Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Νέα Φιλαδέλφεια: Ρόπαλα και στειλιάρι βρέθηκαν στο σπίτι του Έλληνα οπαδού - Κατασχέθηκαν τα οχήματά του και ηλ. συσκευές



Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στην αρμόδια εισαγγελική Αρχή. Αντιμετωπίζει πολλές και βαριές κατηγορίες.





Μεταλλικά ρόπαλα, στειλιάρι και κράνη βρέθηκαν στο σπίτι του 43χρονου συλληφθέντα οπαδού του Παναθηναϊκού στην περιοχή του Γκύζη, ο οποίος εμπλέκεται στα αιματηρά επεισόδια στη Νέα Φιλαδέλφεια, που προκάλεσαν τον θάνατο του Μιχάλη Κατσουρή, από το τάγμα εφόδου των Κροατών χούλιγκαν της Ντιναμό Ζάγκρεμπ.

Ύστερα από ένταλμα σύλληψης, καθώς ο 43χρονος είχε ταυτοποιηθεί μέσα από βίντεο, παρά το γεγονός ότι είχε καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του, το απόγευμα της Παρασκευής (18/8) συνελήφθη από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Αντιμετώπισης Βίας στους Αθλητικούς Χώρους της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής.


Σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε σε οικία, αυτοκίνητο και δίκυκλη μοτοσικλέτα του συλληφθέντα βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:



κεντρική μονάδα υπολογιστή, με το καλώδιο παροχής ρεύματος και εικόνας,
-2- μεταλλικά μπαστούνια μπέιζμπολ
-2- κράνη, χρώματος μαύρο,
συσκευή κινητού τηλεφώνου,
ξύλινο στειλιάρι.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της ΕΛΑΣ κατηγορείται για συγκρότηση και ένταξη σε εγκληματική οργάνωση, διακεκριμένη περίπτωση έκρηξης με πρόθεση, διακεκριμένη περίπτωση προμήθειας και κατοχής μεγάλης ποσότητας εκρηκτικών και εμπρηστικών υλών, βιαιοπραγία κατά άλλων, για επικίνδυνη σωματική βλάβη, τελεσμένη και σε απόπειρα, διατάραξη κοινής ειρήνης, για φθορά ξένης ιδιοκτησίας κατ’ εξακολούθηση, για οπλοφορία, οπλοχρησία, παράνομη κατοχή και χρήση φωτοβολίδων καθώς και για εμπρησμό από πρόθεση από τον οποίο μπορεί να προκύψει κίνδυνος για ξένα πράγματα από κοινού, φερόμενες ως τελεσθείσες υπό τις επιβαρυντικές περιστάσεις του Επαγγελματικού και Ερασιτεχνικού Αθλητισμού.

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στην αρμόδια εισαγγελική Αρχή.


Το βίντεο από κάμερα ασφαλείας που απεικονίζει τους Έλληνες και τους Κροάτες χούλιγκαν να μαζεύονται στον πεζόδρομο δίπλα από το γήπεδο της ΑΕΚ, πριν εξαπολύσουν τη φονική τους επίθεση, ήταν αυτό που έπαιξε καταλυτικό ρόλο στο να ταυτοποιήσουν τον σεσημασμένο οπαδό του Παναθηναϊκού- με πολύ βαρύ ιστορικό- οι Αρχές.


Ντυμένος στα μαύρα κι αυτός, με βερμούδα, φορώντας γάντια και κράνος και κραδαίνοντας κοντάρι στα χέρια, στο επίμαχο βίντεο φαίνεται να είναι μπροστά από το γκρουπ των Κροατών, να τους "καθοδηγεί" και να τους συντονίζει. Λίγο πιο μπροστά φαίνεται ακόμα ένας χούλιγκαν που επιβλέπει τον χώρο, με τον οπαδό του Παναθηναϊκού να συντονίζει με τα χέρια το γκρουπ των Κροατών και των Ελλήνων από πίσω του. Είναι αυτός, που όταν ένα αυτοκίνητο κάνει το λάθος και μπαίνει στο στενό, πηγαίνει και το διώχνει.






Φαίνεται να συντονίζει το γκρουπ των χούλιγκαν και να είναι αυτός που τους οδήγησε μέσα από τα στενά, καθώς πήγαν από δρόμους, πίσω από το κτήριο του ΚΚΕ, ώστε να μην τραβούν την προσοχή και κάνοντας περισσότερο δρόμο.




Πολύ βαρύ ιστορικό βίας

Οι Αρχές αναζητούσαν τον συγκεκριμένο οπαδό του Παναθηναϊκού, ο οποίος έχει πολύ βαρύ ιστορικό βίας και επεισοδίων. Σύμφωνα με πληροφορίες, είχε συλληφθεί πριν από πέντε μήνες για τα έκτροπα που είχαν σημειωθεί έξω από το Εφετείο.

Ήταν 22 Μαρτίου 2023 όταν ένας 24χρονος οργανωμένος οπαδός του Ολυμπιακού από τα βόρεια προάστια, δέχεται επίθεση από μια ομάδα 30 κουκουλοφόρων έξω από το Εφετείο. Τον χτυπούσαν με κράνη και κλωτσιές και ένας από αυτούς τον μαχαίρωσε στον δεξιό μηρό.


Μια διμοιρία που ήταν απ' έξω, πέταξε χειροβομβίδες κρότου – λάμψης για να διαλύσει τους συγκεντρωμένους οι οποίοι διέφυγαν στα γύρω στενά. Στην οδό Λομβάρδου 121, σε απόσταση τεσσάρων τετραγώνων, πέταξαν το μαχαίρι σε έναν κάδο σκουπιδιών.

Στο μεταξύ, μέσα σε ένα αυτοκίνητο στην οδό Βατατζή αστυνομικοί της ΔΙΑΣ βρήκαν κοντάρια, κουκούλες και άλλα αντικείμενα. Τότε, συνελήφθησαν τέσσερα άτομα, ενας 19χρονος, ένας 27χρονος, ένας 25χρονος και έναν 36χρονος. Ανάμεσά τους ήταν και ο οπαδός του Παναθηναϊκού που φέρεται να εμπλέκεται στα επεισόδια της 7ης Αυγούστου έξω από το γήπεδο της ΑΕΚ.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το θύμα της επίθεσης του Μαρτίου, ήταν στο Εφετείο για δίκη που αφορούσε οργανωμένους οπαδούς που εμπλέκονταν σε παλαιότερο επεισόδιο.


Τέλος, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, αναμένεται η έκδοση και άλλων ενταλμάτων σχετικά με τη δολοφονία του 29χρονου Μιχάλη, καθώς οι αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Βίας στους Αθλητικούς Χώρους έχουν ταυτοποιήσει μέσω των πινακίδων κάποιων αυτοκινήτων και άλλους οπαδούς που διαφεύγουν της σύλληψης.
Ευρήματα που θα οδηγήσουν σε νέα εντάλματα έχουν οι Αρχές

Ευρήματα που εκτιμάται ότι θα οδηγήσουν σύντομα στην έκδοση και νέων ενταλμάτων σύλληψης, μετά από αυτό που εκδόθηκε σήμερα σε βάρος Έλληνα υπηκόου, έχουν στα χέρια τους οι δικαστικές αρχές που ερευνούν την αιματηρή συμπλοκή έξω από το γήπεδο της ΑΕΚ η οποία κατέληξε στην δολοφονία του 29χρονου Μιχάλη Κατσούρη.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η 25η τακτική ανακρίτρια που χειρίζεται την υπόθεση, μετά το ένταλμα σε βάρος οπαδού του Παναθηναϊκού, φέρεται ότι θα είναι σε θέση τις επόμενες ημέρες να διευρύνει τον κύκλο των κατηγορουμένων για τα αιματηρά επεισόδια, εκδίδοντας νέα εντάλματα σύλληψης για πρόσωπα για τα οποία προκύπτει εμπλοκή τους σε όσα έγιναν στη Νέα Φιλαδέλφεια.


Σύμφωνα με πληροφορίες οι Αρχές έχουν ήδη στα χέρια τους μία σειρά από συγκεκριμένα ευρήματα που εξετάζονται και η αξιοποίηση των οποίων αναμένεται ότι θα φέρει ενώπιον της δικαστικής λειτουργού νέους κατηγορούμενους.


Στο μεταξύ, πηγές από τον χώρο της Δικαιοσύνης αναφέρουν πως ουδέποτε αρνήθηκαν εισαγγελείς τη συνδρομή και παρουσία τους σε ποδοσφαιρικούς αγώνες όταν τους ζητήθηκε. Αναφέρουν επίσης ότι δεν υποβλήθηκε αίτημα για εισαγγελική παρουσία πριν από τον κρίσιμο αγώνα της ΑΕΚ με την Ντιναμό Ζάγκρεμπ. Αντίθετα για τους επόμενους αγώνες της ΑΕΚ με την Ζάγκρεμπ, καθώς και του Παναθηναϊκού, έχουν ήδη ξεκινήσει συσκέψεις συναρμόδιων φορέων με παρόντες εισαγγελικούς λειτουργούς.

Να σημειωθεί ότι η παρουσία εισαγγελέων σε αγώνες ποδοσφαίρου αφορά την τήρηση της νομιμότητας και όχι την επιχειρησιακή οργάνωση και δράση της Αστυνομίας.

Πηγή: www.thetoc.gr













Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια