Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

"Αν πάρω τη θεία θα με σκοτώσει": Αποκαλυπτικές συνομιλίες της συμμορίας με τα ναρκωτικά που οδήγησαν τη 16χρονη στον θάνατοΝόθευση ναρκωτικών, απάτες στο ζύγισμα, πώληση ουσιών και χαπιών, αγοραπωλησίες ακόμα και μέχρι την Θεσσαλονίκη.

Νόθευση ναρκωτικών, απάτες στο ζύγισμα, πώληση ουσιών και χαπιών, αγοραπωλησίες ακόμα και μέχρι την Θεσσαλονίκη.

"Θα λέμε ότι είναι τούρκικη. Το τρώνε. (…)Ρε αν τη δώσουμε 3ης Σεπτεμβρίου και μέτρια να’ ναι, την κάνουμε να φαίνεται τούρκικη και τη δίνουμε πανάκριβα…". Τα παραπάνω μηνύματα, αποτελούν μέρος διαδικτυακής συνομιλίας των μελών της σπείρας του Βύρωνα, που προμήθευσαν την 16χρονη "Μαρκ", όπως την αποκαλούσαν οι φίλοι της, με τα "συστατικά" του κοκτέιλ- "θανάτου". Κανονίζουν ένα ακόμα αλισβερίσι με νοθευμένη ναρκωτική ουσία, την ώρα που η ανήλικη δίνει μάχη για να κρατηθεί στη ζωή στον Ερυθρό Σταυρό.

Με το σκεπτικό του εύκολου κέρδους να αποτυπώνεται σχεδόν σε κάθε φράση τους, οι "άγουροι" διακινητές ναρκωτικών ουσιών, πριν καλά καλά ενηλικιωθούν, επιδίδονται σε κάθε λογής παράνομη και επικίνδυνη δραστηριότητα, αδιαφορώντας για τις συνέπειες. Νόθευση ναρκωτικών, απάτες στο ζύγισμα, πώληση ουσιών και χαπιών, σε Έλληνες και αλλοδαπούς πελάτες κάθε ηλικίας, αγοραπωλησίες ακόμα και μέχρι τη Θεσσαλονίκη. Η δράση των προσώπων που κατηγορούνται για πρόκληση θανατηφόρων σωματικών βλαβών στην άτυχη 16χρονη, αποτυπώνεται στις αποκαλυπτικές συνομιλίες που δημοσιεύει ο Ελεύθερος Τύπος της Κυριακής.

"Μου ήρθε στα χέρια κάτι καλό"

"Μου ήρθε στα χέρια κάτι καλό και θέλω να το ξεφορτωθώ", στέλνει σε μήνυμα προς άγνωστο άτομο, ο 18χρονος "LORI", μέλος της συμμορίας του Βύρωνα. Η συνομιλία έχει καταγραφεί στις 7 Νοεμβρίου, ενώ είναι ήδη γνωστό ότι η 16χρονη νοσηλεύεται σε κωματώδη κατάσταση έχοντας δοκιμάσει τις ναρκωτικές ουσίες της σπείρας. Ατάραχος, ο νεαρός διακινητής από την Αλβανία, αναζητά νέους πελάτες, ενώ παράλληλα εμφανίζεται διατεθειμένος να νοθεύσει την άγνωστη ουσία που έχει στη κατοχή του."Καλή είναι", απαντάει ο 18χρονος, όταν ο άγνωστος συνεργός του, του στέλνει: "Θα τη δίνουμε 25 το 1g (γραμμάριο). Αλλά πρέπει να είναι καλή". Στη συνέχεια ο συνομιλητής του "LORI", αναφέρει: "Αν είναι θα δοκιμάσω και αν είναι όντως καλή την σπάμε πούδρα για τούρκικη. Σε 3 μέρες γυρνάω από Θήβα". Καθ' όλη τη διάρκεια της ανταλλαγής μηνυμάτων, ο 18χρονος από την Αλβανία, φαίνεται να επιμένει στην πώληση των ναρκωτικών με μικρότερο χρηματικό αντίτιμο, αναζητώντας το εύκολο κέρδος. "Ρε, πες εσύ 20 για αρχή και βλέπουμε πως κυλάει το πράγμα", γράφει χαρακτηριστικά αναφερόμενος στην τιμή γραμμαρίου.
Παραισθήσεις από ναρκωτικά

"Έχεις κάνα άλλο τοπ; Να αξίζει και τα λεκ του;", ρωτάει άγνωστο άτομο σε μήνυμα του, ένα από τα μέλη της σπείρας του Βύρωνα. "Md (ecstasy) που σε κάνει. Έχω γίνει. Έχω βλέπεις και παραισθήσεις σκέψου", απαντάει ο νεαρός, περιγράφοντας τις συνέπειες από τη χρήση της ναρκωτικής ουσίας. Ο συνομιλητής του, αμέσως των ρωτάει για τη σύνθεση του ναρκωτικού: "Παραισθήσεις από md δεν παίζουνε ρε πια. Πολύ καιρό τώρα, εκτός άμα δεν είναι μόνο md. Έχει και deli(παραισθησιογόνο) μέσα". Αμέσως μετά οι δύο άνδρες, διαπραγματεύονται τη τιμή για τα ναρκωτικά: "40 ευρώ το ένα γρ. έχει", - "Τα φτιάχνεις 70 τα 2;". Η συγκεκριμένη συνομιλία, έχει ανασυρθεί από το κινητό τηλέφωνο του 27χρονου συλληφθέντα, που ήταν ανάμεσα στα άτομα που προμήθευσαν τις θανατηφόρες ουσίες στην 16χρονη. Πέντε μέρες μετά τον εντοπισμό της ανήλικης στο διαμέρισμα του Βύρωνα και την διασωλήνωση της στην Μ.Ε.Θ., ο ένας διακινητής, περιγράφει ατάραχος τις επιπτώσεις που του προκάλεσαν τα ναρκωτικά, χωρίς να φαίνεται ότι τον έχουν επηρεάσει όσα έχουν συμβεί.
"Αν πάρω τη θεία θα με σκοτώσει"

"Να μην κάνει κάνα τρελό να με δηλώσει για εξαφάνιση και θα την πάρω τηλέφωνο αύριο να της πω τι έχει γίνει. Γιατί αν πάρω τη θεία θα με σκοτώσει". Πρόκειται για μήνυμα που στέλνει σε συνομιλία με άγνωστο άτομο ένα από τα μέλη της σπείρας του Βύρωνα, το οποίο κρύβεται, για να αποφύγει τη σύλληψη, μετά την χορήγηση των ναρκωτικών στην 16χρονη. Ο 27χρονος, δίνει οδηγίες να ενημερώσουν τη μητέρα του να μην δηλώσει εξαφάνιση, καθώς έχει βρει καταφύγιο στην καβάτζα της σπείρας, στο πίσω μέρος εγκαταλελειμμένης πολυκατοικίας στη Γλυφάδα, όπου και θα συλληφθεί.

"Μπρο, μόλις σχολάσεις πέρνα από εδώ που ήσουνα χθες και μπορείς να φέρεις μόνο χασίσι, ρε φίλε, αυτό", στέλνει σε μήνυμα του σε άλλο μέλος της σπείρας ο "LORI", ο οποίος επίσης κρύβεται σε διαμέρισμα στη Δάφνη μετά το συμβάν με τη 16χρονη. "Τα υπόλοιπα θα τα πούμε από κοντά", γράφει σε άλλο μήνυμα του, αφού ζητάει ναρκωτικές ουσίες και φαγητό. Θα συλληφθεί έπειτα από επιχείρηση της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Αθηνών, στις 14 Νοεμβρίου, 8 ημέρες μετά τον εντοπισμό της ανήλικης σε κωματώδη κατάσταση.


Απάτες και αγοραπωλησίες

"Μου χρεώσατε 300 ευρώ κόκας με τον λόγο σου ότι θα τα φέρει τα λεφτά και α….. και μου απαιτείς από πάνω", αναφέρει σε μήνυμα που στέλνει σε μέλος της σπείρας του Βύρωνα, άγνωστο άτομο, το οποίο φαίνεται να έχει εξαπατηθεί σε παλαιότερο αλισβερίσι. Στην ανταλλαγή μηνυμάτων, ο "LORI" ζητά τον λόγο από τον συνομιλητή του γιατί δεν του έχει δώσει ναρκωτικές ουσίες (πιθανόν "κάνναβη") και εκείνος του απαντά ότι δεν τον έχουν πληρώσει 300 ευρώ για παλαιότερη αγορά κοκαΐνης.

Σε άλλη συνομιλία, μέλος τη σπείρας, κανονίζει να πουλήσει ναρκωτικά σε αλλοδαπό πελάτη στην περιοχή της Δάφνης, δύο μέρες μετά την μοιραία νύχτα στο Βύρωνα.
"Τα ροζ δισκία έτσι;"

-"Ροζ, μπλε, γκρι"

-"Οκ. Σε πόσα λεπτά;"

Η δράση των νεαρών διακινητών, φτάνει μέχρι την Θεσσαλονίκη. Μάλιστα ο "πελάτης", εκφράζει… παράπονα για το ζύγισμα σε προηγούμενη αγορά ουσιών.

-"Φίλε ξέρεις άτομα από Θεσσαλονίκη που να πουλάνε mdma;"

-"Όχι. Αλλά άμα θες στέλνω εγώ άμα πάρεις πολύ. Πολύ εννοώ και 10 g."

-"Ωραία θα το έχω στο νου μου. Επίσης φίλε σόρρυ που θα στο πω αυτό, αλλά το μαύρο δεν ήταν 7, ούτε 6,5 γραμμάρια."
Το "κοκτέιλ" θανάτου

Lyrica, ένα φάρμακο (1-2 ευρώ το χάπι) κατά της επιληψίας και του άγχους, το οποίο σε συνδυασμό με αλκοόλ, κοκαΐνη ή άλλα οπιούχα προκαλεί ένα… κύμα ευφορίας. Σίσα η "κοκαΐνη των φτωχών" από υγρά μπαταρίας αυτοκινήτου και χλωρίνη (2-3 ευρώ το γραμμάριο). Ινδική κάνναβη. Ηρωίνη. Πρόκειται για τα 4 συστατικά του "κοκτέιλ" ναρκωτικών ουσιών, που καταναλώθηκαν σε μικρό χρονικό διάστημα και τελικά οδήγησαν στο θάνατο την 16χρονη. Η ανήλικη, εντοπίστηκε χωρίς σφυγμό, αναίσθητη, και με αιμορραγία στη μύτη, από το πλήρωμα του ασθενοφόρου που κλήθηκε να την παραλάβει από διώροφη μονοκατοικία της οδού Επταλόφου στον Βύρωνα, στις 6 Νοεμβρίου 2023.

Τις ναρκωτικές ουσίες, φαίνεται ότι τις έλαβε σε δύο διαδοχικές… φάσεις, ενώ βρισκόταν σε παρέα με την φίλη της και τους ενηλίκους και ανηλίκους διακινητές. Όπως ανέφεραν στις αρχές οι διασώστες, το ανήλικο κορίτσι έφθασε σχεδόν νεκρό στο νοσοκομείο. Εσπευσμένα μεταφέρθηκε στη Μ.Ε.Θ., όπου πραγματοποιήθηκε τεχνητή ανάνηψη, διασωλήνωση και καρδιοαναπνευστική αναζωογόνηση. 16 ημέρες μετά, η 16χρονη "Μαρκ", άφησε την τελευταία της πνοή. "... την χρησιμοποιούσαν για να δοκιμάζουν διάφορες μίξεις ναρκωτικών ουσιών", ανέφερε λίγες μέρες πριν στην κατάθεση της στις αρχές η μητέρα της 16χρονης, "φωτογραφίζοντας" την δράση της επικίνδυνης "παρέας" της κόρης της.

Πρόκειται για τον 21χρονο "ΓΙΕΓΟ", τον 18χρονο "LORI" από την Αλβανία, τον 18χρονος "ΒΑΣΙΛΗ" ή "Αλβανό", τον 27χρονο "Αντρίκο" ή "Ανδρέα", την 27χρονη Δάφνη και τη 16χρονη "Κeisi". Οι τρεις πρώτοι κατηγορούνται για την πρόκληση "θανατηφόρας σωματικής βλάβης" σε βάρος της 16χρονης Μαρκέλλας, ως μέλη της συμμορίας του Βύρωνα,

Πηγή: www.thetoc.gr

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια