Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Κορυφώθηκαν οι εορτασμοί για τον Μεγαλομάρτυρα Άγιο Αρτέμιο στην Αθήνα


Αμπελόκηποι – Αναστάσιος Βόπης Με αρχιερατική θεία λειτουργία και δοξολογία κορυφώθηκαν σήμερα το πρωί οι εορτασμοί για τον προστάτη της Ελληνικής Αστυνομίας Μεγαλομάρτυρα Άγιο Αρτέμιο στην Αθήνα.

ΔΕΙΤΕ ΠΛΟΥΣΙΟ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΟ ΥΛΙΚΟ ΣΤΟ ORTHODOXIA INFOTO ΠΑΤΩΝΤΑΣ ΕΔΩ

Στην θεία λειτουργία που τελέστηκε στον κεντρικό ναό των Παμμεγίστων Ταξιαρχών στους Αμπελόκηπους προεξήρχε ο μητροπολίτης Νέας Ιωνίας κ. Γαβριήλ, ο οποίος πλαισιωνόταν από τον πρωτοσύγκελλο της μητροπόλεως Ηλείας αρχιμανδρίτη Φιλάρετο Σπανόπουλο, τον διευθυντή της θρησκευτικής υπηρεσίας της Ελληνικής Αστυνομίας αρχιμανδρίτη Αλέξιο Κουρτέση και πλειάδας κληρικών.

«Η Παναγία μας είναι πάντα κοντά στην Ελληνική Αστυνομία όπου την σκεπάζει, την ευλογεί και όλοι εσείς που είστε πάντοτε πρόσωπα του καθήκοντος στο πρόσωπο της Υπεραγίας Θεοτόκου θέλω να βρίσκεται την ελπίδα, την δύναμη αλλά ταυτόχρονα και την παρηγοριά», ανέφερε χαρακτηριστικά στο κήρυγμά του ο κ. Γαβριήλ απευθυνόμενος προς τους αστυνομικούς με αφορμή την έλευση της Παναγίας Κρεμαστής στο ναό.

Ο μητροπολίτης Νέας Ιωνίας στη συνέχεια αναφέρθηκε στη θαυμαστή βιοτή του Αγίου Αρτεμίου, ενώ δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει θερμά τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών κ. Ιερώνυμο για την κανονική άδεια και ευλογία που του παρείχε να ιερουργήσει σήμερα στο ναό της Ελληνικής Αστυνομίας.Ακούστε ολόκληρη την ομιλία του μητροπολίτη Νέας Ιωνίας Γαβριήλ

Ακολούθησε δοξολογία στον προαύλιο χώρο της πρώην σχολής αξιωματικών της Ελληνικής Αστυνομίας, στην οποία προεξήρχε ο μητροπολίτης Νέας Ιωνίας κ. Γαβριήλ, συνεπικουρούμενος από τον εκπρόσωπο του Αρχιεπισκόπου Αθηνών επίσκοπο Ευρίπου κ. Χρυσόστομο, τον Προϊστάμενο της Θρησκευτικής Υπηρεσίας της Ελληνικής Αστυνομίας Αστυνόμο Β΄ Αρχιμανδρίτη Αλέξιο Κουρτέση και άλλους ιερείς.

Ακολούθως ο Αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας Αντιστράτηγος Λάζαρος Μαυρόπουλος, ανέγνωσε την Ημερήσια Διαταγή επισημαίνοντας μεταξύ άλλων πως, «η σημερινή ημέρα συνιστά αναμφίβολα μια ιδιαίτερη και εξόχως σημαντική ημέρα για την Ελληνική Αστυνομία. Είναι μια ημέρα υψηλού συμβολισμού στο εννοιολογικό υπόβαθρο της οποίας συνυπάρχουν αρχές, αξίες και ιδανικά, τα οποία αντιπροσωπεύουν το Σώμα και αναδεικνύουν το σκοπό που υπηρετεί».

«Οι ίδιες αρχές, αξίες και ιδανικά ανέδειξαν τον Προστάτη Άγιο του Σώματος, η Μνήμη του οποίου τιμάται σήμερα, ως αμετάβλητο στο χρόνο, πρότυπο συνέπειας, ήθους και ευθύνης, ως πηγή άντλησης θάρρους, πυγμής και δύναμης. Συνεπώς, ο ταυτόχρονος αυτός εορτασμός της «Ημέρας της Αστυνομίας» και της Μνήμης του Προστάτη της Ελληνικής Αστυνομίας Αγίου Αρτεμίου δεν αποτελεί σύμπτωση αλλά προδήλως δικαιολογημένη επιλογή», σημείωσε.

Στη συνέχεια, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Γιάννης Οικονόμου που εκπροσωπούσε και την Κυβέρνηση, μεταξύ άλλων ανέφερε πως, «σήμερα, γιορτάσαμε τον Άγιο Αρτέμιο, τον Προστάτη της ΕΛ.ΑΣ. και την επιρροή που έχει η λειτουργία της στην κοινωνία μας, αποδίδοντας έτσι το ελάχιστο οφειλόμενο ευχαριστώ για την αφοσίωση και τις πολύτιμες υπηρεσίες που προσφέρει το προσωπικό της Ελληνικής Αστυνομίας στην Πατρίδα μας».

Όπως τόνισε μάλιστα, «ο βασικότερος ρόλος του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη είναι η ασφάλεια των πολιτών, δεν είναι όμως ο μοναδικός. Οφείλουμε να παρέχουμε στους Έλληνες πολίτες αίσθημα ασφάλειας και να εκσυγχρονιστούμε, κάνοντας μαζί το επόμενο βήμα. Προχωράμε μαζί με τους άνδρες και γυναίκες της Ελληνικής Αστυνομίας με μοναδικό σκοπό την ασφάλεια των πολιτών, το ιερό μας καθήκον απέναντι στην πατρίδα», κατέληξε.

Να αναφερθεί ότι τους ψαλμούς της εορτής απέδωσαν θαυμάσια βυζαντινοί χοροί αποτελούμενοι από αστυνομικούς, ενώ παρέστησαν εκπρόσωποι κομμάτων καθώς και ανώτατοι και ανώτεροι αξιωματικοί.
ΔΕΙΤΕ ΠΛΟΥΣΙΟ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΟ ΥΛΙΚΟ ΣΤΟ ORTHODOXIA INFOTO ΠΑΤΩΝΤΑΣ ΕΔΩ

Πηγή: orthodoxia.info



Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια