Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Η ψήφος για τον τόπο μας είναι σημαντική


Γράφει ο Δημήτρης Τζελέπης


Την Κυριακή που μας έρχεται στη χώρα διεξάγονται Περιφερειακές και Δημοτικές εκλογές μέσα σε ένα κλίμα όχι ιδιαίτερα οξυμένο και πολιτικό. Είναι βουβές εκλογές χωρίς τον κόσμο να ασχολείται ιδιαίτερα με τις αυτοδιοικητικές εκλογές.

Ο ίδιος ο Πρωθυπουργός έχει δώσει στήριξη μόνο στους Υποψήφιους Περιφερειάρχες και στους τρεις μεγάλους Δήμους της χώρας.


Ο Κυριάκος Μητσοτάκης άρχισε τις περιοδείες από την Αττική και συναντήθηκε με τον Νίκο Χαρδαλιά, που είναι το ακλόνητο φαβορί για την Περιφέρεια Αττικής, το απόγευμα επισκέφθηκε την Πελοπόννησο για την στήριξη στον Δημήτρη Πτωχό, ενώ ακολούθησαν άλλες περιοδείες.

Ο πρωθυπουργός έχει δηλώσει ότι η τοπική αυτοδιοίκηση θα πρέπει να έχει το ίδιο όραμα με την κυβέρνηση, μετά από τόσα χρόνια, που ο Γιώργος Παπανδρέου άλλαξε την νομοθεσία για αιρετούς περιφερειάρχες, φάνηκε να επιστρέφουμε πίσω. Οι Περιφέρειες θα πρέπει πρώτα οι ίδιες να έχουν όραμα για τον τόπο τους και μετά να έχουν συνεργασία με την κυβέρνηση.

Σε αυτές τις εκλογές πριν πάνε όλοι να ψηφίσουν θα πρέπει να λάβουν υπόψιν τι μεσολάβησε το καλοκαίρι με τις καταστροφικές πυρκαγιές, τις πλημμύρες και όχι μόνο. Επιτέλους θα πρέπει η ψήφος να σταθμιστεί από πολλούς παράγοντες, γιατί κάποιος να ψηφίσει κομματικά όταν αποφασίζει για τον τόπο του και τα προβλήματά του, και να ψηφίζει επαγγελματίες πολιτικούς;

Στην τοπική αυτοδιοίκηση θα πρέπει κάποιος να μπορεί να κάνει την δουλειά, «να περνάει με ασφάλεια το πεζοδρόμιο».

Η εποχή της χαιρετούρας, το γράφω λαϊκά, έχει τελειώσει, καλά τα φλας για τις εκδηλώσεις και τις ομιλίες, αλλά πλέον στις εποχές που ζούμε δεν μπορεί να είναι κριτήριο.

Δεν είναι κήρυγμα από καθέδρας, αλλά η ψήφος για τον τόπο μας έχει μεγάλη σημασία.



Πηγή: xronos.gr



Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια