Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Αποτελέσματα Εργασιών του 33ου Ετήσιου Τακτικού Συνεδρίου της ΠΟΑΞΙΑ


Με επιτυχία ολοκληρώθηκαν και φέτος οι διήμερες εργασίες του 33ου Πανελλαδικού Συνεδρίου της Ομοσπονδίας μας, που πραγματοποιήθηκε το διήμερο 6 & 7 Νοεμβρίου 2023 στα Καμένα Βούρλα.

IMG 0696 494x768Στη φιλική γη της Στερεάς Ελλάδος με τη λαμπρή ιστορία σε όλες τις φάσεις της πολυτάραχης ιστορίας μας, επέλεξε φέτος η Ομοσπονδία να καλέσει όλους τους αντιπροσώπους των 13 Περιφερειακών της Ενώσεων, καθώς και τους επίσημους προσκεκλημένους της, οι οποίοι τίμησαν την έναρξη του συνεδρίου απευθύνοντας σύντομους και μεστούς χαιρετισμούς.

Τις εργασίες ευλόγησε ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Φθιώτιδος κ. Συμεών, ο οποίος μεταξύ άλλων ευχαρίστησε την Ελληνική Αστυνομία για τις υπηρεσίες που προσφέρει στους ευάλωτους συνανθρώπους μας που για διάφορους λόγους δεν έχουν πρόσβαση σε πολλά αγαθά και υπηρεσίες. Εξήρε την συμβολή του σώματος στην διατήρηση της κοινωνικής συνοχής και τόνισε τη σημασία του διαλόγου ως μέσου προαγωγής της κοινωνικής προόδου και ευημερίας. Σε ό,τι αφορά τα αιτήματά μας συντάχθηκε αναφανδόν με αυτά και κάλεσε τον κ. Υπουργό να εγκύψει με αγάπη, στοργή, περισσή αρχοντιά και γενναιοδωρία, δίνοντας λύσεις, όπως αρμόζει στους ένδοξους Αξιωματικούς της Ελληνικής Αστυνομίας.

Ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας κ. Ανδρέας Γ. Βέλλιος ανοίγοντας τις εργασίες του συνεδρίου εξήρε την επιμονή, την αποφασιστικότητα και την πίστη των Αξιωματικών στις δυνάμεις που βρίσκονται εντός κι εκτός σώματος υπηρετώντας ευόρκως τα καθήκοντά τους και ακολουθώντας τον ανηφορικό δρόμο της έντιμης ζωής, ενώ καυτηρίασε παράλληλα τις συμπεριφορές εκείνων που αντιθέτως παραβιάζουν τον όρκο τους διολισθαίνοντας προς την διαφθορά.

DSC04785 1024x683IMG 0757 1024x768IMG 0756 1024x768

Απευθυνόμενος στην Ηγεσία ανέδειξε την αναγκαιότητα της θεσμικής θωράκισης του ανθρώπινου δυναμικού με όρους πορείας προς τα εμπρός, όπως έγινε π.χ. με την αύξηση των οργανικών θέσεων και τη βαθμολογική εξέλιξη, κόντρα στη στασιμότητα, επισημαίνοντας το γεγονός ότι δεν έχει παρατηρηθεί αντίστοιχη πορεία σε άλλους τομείς, όπως είναι η αποκατάσταση των μισθολογικών αδικιών, η μη συμμόρφωση στις αποφάσεις του Συμβουλίου της Επικρατείας, η αξιοκρατική στελέχωση των υπηρεσιών και άλλα. Εστιάζοντας μάλιστα στο σύνθημα του συνεδρίου «πάμε κι όπου βγει», που ως έκφραση διαπέρασε το δημόσιο λόγο μετά τη σιδηροδρομική τραγωδία στα Τέμπη, ακριβώς επειδή η αίσθηση αυτή’ διατρέχει πολλούς τομείς του δημοσίου, στάθηκε ιδιαίτερα στις ευθύνες της αστυνομικής ιεραρχίας και στην αναγκαιότητα να αλλάξουμε πορεία για να υπάρξει σωτηρία. Έφερε δε ως παράδειγμα τις λεγόμενες αναδιαρθρώσεις και τα αυθαίρετα «πανωσηκώματα» στο θολό οικοδόμημα της αστυνομίας τα οποία πολλές φορές δεν αντέχουν ούτε σε μια αλλαγή υπουργού ή αρχηγού και ζήτησε να εργαστούμε και να συμφωνήσουμε όλοι μαζί για το μέλλον του σώματος.

Και αφού μετέφερε ως κραυγή αγωνίας του προσωπικού, σειρά καίριων αιτημάτων, επισήμανε ότι σε ενεστώτα χρόνο η Ελληνική Αστυνομία ζει το δικό της brane drain, το φιλότιμο – αυτή η καύσιμη ύλη για την αποτελεσματική λειτουργία του σώματος- σιγά σιγά στερεύει.

Ολοκληρώνοντας την εισαγωγική του ομιλία, απηύθυνε έκκληση να αναλογιστούμε όλοι τους στίχους της Ασκητικής του Καζαντζάκη: «Να αγαπάς την ευθύνη. Να λες: Εγώ, εγώ μονάχος μου έχω χρέος να σώσω τη γη. Αν δε σωθεί, εγώ φταίω». Το δικό μας «πάμε κι όπου βγει», πρέπει να γίνει «πάμε όπως πρέπει».

Χαιρετισμό στη συνέχεια απηύθυναν οι κάτωθι προσκεκλημένοι:

IMG 0835 765x1024IMG 0864 764x1024IMG 0881 764x1024IMG 0888 764x1024

Ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη κ. Γιάννης Οικονόμου, ο Υφυπουργός Δικαιοσύνης κ. Ιωάννης Μπούγας, ο Γενικός Γραμματέας Δημόσιας Τάξης κ. Μάνος Λογοθέτης, ο Αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας Αντιστράτηγος κ. Λάζαρος Μαυρόπουλος, η Επικεφαλής Θεματικού Τομέα Προστασίας του Πολίτη της Νέας Δημοκρατίας κα Ιωάννα Γκελεστάθη,  ο εκπρόσωπος της Αξιωματικός Αντιπολίτευσης και τομεάρχη του ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία κ. Κωνσταντίνος Μπάρκας, ο Ταξίαρχος Στερεάς Ελλάδος κ. Αθανάσιος Γερογιάκομος, ο Πρόεδρος της ΠΟΑΣΥ κ. Γρηγόρης Γερακαράκος, ο Πρόεδρος της ΠΟΕΥΠΣ κ. Δημήτρης Σταθόπουλος, ο Πρόεδρος της ΕΑΠΣ κ. Κωνσταντίνος Τσίγκας, ο Αντιπρόεδρος της ΠΕΑΛΣ κ. Ιωάννης Βήχος, ο Πρόεδρος της ΠΟΕΠΛΣ κ. Παναγιώτης Τσιάνος, ο Πρόεδρος της ΠΟΜΕΝΣ κ. Δημήτριος Ρώτας, ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Πολιτικού Προσωπικού κ. Παύλος Μαυρίδης και ο πρόεδρος της ΠΟΣΥΦΥ κ. Παναγιώτης Χαρελάς.

Μηνύματα απέστειλε ο Υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου κ. Δημήτριος Καιρίδης.

Το χαιρετισμό του Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας κ. Φάνη Σπανού μετέφερε ο Αντιπεριφερειάρχης Φθιώτιδας κ. Ηλίας Σανίδας, ο οποίος αναφέρθηκε στην αναγνώριση της συμβολής της Ελληνικής Αστυνομίας στη ασφάλεια της χώρας και τον οποίο ευχαριστήσαμε πανηγυρικά, καθώς, η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας στήριξε οικονομικά τη διοργάνωση του συνεδρίου και τη φιλοξενία των συνέδρων μας. Από τον Πρόεδρο της Ομοσπονδίας του επιδόθηκε τιμητική πλακέτα με το θυρεό της ΠΟΑΞΙΑ.

                        IMG 0897 763x1024                   IMG 0915 1024x768

IMG 1023 1024x768Ακολούθησε η εκλογή προεδρείου του συνεδρίου, η παρουσίαση του Διοικητικού και του Οικονομικού Απολογισμού του Διοικητικού Συμβουλίου, ο νέος Οικονομικός Προϋπολογισμός,  οι ομιλίες των συνέδρων και η έκδοση σχετικού ψηφίσματος με το ανανεωμένο διεκδικητικό πλαίσιο.

Το 33ο πανελλαδικό συνέδριο αποτελεί έναν ακόμα σταθμό στη μακρά πορεία της Π.Ο.ΑΞΙ.Α., οπλίζοντας το σύνολο των στελεχών μας με δύναμη και κουράγιο να ανταπεξέλθουν σε κρίσιμες καμπές του συνδικαλιστικού μας κινήματος.

Ενώπιον των τρομακτικών αλλαγών που συντελούνται γύρω μας, ως δημόσιοι κρατικοί λειτουργοί, έχουμε την ιερή υποχρέωση να αναμετρηθούμε ξανά με τον ίδιο μας τον εαυτό. Να υπερνικήσουμε εσωτερικές και εξωτερικές προκλήσεις, να πάμε «όπως πρέπει» και όχι ακολουθώντας την «πεπατημένη», συναισθανόμενοι ότι ζούμε σε μια χώρα «καταδικασμένη» ιστορικά να αποτελεί παντοτινά το σταθερό φάρο  αρχών και αξίων του παγκόσμιου πολιτισμού.

IMG 0705 1024x768IMG 0732 1024x768IMG 0811 1024x768Πηγή: poaxia.grΔημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια