Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Μιχαλόπουλος: Η Ελληνική Αστυνομία θα συνεχίσει να βρίσκεται σε διαρκή ετοιμότητα και επιφυλακή



Ο Προϊστάμενος του Κλάδου Τάξης του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας, Υποστράτηγος Γιώργος Μιχαλόπουλος πήρε το λόγο κατά τη διάρκεια της συνέντευξης τύπου που έγινε χθες στο Υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας και αναφέρθηκε στη συνδρομή της ΕΛΑΣ όλες αυτές τις ημέρες στα πύρινα μέτωπα.



Ευχαριστώ, κύριε Υπουργέ, καλή σας ημέρα. Είμαι ο Υποστράτηγος Μιχαλόπουλος Γεώργιος, προϊστάμενος του κλάδου Τάξης του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας και βρίσκομαι από την έναρξη της αντιπυρικής περιόδου καθημερινά εδώ στο Εθνικό Συντονιστικό Κέντρο Επιχειρήσεων και Διαχείρισης Κρίσεων της Πολιτικής Προστασίας για το συντονισμό των αστυνομικών δυνάμεων στην διαδικασία των προληπτικών απομακρύνσεων καθώς και οποιασδήποτε άλλης συνδρομής της Ελληνικής Αστυνομίας στο Πυροσβεστικό Σώμα.

Το προσωπικό της Ελληνικής Αστυνομίας ενεργώντας από την πρώτη στιγμή, σύμφωνα με τις οδηγίες του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη και του Αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας συμμετέχει στο ευρύτερο επιχειρησιακό σχεδιασμό και συνδράμει ενεργά με ανθρώπινο δυναμικό και μέσα στην αντιμετώπιση των πυρκαγιών που εκδηλώθηκαν το τελευταίο χρονικό διάστημα σε όλη τη χώρα με το μεγαλύτερο μέρος των δυνάμεων να συνδράμουν στον Έβρο και την Αττική.

Ειδικότερα, παρέχεται ουσιαστική συνδρομή στις πυροσβεστικές δυνάμεις που ενεργούν για την κατάσβεση των πυρκαγιών μέσω της εφαρμογής έκτακτων κυκλοφοριακών ρυθμίσεων με κατά περίπτωση απαγορεύσεις, διακοπές και εκτροπές κυκλοφορίας μέσω της προληπτικής εκκένωσης περιοχών, του απεγκλωβισμού ατόμων και ζώων καθώς και στην προστασία της ανθρώπινης ζωής και των περιουσιών των κατοίκων στις πληγείσες περιοχές σε συνεργασία πάντα με το 112 και με συνεχή παρουσία εκπροσώπου της Ελληνικής Αστυνομίας στο Εθνικό Συντονιστικό Κέντρο Επιχειρήσεων και Διαχείρισης Κρίσεων της Πολιτικής Προστασίας.

Αναλυτικότερα, στην Αλεξανδρούπολη Έβρου 1.560 αστυνομικοί οι οποίοι συνέδραμαν στην προληπτική απομάκρυνση 14.316 κατοίκων, 33 οικισμών και σε 76 απεγκλωβισμούς ζώων.

Στη Δυτική Αττική 744 αστυνομικοί, οι οποίοι συνέδραμαν σε 188 απεγκλωβισμούς ατόμων και 100 ζώων καθώς και στην προληπτική απομάκρυνση κατοίκων 6 οικισμών.

Παράλληλα, από τις αστυνομικές δυνάμεις λαμβάνονται αυξημένα μέτρα τάξης, ασφάλειας στις πληγείσες περιοχές για την αποφυγή κλοπών και διαρρήξεων σε οικίες.

Η Ελληνική Αστυνομία θα συνεχίσει να βρίσκεται σε διαρκή ετοιμότητα και επιφυλακή για την παροχή συνδρομής και υποστήριξης στο έργο των πυροσβεστικών δυνάμεων καθώς και στο έργο των προανακριτικών αρχών για τα αίτια εκδήλωσης των πυρκαγιών.

Ευχαριστώ πολύ, κύριε Υπουργέ.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια