Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Συναγερμός στην ΕΛΑΣ για το Παναθηναϊκός - Μαρσέιγ: «Αστακός» η Αθήνα - Θα επιτηρεί ελικόπτερο








Μέτρα για την αποτροπή εκδήλωσης επεισοδίων έχει λάβει η ΕΛΑΣ για τη σημερινή αναμέτρηση μεταξύ Παναθηναϊκού και Μαρσέιγ. Φοβούνται αντίποινα από οπαδούς της ΑΕΚ. Λεωφόρος | Eurokinissi


Σε κατάστασης γενικής επιφυλακής έχουν τεθεί οι αστυνομικές Αρχές για τον σημερινό ποδοσφαιρικό αγώνα μεταξύ του Παναθηναϊκού με τη Μαρσέιγ για τον τρίτο προκριματικό γύρο του Champions League, καθώς υπάρχει γενικευμένος φόβος για αντίποινα μετά τη δολοφονία του 29χρονου οπαδού της ΑΕΚ Μιχάλη Κατσουρή στη Νέα Φιλαδέλφεια.


Μάλιστα, έχει στήσει ειδικό σχεδιασμό για τον αγώνα λαμβάνοντας μία δέσμη μέτρων, προκειμένου να αποτρέψουν τα χειρότερα, καθώς υπάρχουν πληροφορίες πως υπάρχουν οπαδοί ομάδων από το εξωτερικό, οι οποίοι είναι αδελφοποιημένοι με αυτούς της ΑΕΚ. Μάλιστα, νωρίς το πρωί της Τετάρτης πραγματοποιήθηκε έκτακτη σύσκεψη στη ΓΑΔΑ σε επιτελείς αξιωματικούς, προκειμένου να ενισχυθούν τα μέτρα ασφαλείας, στα οποία συμπεριλαμβάνονται μεταξύ άλλων η τοποθέτηση αξιωματικών της Ασφάλειας στο Μετρό, καθώς και η επιτήρηση δια αέρος μέσω ελικοπτέρου.










«Δίχτυ ασφαλείας γύρω από τη Λεωφόρο Αλεξάνδρας»

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, η ΕΛΑΣ έχει απλώσει «δίχτυ ασφαλείας» γύρω από το Απόστολος Νικολαΐδης τόσο με αστυνομικούς της Τροχαίας, οι οποίοι από νωρίς το απόγευμα θα αποκλείσουν συγκεκριμένους δρόμους στο κέντρο της Αθήνας, ενώ μονάδες των ΜΑΤ και των ΥΜΕΤ αναμένεται να παρέμβουν άμεσα, σε περίπτωση εκδήλωσης επεισοδίων.

Παράλληλα, υπάρχουν ήδη διασκορπισμένοι αστυνομικοί της Ασφάλειας σε ευαίσθητους στόχους, όπως για παράδειγμα στο μετρό, αλλά και σε συνδέσμους οπαδών όπου πραγματοποιούν διακριτική επιτήρηση για την αποτροπή τυχόν επιθέσεων.

Κανένας χωρίς εισιτήριο δεν θα μπορεί να πλησιάσει το γήπεδο από το απόγευμα και μετά, ενώ ζωντανή εικόνα στο κέντρο επιχειρήσεων της Γενικής Αστυνομικής Βίας της Αττικής θα δίνει το ελικόπτερο της ΕΛΑΣ, όπου θα ίπτανται από νωρίς πάνω από την Αττική.

Έγγραφο - ντοκουμέντο από τη ΓΑΔΑ για τον αγώνα

Την ίδια ώρα, όπως αναφέρει το Mega, το Τμήμα Επιχειρήσεων της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Αττικής έχει στείλει αλληλογραφία προς όλες τις διευθύνσεις, αλλά τα αστυνομικά τμήματα για τη σημερινή αναμέτρηση.

Στο παρόν έγγραφο αναφέρεται η αδελφοποίηση μεταξύ οπαδών της ΑΕΚ με τους αντίστοιχους της Μαρσέιγ και τονίζεται πως υπάρχει κίνδυνος διάπραξης νέων επεισοδίων ως αντίποινα για τα επεισόδια στη Νέα Φιλαδέλφεια.
Έγγραφο ΓΑΔΑ | MEGA

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, θα υπάρχει ελικόπτερο που θα παρακολουθεί ό,τι συμβαίνει στην Αττική και θα δοθεί βάρος σε σταθμούς του μετρό και του ΗΣΑΠ. Επίσης προσοχή θα δοθεί σε Κυψέλη και Εξάρχεια και σε περιοχές που υπάρχουν Airbnb που μπορεί να φιλοξενούνται οπαδοί της Ντιναμό ή της Λιβόρνο.

Ενισχυμένη θα είναι και η προσοχή της ομάδας σεκιούριτι του γηπέδου. Οπαδοί της Μαρσέιγ σύμφωνα με πληροφορίες είναι ήδη στην πρωτεύουσα ενώ υπάρχει φόβος και για εσωτερική βεντέτα με την υποψία ότι αυτός που δολοφόνησε τον 29χρονο οπαδό της ΑΕΚ ήταν Έλληνας.

Πηγή: www.reader.gr













Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια