Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Τραγωδία στην Ιταλία: Τουλάχιστον 20 νεκροί από πτώση λεωφορείου στη Βενετία -Ανάμεσά τους δύο παιδιά




Τουλάχιστον 20 άνθρωποι, ανάμεσά τους δύο παιδιά, έχασαν τη ζωή τους απόψε στο Μέστρε της Ιταλίας, λίγα χιλιόμετρα έξω από τη Βενετία, εξαιτίας πτώσης λεωφορείου από οδογέφυρα, σύμφωνα με την ιταλική τηλεόραση RAI.



Στην περιοχή έσπευσαν πυροσβέστες και οι υπηρεσίες των πρώτων βοηθειών. Υπάρχουν τραυματίες και ο αριθμός των νεκρών είναι πιθανόν να αυξηθεί.

Το λεωφορείο των υπεραστικών συγκοινωνιών της περιφέρειας Βένετο έπεσε πάνω σε ηλεκτρικά καλώδια σιδηροτροχιάς, που βρίσκεται κάτω από την οδογέφυρα.

Σύμφωνα με την ιταλική δημόσια τηλεόραση Rai, οι τραυματίες από την πτώση λεωφορείου στην πόλη Μέστρε του Βένετο είναι 10 και έχουν μεταφερθεί σε διάφορα νοσοκομεία της περιοχής. Οι νεκροί, σύμφωνα με τις μέχρι τώρα πληροφορίες είναι 20, και ανάμεσά τους φέρονται να υπάρχουν δύο παιδιά.

Ο δήμαρχος της Βενετίας, Λουίτζι Μπουνιάρο, έκανε γνωστό ότι κήρυξε την Τετάρτη ημέρα πένθους στην πόλη του. Παράλληλα, ο δήμαρχος υπογράμμισε ότι «ήταν ένα λεωφορείο υπεραστικών συγκοινωνιών που μετέφερε τουρίστες σε τοπικό κάμπινγκ».

Τη συμπαράστασή της προς τις οικογένειες των θυμάτων εξέφρασε η Ιταλίδα πρωθυπουργός, Τζόρτζια Μελόνι, σε ανάρτησή της στο Facebook.

«Εκφράζω τα θερμά μου συλλυπητήρια για το σοβαρό ατύχημα που συνέβη στο Mestre. Οι σκέψεις μας είναι με τα θύματα, τις οικογένειες και τους φίλους τους. Είμαι σε στενή επαφή με τον δήμαρχο Luigi Brugnaro και τον υπουργό Matteo Piantedosi», ανέφερε η Ιταλίδα πρωθυπουργός στο Facebook.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

 

Πηγή: www.iefimerida.gr













Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια