Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Οικονόμου: Τεράστιες οι δυνάμεις της ΕΛΑΣ στη Θεσσαλία, προτεραιότητα η ασφάλεια και η ανασυγκρότηση (ΒΙΝΤΕΟ)


Ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη κ. Γιάννης Οικονόμου, φιλοξενήθηκε το πρωί στο πλατό του τηλεοπτικού σταθμού MEGA και την εκπομπή «κοινωνία ώρα Mega».

Απαντώντας στις ερωτήσεις των δημοσιογράφων Ιορδάνη Χασαπόπουλου και Ανθής Βούλγαρη, ο Υπουργός αναφέρθηκε στη διαχείριση των καταστροφών από την κακοκαιρία Daniel και το ρόλο της Ελληνικής Αστυνομίας για τη φύλαξη των περιουσιών και την αποτροπή του πλιάτσικου: «Έχουμε τεράστιες δυνάμεις στην περιοχή, ενισχύθηκαν με 100 άτομα τις τελευταίες τρεις μέρες. Γίνεται ό,τι είναι δυνατόν για να αποτρέπεται το πλιάτσικο, οι άνδρες και οι γυναίκες της ΕΛΑΣ είναι άυπνοι για τον σκοπό αυτό. Όλοι είναι στο πεδίο για την αντιμετώπιση της κατάστασης», τόνισε.

Αναλυτικά τα βασικά σημεία την συνέντευξης του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη κ. Γιάννη Οικονόμου

Για το περιστατικό στη Λούτσα

Μέχρι να έχουμε το σύνολο της πληροφορίας πρέπει να είμαστε συγκρατημένοι. Φαίνεται ότι πρόκειται για άτομα τουρκικής υπηκοότητας, κάποιοι από αυτούς είχαν ταυτότητες ευρωπαϊκής χώρας, οι οποίες μένει να δούμε αν ήταν πραγματικές ή πλαστές. Να διασταυρωθούν μια σειρά από στοιχεία σε ό,τι αφορά και την πινακίδα του οχήματος. Η κινητοποίηση της ΕΛ.ΑΣ., διαφόρων υπηρεσιών της, είναι τεράστια. Με τον τρόπο που επιβάλλει η σοβαρότητα της υπόθεσης, θα διαχειριστούμε τα στοιχεία και όταν είμαστε έτοιμοι να πούμε κάτι παραπάνω, θα το κάνουμε. Υπάρχουν αρκετές ενδείξεις για το ζήτημα των ναρκωτικών. Θέλω να είμαι πολύ προσεκτικός, έως ότου έχουμε το σύνολο της εικόνας και τις απαραίτητες διασταυρώσεις, οφείλουμε να μένουμε σε αυτά που έχουμε μέχρι τώρα. Έχουμε αρκετά ευρήματα σε ό,τι αφορά κάλυκες, σφαίρες στο σημείο, κάποιες κρίσιμες πληροφορίες που ψάχνουν οι υπηρεσίες της ΕΛ.ΑΣ.. Υπήρχαν κάποια αντίστοιχα περιστατικά στο παρελθόν που προσομοιάζουν -που είχαν συμβεί και στην Ελλάδα και σε άλλες χώρες του εξωτερικού- και εξετάζεται η συσχέτισή τους.

Σχέδιο για την ανασυγκρότηση της Θεσσαλίας μετά τη θεομηνία

Όλο το βάρος πέφτει στην επόμενη μέρα. Η επόμενη μέρα είναι πάρα πολύ δύσκολη. Μιλάμε για μια θεομηνία, η οποία προκάλεσε την απώλεια συνανθρώπων μας, τεράστιες καταστροφές, τεράστια ψυχολογική επιβάρυνση. Στη Θεσσαλία έχει υποστεί τεράστιο πλήγμα, πέρα από τις ιδιοκτησίες και τα σπίτια των ανθρώπων, η παραγωγική βάση της περιοχής, της χώρας. Μια σειρά από κρίσιμα προϊόντα, τρόφιμα, παράγονται στη θεσσαλική γη. Θα λείψουν από την ελληνική παραγωγή το επόμενο διάστημα με ό,τι αυτό συνεπάγεται για την τοπική και ελληνική οικονομία, σε μια περίοδο μάλιστα επισιτιστικής κρίσης.

Ταυτόχρονα, κρίσιμες υποδομές στη Θεσσαλία -στη Λάρισα, την Καρδίτσα, τα Τρίκαλα, στο Βόλο- σε χωριά της Φθιώτιδας έχουν καταστραφεί. Υποδομές που έχουν να κάνουν και με την ύδρευση, με τα κτίρια επιχειρήσεων. Είναι ζητήματα που πρέπει να αντιμετωπίσουμε. Ήδη, το σύνολο του κρατικού μηχανισμού βρέθηκε από την πρώτη στιγμή εκεί. Ο Πρωθυπουργός σήμερα πηγαίνει με κλιμάκιο Υπουργών στο Στρασβούργο, όπου θα συναντηθεί με την Πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Ήδη, καταρτίζεται σχέδιο και άμεσης στήριξης των ανθρώπων, η οποία είναι απολύτως απαραίτητη. Το σημαντικό είναι ότι πρόκειται για ένα σχέδιο μακροπρόθεσμο, που θα ανασυγκροτήσει την περιοχή, την παραγωγική της βάση, ικανότητα, που θα είναι σε διάρκεια στο πλευρό των ανθρώπων.

Η Ελληνική Αστυνομία φροντίζει για την προστασία ιδιοκτησιών στις πληγείσες περιοχές

Έχουμε τεράστιες δυνάμεις ανεπτυγμένες στη Θεσσαλία από την πρώτη στιγμή. Ενισχύθηκαν με 100 επιπλέον άτομα πριν από τρεις μέρες. Με τακτικές περιπολίες, με περιπολίες και επιτήρηση, εκεί που υπάρχουν και υποψίες ότι μπορεί κάποιοι να εκκινούν για να κάνουν πλιάτσικο. Η ΕΛ.ΑΣ. είναι από την πρώτη στιγμή στο δρόμο. Οι άνδρες και οι γυναίκες της ΕΛ.ΑΣ. είναι άυπνοι για τον σκοπό αυτό. Γίνεται ό,τι είναι δυνατόν για να διαχειριστούμε αυτό το ζήτημα που έχει πολλές διαστάσεις.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια