Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Αστυφύλακας «ντίλερ» ναρκωτικών - Συνελήφθη από αστυνομικό που ντύθηκε «κούριερ»


Τα έφερναν από την Ισπανία μέσω ταχυδρομείου. Η στιγμή της σύλληψης του 27χρονου αστυνομικού. Οι «μπλούζες», τα «παπαδάκια» και η «τσόκο».

Σε κούριερ «μεταμορφώθηκε» αστυνομικός της Διεύθυνσης Εσωτερικών Υποθέσεων, στο πλαίσιο μυστικής έρευνας για το «ξήλωμα» κυκλώματος διακίνησης ναρκωτικών, με τη συμμετοχή 27χρονου αστυνομικού που συνελήφθη ως μέλος της εγκληματικής οργάνωσης.


Πρόκειται για αστυφύλακα, ο οποίος τέθηκε υπό παρακολούθηση για σχεδόν τρεις μήνες. Η έρευνα των «αδιάφθορων» της ΕΛ.ΑΣ. ξεκίνησε στα μέσα του Μαΐου, όταν έφτασαν στη Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων ανώνυμες τηλεφωνικές καταγγελίες, σύμφωνα με τις οποίες αστυνομικός σε συνεργασία με άλλο άτομο διακινούν ναρκωτικά.Έφερναν ναρκωτικά από την Ισπανία μέσω ταχυδρομείου

Από την έρευνα προέκυψε η εισαγωγή ναρκωτικών ουσιών μέσω ταχυδρομικών δεμάτων από την Ισπανία (Μάλαγα και Βαρκελώνη) από τα δύο ηγετικά μέλη της εγκληματικής οργάνωσης.

Η φύλαξη και αποθήκευση των ναρκωτικών γινόταν σε αποθήκη - «καβάτζα» του κυκλώματος. Σύμφωνα με την Αστυνομία, από το Μάιο έως τον Αύγουστο του 2023 η οργάνωση εισήγαγε στην Ελλάδα μέσω ταχυδρομικών δεμάτων συνολικά 12 δέματα, εκ των οποίων παρελήφθησαν στην κατοχή τους τα 8 πακέτα αποστολής.
Η στιγμή της σύλληψης

Η δράση τους τελείωσε το πρωί της 21ης Αυγούστου, όταν αστυνομικός υποδυόμενος τον υπάλληλο γνωστής εταιρίας κούριερ παρέλαβε το δέμα με τα ναρκωτικά και προχώρησε στη διαδικασία της ελεγχόμενης μεταφοράς-παράδοσης του.

Την παραλαβή του δέματος έκανε μέλος της οργάνωσης που ακινητοποιήθηκε και συνελήφθη μόλις έπιασε στα χέρια του το πακέτο. Μέχρι τη στιγμή της σύλληψης το μέλος του κυκλώματος που παρέλαβε το δέμα δεν κατάλαβε το παραμικρό, βλέποντας μπροστά του τον «κούριερ», ο οποίος με ευγένεια του παρέδωσε το πακέτο.

Οι αστυνομικοί άνοιξαν το δέμα και βρήκαν μέσα σε εξαρτήματα παιδικού παιχνιδιού επιμελώς κρυμμένες νάιλον συσκευασίες με κάνναβη (σε μορφή «σοκολάτας»). Σύμφωνα με πληροφορίες, μεταξύ άλλων οι «αδιάφθοροι» της ΕΛ.ΑΣ. εντόπισαν κατά τη διάρκεια της έρευνας αποδεικτικό συναλλαγής εταιρείας, σύμφωνα με το οποίο ο αστυνομικός απέστειλε 1.710 ευρώ στον παραλήπτη με στοιχεία... σε χώρα προορισμού την Ισπανία.
Η ανακοίνωση της αστυνομίας

Για την υπόθεση εξέδωσε ανακοίνωση το αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας, στην οποία αναφέρεται:
«Συνελήφθησαν εφτά μέλη της οργάνωσης, μεταξύ των οποίων και αστυνομικός, ενώ σε βάρος τους, καθώς και σε βάρος ενός ακόμη μέλους το οποίο και αναζητείται, σχηματίστηκε δικογραφία για τα –κατά περίπτωση- αδικήματα της εγκληματικής οργάνωσης καθώς και παραβάσεων των νομοθεσιών για τα ναρκωτικά, τα όπλα και του τελωνειακού κώδικα.

Επιπλέον, στη δικογραφία που σχηματίστηκε περιλαμβάνονται ακόμα έξι (6) άτομα για –κατά περίπτωση- διακίνηση και προμήθεια ναρκωτικών ουσιών, τα οποία δεν συνελήφθησαν, καθώς δεν συνέτρεχαν οι προϋποθέσεις του αυτοφώρου.

Όπως προέκυψε από την επισταμένη έρευνα και συνδυαστική μελέτη του προανακριτικού υλικού, τα μέλη της οργάνωσης δρούσαν με διακριτούς και κατανεμημένους ρόλους και συγκεκριμένα:
Τα δύο αρχηγικά μέλη της οργάνωσης, από τα οποία ο ένας αστυνομικός, εισήγαγαν τις ναρκωτικές ουσίες στη χώρα μας από την Ισπανία, μέσω ταχυδρομικών δεμάτων, για τα οποία είχαν δηλωθεί ανύπαρκτα στοιχεία παραλήπτη, δύο μέλη της οργάνωσης ήταν επιφορτισμένα για την παραλαβή των εν λόγω δεμάτων ενώ, την πώληση στους υποψήφιους πελάτες αναλάμβαναν τα δύο ανωτέρω αρχηγικά μέλη καθώς και δύο έτερα μέλη της οργάνωσης.

Μάλιστα, για τη φύλαξη και αποθήκευση των ναρκωτικών ουσιών, τα μέλη χρησιμοποιούσαν αποθήκη «καβάτζα» της οργάνωσης, ενώ παράλληλα λάμβαναν αυξημένα μέτρα προστασίας αποφεύγοντας να συνομιλούν μεταξύ τους μέσω συμβατικών τηλεφωνικών κλήσεων.
Οι κωδικές ονομασίες των ναρκωτικών

Περαιτέρω, στο πλαίσιο των επικοινωνιών τους χρησιμοποιούσαν κωδικοποιημένες φράσεις, προκειμένου να μην γίνεται αντιληπτό το περιεχόμενο των συνομιλιών τους: ναρκωτικές ουσίες: «μπλούζες»,
ακατέργαστη κάνναβη: «παπαδάκια», «μπιτς», «φου», «μαύρο» και «αλβανικό»,
υδροπονική κάνναβη: «σκου»,
κατεργασμένη κάνναβη σε μορφή σοκολάτας: «τσόκο», «καφές», «κοκό» και «άσπρο».

Η αποδόμηση της εγκληματικής οργάνωσης πραγματοποιήθηκε, χθες Δευτέρα 21Αυγούστου 2023, όταν μέλος της οργάνωσης παρέλαβε από αστυνομικό-υποδυόμενο τον υπάλληλο εταιρίας ταχυμεταφορών- ταχυδρομικό δέμα με κατεργασμένη κάνναβη (τύπου σοκολάτας) συνολικού μικτού βάρους 1,027 κιλά, το οποίο είχε προηγουμένως εισαχθεί στη χώρα μας και ως εκ τούτου συνελήφθη.
Τα ευρήματα της αστυνομίας

Παράλληλα, στο πλαίσιο συντονισμένης αστυνομικής επιχείρησης εντοπίστηκαν και συνελήφθησαν τα υπόλοιπα μέλη της οργάνωσης, ενώ από τις επακόλουθες έρευνες βρέθηκαν και κατασχέθηκαν: ακατέργαστη κάνναβη συνολικού βάρους 33,5 γραμμαρίων,
κατεργασμένη κάνναβη (σοκολάτα) βάρους 0,2 γραμμαρίων,
-3- ηλεκτρονικές ζυγαριές ακριβείας, -8- τρίφτες ναρκωτικών ουσιών,
-7- σπόροι κάνναβης,
-6- νάιλον αυτοσχέδιες συσκευασίες, με έντονη οσμή ακατέργαστης κάνναβης,
-5- συσκευασίες με χαρτάκια στριφτού αυτοσχέδιου τσιγάρου,
πιστόλι με γεμιστήρα με έξι -6- φυσίγγια,
αναδιπλούμενο μαχαίρι, -10- φυσίγγια,
070 ευρώ,
-8- κινητά τηλέφωνα, κάρτες SIM,
-4- φωτογραφίες τύπου ταυτότητας,
αυτοκόλλητο συνοδευτικού δελτίου μεταφοράς ταχυδρομικού δέματος,
χάρτινο κυτίο όπου αναγράφεται ο αριθμός αποστολής ενός από τα ταχυδρομικά δέματα με τα οποία εισήχθησαν ναρκωτικές ουσίες στη χώρα μας,
μεταλλικό κλειδί θύρας ξενοδοχείου,
αποδεικτικό συναλλαγής,
-10- αδασμολόγητα πακέτα τσιγάρων που δεν έφεραν την προβλεπόμενη αυτοκόλλητη ταινία φόρου κατανάλωσης και
δίκυκλο όχημα.

Από την έως τώρα έρευνα, διακριβώθηκε ότι τα μέλη της οργάνωσης από τον Μάιο έως τον Αύγουστο του 2023, έχουν αποστείλει και παραλάβει στην κατοχή τους οχτώ (8) δέματα, με σκοπό την εισαγωγή ναρκωτικών ουσιών στην Ελλάδα.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στην αρμόδια εισαγγελική Αρχή».

Πηγή: www.ieidiseis.gr
Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια