτομα αποχώρησαν χωρίς να γνωρίζει αν έχουν αφαιρέσει κάτι.
-Στο μεταξύ εξιχνιάστηκαν από αστυνομικούς της ίδιας υπηρεσίας κλοπές με δράστη προσωρινά κρατούμενο 23χρονο αθίγγανο εξαιρετικά επικίνδυνο.


Ο 23χρονος συνελήφθη, όπως έγραψε η «δημοκρατική» την 13η Νοεμβρίου 2023 το απόγευμα, διωκόμενος δυνάμει δύο ενταλμάτων σύλληψης του τακτικού Ανακριτή Ρόδου.


Από την αστυνομική έρευνα προέκυψε ότι από κοινού με άγνωστο αριθμό συνεργών προέβησαν στις ακόλουθες αξιόποινες πράξεις:


– Στις 11/11/2023 μετέβησαν επί της οδού Αργοναυτών στην Ιαλυσό σε μονοκατοικία, παραβίασαν ρολό μπαλκονόπορτας κι αφού έθραυσαν το τζάμι ερεύνησαν τους χώρους και αφαίρεσαν το χρηματικό ποσό των τριών ευρώ, ενώ οι φθορές που προκάλεσαν ανέρχονται στο χρηματικό ποσό των 900 ευρώ.


Το θύμα ανέφερε ότι σε κοντινή απόσταση από την οικία της είχε σταθμεύσει το αυτοκίνητο, μάρκας «VOLKSWAGEN», μοντέλο «POLO» και εντός αυτού επέβαιναν δύο άτομα.
Προέκυψε ότι ιδιοκτήτης του ανωτέρω αυτοκινήτου είναι ένας ημεδαπός, πλην όμως κάτοχος αυτού είναι ο κατηγορούμενος.


Οι πράξεις τους έγιναν αντιληπτές από συγγενή του θύματος, ο οποίος ανέφερε ότι πρόκειται για δύο δράστες περιγράφοντας παράλληλα τα χαρακτηριστικά τους.


Επειτα από επίδειξη φωτογραφιών σεσημασμένων ατόμων του Γραφείου Εγκληματολογικών Ερευνών Ρόδου το θύμα αναγνώρισε ανεπιφύλακτα ως έναν εκ των δύο επιβατών του αυτοκινήτου τον δράστη.
Επίσης, έπειτα από ανάλυση βιντεοληπτικού υλικού κάμερας ασφαλείας παρακείμενης οικίας αστυνομικοί αναγνώρισαν με απόλυτη βεβαιότητα τον ίδιο ως τον έναν εκ των δύο δραστών.
Ακόμη, πέριξ της οικίας της ανευρέθηκαν και κατασχέθηκαν από τέσσερις βαμβακερές κάλτσες.


– Στις 11/11/2023 μετέβησαν επί της οδού Αργοναυτών στην Ιαλυσό σε μονοκατοικία, εισήλθαν στο γκαράζ, πλην όμως έγιναν αντιληπτοί και τράπηκαν σε φυγή. Και σε αυτή την περίπτωση οι κινήσεις τους καταγράφηκαν από κλειστό κύκλωμα τηλεόρασης που διαθέτει η οικία.


-Στις 29/10/2023 μετέβη στις Πηγές Καλλιθέας και συγκεκριμένα στο χώρο στάθμευσης που βρίσκεται στην παραλία «TASOS BEACH», όπου έθραυσε το τζάμι συνοδηγού αυτοκινήτου, ιδιοκτησίας μιας υπηκόου Ουκρανίας και αφαίρεσε μία τσάντα που περίεχε τραπεζικές κάρτες και το χρηματικό ποσό των 50 ευρώ.


– Στις 23/10/2023 από κοινού με άλλους δύο άγνωστους δράστες μετέβησαν στα Κοσκινού σε αποθήκη κι αφού εισήλθαν στο εσωτερικό αφαίρεσαν ένα παράθυρο αλουμινίου συνολικής αξίας 350 ευρώ.




Πηγή:  dimokratiki.gr



Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια