Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Ο "John Ripper" της ΕΛΑΣ: Υπαρχιφύλακας και συνοδός χρυσαυγίτη βουλευτή πουλούσε παράνομα όπλα στη μαύρη αγορά


Αστυνομία
Ο 43χρονος αστυνομικός φέρεται να έκανε πολυτελή ζωή, την ώρα που βρίσκεται σε αναρρωτική άδεια από το… 2021 - Οι συνομιλίες που τον "καίνε" και οι ψεύτικοι σκοπευτικοί αγώνεςΟ… John Ripper, υπαρχιφύλακας της ΕΛ.ΑΣ., αστυνομικός-συνοδός πρώην βουλευτή της Χρυσής Αυγής, μαζί με πρώην αστυνομικό και αφανή διαχειριστή σκοπευτικού συλλόγου στο Χαϊδάρι, φέρεται να διοργάνωναν… ψεύτικους σκοπευτικούς αγώνες προκειμένου να κερδίζουν χρήματα από τις σφαίρες, που δήθεν… πυροδοτούσαν οι σκοπευτές.

Εξετάζονται πληροφορίες και αναφορές σε συνομιλίες που υπεκλάπησαν για πώληση παράνομων όπλων στη μαύρη αγορά, με αποδέκτες άτομα που κινούνταν στην παρανομία της νύχτας. Ο 43χρονος αστυνομικός φέρεται να έκανε πολυτελή ζωή, την ώρα που βρίσκεται σε αναρρωτική άδεια από το… 2021, ενώ τον περασμένο Απρίλιο πήρε και νέα αναρρωτική για ακόμη 24 μήνες!


Η υπόθεση ξεκίνησε από ένα ανώνυμο email ατόμου που παρουσιάζεται ως "άνθρωπος της νύχτας", το οποίο έφθασε στους αστυνομικούς της Διεύθυνσης Εσωτερικών Υποθέσεων στις 10 Μαρτίου 2023 για ανέφερε λεπτομέρειες για τις παράνομες ενέργειες του αστυνομικού και των συνεργών του. Στις 3 Ιουλίου 2023 συνελήφθησαν ο αστυνομικός, ένας 46χρονος πρώην αστυνομικός και ένας 72χρονος παθολόγος γιατρός, κατηγορούμενοι για εγκληματική οργάνωση, πλαστογραφία, ψευδείς ιατρικές πιστοποιήσεις, παράβαση καθήκοντος και απάτη.Ο "Ripper" φέρεται να είχε… οδηγό, έναν 28χρονο αστυφύλακα, προκειμένου να δείχνει ότι είναι "σημαντικός".
Συνομιλίες για "μαύρα" όπλα


Στις 2 Απριλίου 2023, άτομο που φέρεται να είναι αθλητής σκοποβολής, αλλά έχει απασχολήσει τις αστυνομικές Αρχές, επικοινωνεί με τον 43χρονο υπαρχιφύλακα και ακολουθεί ο παρακάτω διάλογος:
 "Αθλητής": Θέλω ένα δεκαοκτώ ευρώ. Καινούργιο πόσο είναι; Θα σ' το πληρώσω.

Υπαρχιφύλακας: Δεν ασχολούμαι ένα χρόνο ενάμιση δύο τώρα, δεύτερη χρονιά τίποτα δεν ασχολούμαι… Τίποτα μιλάμε, τίποτα, δεν, δεν, ούτε καν, δεν έχω επαφή με αυτά.

Στη συνέχεια οι δύο συνομιλητές κανονίζουν να βρεθούν από κοντά με τον 43χρονο αστυνομικό να του λέει: "Κατάλαβες σου λέω και από κοντά να καταλάβεις". Από τη συνομιλία τα στελέχη της Διεύθυνσης Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΛ.ΑΣ., πιθανολογούν ότι ο γνώριμος "αθλητής" αναφέρεται σε παράνομη αγορά όπλου, με τον 43χρονο αστυνομικό να του αποκρίνεται ότι πλέον δεν ασχολείται με αυτά αλλά στη συνέχεια κανονίζουν να βρεθούν από κοντά καθώς ο αστυνομικός δεν ήθελε να μιλά για τέτοια θέματα μέσω τηλεφώνου.

Μια άλλη συνομιλία στις 11 Ιουνίου ανάμεσα σε "αθλητή" και τον αστυνομικό ενισχύει ακόμη περισσότερο τις υποψίες για διάθεση παράνομων όπλων στη "μαύρη αγορά". Ο "αθλητής" στέλνει στον 43χρονο υπαρχιφύλακα το εξής μήνυμα: "Γιάννη πάρε όταν μπορείς σε θέλω για δουλειά". Σχεδόν μια ώρα αργότερα ο αστυνομικός επικοινωνεί με τον "πελάτη", ο οποίος του αναφέρει: "Καλά ρε φίλε δε μου λες έχω κάποιον που ενδιαφέρεται για ένααααα μαραφέτι να το πάρει, να το πάρει ένα μαύρο καλό". Ο 43χρονος αστυνομικός κλείνει απότομα την κλήση χωρίς να μιλήσει.

Από τη συγκεκριμένη συνομιλία προκύπτει, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των αστυνομικών που ασχολήθηκαν με την υπόθεση, πως ο υπαρχιφύλακας έπαιρνε σημαντικά μέτρα προστασίας και "έκοψε" την κλήση, όταν ο "πελάτης" του μίλησε για… μαύρο όπλο. Οι αστυνομικοί εκτιμούν ότι η συγκεκριμένη συνομιλία συνεχίστηκε μέσω διαδικτυακής εφαρμογής συνομιλίας.
"Μέσο" στην Κρατική Ασφάλεια

Σε μία συνομιλία του ο "Ripper", στις 6 Απριλίου, η οποία φαίνεται να ήταν συνέχεια προγενέστερης επικοινωνίας με άγνωστο άτομο σε διαδικτυακή εφαρμογή, αναφέρει: "Εεε ένα φιλαράκι μου δουλεύει στα όπλα πάνω στην εεε στην κρατική και γενικά θέλει να μπορεί να σπρώξει και να πουλήσει και να κάνει και να ράνει και του λέω έχω δικό μου άνθρωπο και αυτά που μπορούμε να το σπρώξουμε και τέτοια έχει σκοπευτήριο θέλω να μπω και εγώ σιγά σιγά σκοπευτήριο μαζί του και τέτοια έχω".

Στη συνέχεια της συζήτησής τους αναφέρει ότι έχει φίλο που υπηρετεί στην Κρατική Ασφάλεια και ασχολείται με τις αιτήσεις όπλων, με τον 43χρονο αστυνομικό να τον ρωτά πώς μπορεί να τους βοηθήσει, ενώ στη συνέχεια του προτείνει να τον καλέσει στη διαδικτυακή εφαρμογή whatsapp.


Για τα λεφτά με τη σύντροφό του


Ο υπαρχιφύλακας που έχει παντρευτεί τρεις φορές, με τον τελευταίο γάμο να βρίσκεται σε ισχύ, και έχει τρία παιδιά, 17, 13 και έξι χρόνων, συνομιλώντας με την σύντροφό του μιλά για οικονομικές απολαβές μόνο σε μία περίπτωση διευκόλυνσης αθλητών σκοποβολής να διατηρήσουν τις άδειες κατοχής με σκοπευτικούς αγώνες στους οποίους δεν… πατούσαν.

Η συνομιλία καταγράφεται στις 8 Μαΐου, με τον αστυνομικό να λέει στη σύντροφό του: "Για να προλάβω να πάρω λεφτά αυτή την βδομάδα, να βγάλω τέσσερα χιλιάρικα… θέλω να το πάω τρένο και να βγάλω πενήντα χιλιάρικα σε δύο μήνες και να πάω να πάρω το αμάξι…". Στη συνέχεια της δηλώνει πως μέσω του συγκατηγορούμενου παθολόγου έβγαλε ιατρική καρτέλα σε αθλητή που πρόκειται να συναντήσει στην Καλαμάτα και θα πάρει 1.500 ευρώ από εκείνον.

Σε άλλη συνομιλία τους την 1η Ιουνίου, ο 43χρονος αστυνομικός της λέει: "Τι να σου πω τρία χιλιάρικα; Και χίλια ευρώ τα πήρα με το που ήρθα στο μπλεντς τυχαία. Ήταν ένας που μου χρώσταγε λεφτά, μου λέει κάτσε να στα δώσω τώρα, του λέω ααα καλή αρχή κάναμε".
Ο σκοπευτικός σύλλογος στο Χαϊδάρι

Από την ακρόαση των συνομιλιών προέκυψε ότι ο 43χρονος αστυνομικός πήγαινε κάθε σαββατοκύριακο σε σκοπευτικό σύλλογο στο Χαϊδάρι, όπου έκανε μαθήματα σκοποβολής, ως εκπαιδευτής σε αθλούμενους. Ο συγκεκριμένος όμιλος φαίνεται να έχει πρόεδρο μια 51χρονη γυναίκα, η οποία είναι σύζυγος ενός 46χρονου που για 12 χρόνια υπηρετούσε ως αρχιφύλακας στην Ελληνική Αστυνομία.

Ο "Ripper" και ο πρώην αστυνομικός είχαν συχνές συνομιλίες, στις οποίες συζητούσαν μεταξύ άλλων για εικονικές συμμετοχές αγώνες σκοποβολής στον όμιλο, με τον πρώτο να κάνει αναφορές σε χρηματικά ποσά που έπαιρνε από τους αθλητές. Ο 43χρονος αστυνομικός έλεγε πως ο σκοπευτικός όμιλος του ανήκει και ότι είχε αγοράσει έναν ακόμη στην ίδια περιοχή. Από συνομιλίες του με φερόμενους αθλητές του συλλόγου φαίνεται ότι προβαίνει σε εικονικές δηλώσεις συμμετοχών σε αγώνες χωρίς την παρουσία των αθλητών, και κατά συνέπεια σε εικονικές διαθέσεις φυσιγγίων για τις οποίες λάμβανε επιπλέον χρηματικά ποσά.

Παράλληλα πρότεινε στους αθλητές που ενδιαφέρονταν για τη αγορά όπλου για σκοπευτική χρήση, να πηγαίνουν σε συγκεκριμένο κατάστημα. Σε συνεννόηση με τον ιδιοκτήτη του, εκείνος πωλούσε το κάθε όπλο ή φυσίγγια σε μεγαλύτερη τιμή (50-100 ευρώ) προκειμένου να βγαίνει "προμήθεια" για τον 43χρονο αστυνομικό.
"Τι να την κάνω (Αστυνομία), έχει ξευτιλιστεί"

Στις 13 Ιουνίου 2023 ο "Ripper" συνομιλώντας με έναν άνδρα σχετικά με την "υπηρεσιακή του διαδρομή" στην Ελληνική Αστυνομία αναφέρει χαρακτηριστικά: "… Αφού η αστυνομία τι να την κάνω, έχει ξευτιλιστεί τελείως. Να πάω, να πάω με 1.400 ευρώ και έχει φτάσει μέρα να παίρνω και 2.000 τώρα με τις δουλειές…. Τι να την κάνω δηλαδή, είναι ασύμφορη".

Σε άλλη συνομιλία του μία μέρα αργότερα με ένα άτομο, που θα συντηρούσε το όπλο του, του ανέφερε ότι τα κέρδη του από τον σκοπευτικό όμιλο προκύπτουν από τον μεγάλο αριθμό πελατών του. Συγκεκριμένα του αναφέρει: "Δεν κερδίζω από το εικοσάρικο, δηλαδή ένα εικοσάρικο ας πούμε από τους γιατρούς. Ένα εικοσάρικο από δω, βγαίνουνε 150 ευρώ… Ε θα μου πεις, καλά για 150 ευρώ τρως όλο το τρέξιμο; Άμα το βάλεις στα δέκα άτομα την φορά; Είναι 1.500. Το κατάλαβες;… Για σένα δεν είναι το εικοσάρικο για μένα είναι επί δέκα. Είναι 200 ευρώ επί είκοσι ας πούμε τον μήνα. Κατάλαβες; Εγώ σου εξηγώ σου χω πει ακριβώς πως δουλεύω".

Από τις συγκεκριμένες συνομιλίες φαίνεται πως ο 43χρονος αστυνομικός έχει ως κύρια πηγή εισοδήματος τις έκνομες ενέργειές του που σχετίζονται με το σκοπευτήριο, από το οποίο αποκομίζει μεγάλα χρηματικά ποσά.

Πηγή: www.thetoc.gr
Δημοσίευση σχολίου

1 Σχόλια

Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Μια μουφα και μισή. Καμία σχέση με όσα διαβάζουμε. Ούτε καν υπάρχουν αυτά που γράφουν. Η δικογραφία έχει απορριφθεί από τον εισαγγελέα. Στημένο από το εσωτερικών υποθέσεων ήταν όλο το σκηνικό.