Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Αίτημα της Π.Ο.Α.Ε.Φ. για διενέργεια ΕΔΕ για ενδεχόμενη καταχρηστική συμπεριφορά της Διοίκησης
Υπόμνημα της ΠΟΑΕΦ προς την Πολιτική και Φυσική ΗγεσίαΔιαβάστε με προσοχή την εντολή όπως φέρεται να δόθηκε προς εκτέλεση, στις χιλιάδες ανδρών και γυναικών που στελεχώνουν τις Ομάδες Δίκυκλης Αστυνόμευσης :

«Με εντολή του Διευθυντή της ΔΙ.ΑΣ., οι Ομάδες που έχουν μπλοκάκι κλήσεων Κ.Ο.Κ., καθημερινά, να βεβαιώνουν παραβάσεις, κυρίως για σταθμεύσεις, αλλά και όποια άλλη παράβαση Κ.Ο.Κ. διαπιστώνουν και δύνανται.

Θέλει όλες οι Ομάδες να είναι ενεργές σε αυτό, με τουλάχιστον με 1-2 κλήσεις για στάθμευση καθημερινά και θα ελεγχθούν για αυτό.».

Με ιδιαίτερη ζέση και συντονισμό η διαταγή αυτή μεταφέρθηκε, με τον αυτό τρόπο και από τους Διοικητές των αλλαγών, άμεσα στο προσωπικό μέσω της διαδικτυακής εφαρμογής ‘’Viber’’, τρόπος που έχει επικρατήσει τα τελευταία χρόνια για την διάδοση των εντολών-διαταγών.Την παραπάνω καταγγελία λάβαμε από το Πρωτοβάθμιο Σωματείο μας [Σ.Ε.Φ.Ε.Α.Α.] αποτελώντας αυτό μέρος του εργασιακού τραγέλαφου που επικρατεί την περίοδο αυτή στη Διεύθυνση Άμεσης Δράσης Αττικής, αναφορικά με την αποστολή, τα καθήκοντα στους τους υπηρετούντες στις Ομάδες ΔΙ.ΑΣ.

Αναρωτιέται λοιπόν κάθε καλοπροαίρετος και αντικειμενικός πολίτης αυτή είναι άραγε η Αστυνομία του 2023 που ονειρεύεται η Ηγεσία;;;; Οι κατά παραγγελία παραβάσεις και οι κατά παραγγελία παραβάτες πολίτες; Με τόσες προκλήσεις;;; Με τόσα ζητήματα Δημόσιας Τάξης και Ασφάλειας που ήδη κρατούν έκθετη την Αστυνομία μας ;;;

Αναρωτιέται όμως και κάθε καλοπροαίρετος αστυνομικός, λειτουργός της δημόσιας τάξης και ασφάλειας, αυτή είναι άραγε η θέση του ως εργαζόμενου ;;; αυτή την αντιμετώπισης αξίζει από την πολιτεία;;; Αυτή την τύχη επιφυλάσσει η πολιτεία στο άκαμπτο΄΄δόρυ’’ της καθημερινής μάχιμης αστυνόμευσης, αυτής που μετρά καθημερινά θύματα;;; Αξίζει λοιπόν την “δαμόκλειο σπάθη” των αριθμών ελέγχου στην αστυνομική δράση του;;;

Η Ομοσπονδία μας δεν θέλει και δεν θα μείνει απαθής μπροστά στο ζήτημα αυτό, καίτοι η εν τοις πράγματι η εφαρμογή της απαράδεκτης διαταγή αυτής καταγγέλθηκε προφορικά με ενέργειες και διαμαρτυρίες του Προέδρου του Σ.Ε.Φ.Ε.Α.Α.

Εν έτη 2023, είναι αδιανόητο να ελέγχεται μόνο ο μάχιμος αστυνομικός για ήσσονος σημασίας παραπτώματα, ενώ παραμένουν σε κατάσταση ατιμωρησίας συμπεριφορές και πράξεις Διοικούντων, που προκαλούν αναστάτωση στην Υπηρεσία και στο προσωπικό, θέτουν σε κίνδυνο το πνεύμα ομοψυχίας που πρέπει να το διέπει, συνεπώς και το αξιόμαχο αυτού.

Συνιστά αυτή η συμπεριφορά άραγε δικαίωμα των Διοικούντων, εντός του πλαισίου του διευθυντικού δικαιώματος ή συνιστά μορφή κατάχρησης και προκλητικών απειλών* για ενδεχόμενες συνέπειες ’’, εντός του Σώματος της Ελληνικής Αστυνομίας;;;Για το λόγο αυτό, επιβάλλεται κ. Υπουργέ, όπως παραγγείλετε τη διενέργεια Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης, για τη διερεύνηση του όλου ζητήματος.

Η Ομοσπονδία μας, σε κάθε περίπτωση, τελεί στη διάθεσή σας για κάθε συνεργασία.Πηγή: sefeaa.gr


Δημοσίευση σχολίου

2 Σχόλια

Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Επιτέλους να βάλει κάποιος τον συγκεκριμένο αξιωματικό στην θέση του…
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
2 σταθμεύσεις τους ζήτησε. 2 μόνο. 5 λεπτά με το ρολόι υπόθεση. Άντε 10. Είναι τόσο πολυάσχολη η ΔΙΑΣ ππυ δεν μπορεί να βγάλει 2 σταθμεύσεις ; Αν ναι ας έρθουν στα ΑΤ και στα ΤΑ για να αράξουν με τα μέτρα, τα σήματα, τις συνοδείες, τις μεταγωγές, το άστατο ωράριο κλπ κλπ κλπ
ΥΓ πήξαμε στους εργατοπατέρες που δεν αφήνουν να θιγούν στρεβλώσεις.