Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Μιχάλης Αβέλλας: Η γυναίκα δεν είναι κτήμα σου, ακούς;


Όταν σου λέει δε θέλει, δεν αντέχει άλλο, να το σέβεσαι.
Να είσαι αξιοπρεπής, όταν φεύγεις.
Δεν μπορείς να βρίζεις, να απειλείς, να παρακολουθείς, να δέρνεις ακόμη και μέχρι θανάτου ή να χρησιμοποιείς ένοπλη βία, γιατί σου είπε πως θέλει να φύγει από τη σχέση.
Και μετά να προσλάβεις έναν καλό δικηγόρο για να κάνει το μαύρο άσπρο και σε λίγα χρόνια να είσαι έξω. 
Τα συνεχώς αυξανόμενα σε ένταση εγκλήματα ενδοοικογενειακής βίας , τείνουν πλέον να μπουν στη σφαίρα των ειδεχθών αδικημάτων, όπου κανένας συνήγορος δεν πρέπει πλέον να αναλαμβάνει το φερόμενο δράστη εκτός κι αν τον ορίσει η πολιτεία.
Προτείνεται:
1. Τα ισόβια να γίνουν ισόβια. Σκότωσες, στη φυλακή μέχρι να πεθάνεις όπως το θύμα δεν μπορεί να ξαναγυρίσει στη ζωή σε 8, 10, 12 ή ακόμα και 20 χρόνια κάθειρξης. Καμία συμμετοχή σε εξετάσεις για πτυχία κλπ, αφού δεν θα σου χρειάζεται εκεί που πας. 
2. Υποχρεωτική προφυλάκιση για ενδοοικογενειακή βία που έχει επικίνδυνες σωματικές βλάβες. Η ποινή δικαστηρίου χωρίς ανασταλτικό χαρακτήρα και χωρίς μετατροπή σε χρηματική ποινή. 
3. Δημοσιοποίηση των στοιχείων των δραστών εγκλημάτων ενδοοικογενειακής βίας , για την μελλοντική αποτροπή βίας τόσο από τον ίδιο , όσο και τον παραδειγματισμό της κοινωνίας, που με ταχύ ρυθμό εκβαρβαρίζεται. 
4. Να μη γίνεται δεκτή αντιμήνυση του κατηγορούμενου κατά τη διαδικασία του αυτοφώρου, όταν κατά την κρίση του προανακριτικού υπαλλήλου τα στοιχεία της μήνυσης της παθούσας είναι ισχυρά για να έχει συμβεί το αντίθετο, διασφαλίζοντας το προσβαλλόμενο αγαθό της σωματικής ακεραιότητας. 
5. Δημιουργία σύγχρονων ξενώνων φιλοξενίας σε εγκαταλελειμμένα στρατόπεδα σε περιφερειακό επίπεδο, που θα υποδεχτούν τόσο τα θύματα όσο και τα τέκνα που έχουν την επιμέλεια τους σε προστατευόμενο περιβάλλον με 24ωρη φύλαξη.
6. Επί οικονομικής βάσης: 
6Α) να μη γίνεται δεκτό συμβόλαιο για αγορά κατοικίας/ ακινήτου εξ αδιαιρέτου σε ένα ζευγάρι, καθώς αποτελεί σημείο ισχυρής προστριβής σε περίπτωση διαζυγίου.
6Β) Κατάργηση της αναχρονιστικής κοινής φορολογικής δήλωσης, όπου αντιμετωπίζει τη γυναίκα σαν υποζύγιο του άνδρα.
6Γ) Υποχρεωτικό προγαμιαίο συμβόλαιο πριν το σύμφωνο συμβίωσης ή γάμου, ώστε να καθορίζονται οικονομικές λεπτομέρειες σε περίπτωση διαζυγίου. 

Ελπίζοντας σε ένα μέλλον που πρέπει όλοι μαζί να σταματήσουμε να το βλέπουμε να γίνεται τόσο γκρίζο. 

Το παρόν άρθρο αφιερώνεται στα θύματα που έχουν βιώσει την πιο τρομερή μορφή ενδοοικογενειακής βίας από συντρόφους που θεωρούσαν πως έχουν αγοράσει κτήματα, δούλες, σκεύη ηδονής που όταν τόλμησαν να αναπνεύσουν ελευθερία και να πουν δεν μπορώ άλλο, διαπίστωσαν με τον πιο τραγικό τρόπο πως ακόμη και το πορτατίφ στο σπίτι στο τέλος της σχέσης είχε μεγαλύτερη αξία και ένιωσε περισσότερη στοργή από τον άνθρωπο που αποφάσισαν να πορευτούν μαζί.
Αφιερωμένο σε όλες εκείνες που δεν είναι πια μαζί μας. 

04.08.2023

Αστυνομικός 


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια