Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90


ΔΙ.ΑΣ. : Από τα «μπλοκάκια», στα γήπεδα «υπηρέτες» των ΠΑΕ


Επανάληψις, μήτηρ πάσης μαθήσεως, έλεγαν οι πρόγονοι μας, και ίσως είναι ο μόνος τρόπος να εμπεδώσουν οι κύριοι της πολιτικής και της φυσικής ηγεσίας το τι εστί ομάδα ΔΙ.ΑΣ.

Μια υπηρεσία που ιδρύθηκε το 2010 με αποκλειστικό σκοπό την αντιμετώπιση της βαριάς εγκληματικότητας,και κατά συνέπεια την εμπέδωση του αισθήματος ασφαλείας στον πολίτη.
Και το κατάφερε σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα,αφού έγινε ο φόβος και ο τρόμος των πάσης φύσεως εγκληματιών.

Άμεση ανταπόκριση στα περιστατικά, επαγγελματισμός και αποτελεσματικότητα από μια υπηρεσία που αποτελείται στην πλειοψηφία της από Ειδικούς Φρουρούς, καθιστούν την ομαδα ΔΙ.ΑΣ ασπίδα προστασίας για τους πολίτες και την φέρνουν ψηλά στην συνείδηση τους.
Πλήρωσε όμως ακριβά το τίμημα της αστυνόμευσης και της κοινωνικής ειρήνης, με νεκρούς και τραυματίες, τους περισσότερους από κάθε άλλη υπηρεσία της ΕΛ.ΑΣ.

Με το πέρασμα του χρόνου, η ομάδα ΔΙ.ΑΣ παρέκκλινε του σκοπού και της αποστολής της…
Έγινε υπηρεσία φύλαξης κυβερνητικών και πολιτικών στόχων, με στατική παρουσία μετά από κάθε «παρέμβαση» αναρχικών συλλογικοτήτων, σε γραφεία τηλεοπτικών σταθμών, με στατικές δυνάμεις σε πρεσβείες, προξενεία και οικίες πρέσβεων, με αποκλειστικές επιτηρήσεις σε σταθμούς τρένων και κάθε λογής «στόχους», με συνοδείες λεωφορείων ομάδων ποδοσφαίρου και μπάσκετ, και φυσικά με αποκορύφωμα τον έλεγχο πολιτών κατά τη διάρκεια της καραντίνας με τον covid.

Παράλληλα βέβαια, και ενώ οι απαιτήσεις της εκάστοτε διοίκησης αυξάνονταν, το προσωπικό της ΔΙ.ΑΣ ως δια μαγείας (και ενώ το 2019 προσελήφθησαν 1500 Ειδικοί Φρουροί ώστε να υπηρετήσουν σε αυτήν) μειωνόταν, με την πλειονότητα των μεταθέσεων και των αποσπάσεων να αφορούν στην φύλαξη και τη συνοδεία επισήμων και ευπαθών στόχων.

Και ενώ οι εναπομείναντες υπηρετούντες στην ομάδα ΔΙ.ΑΣ, δίνουν καθημερινό αγώνα για την προστασία του πολίτη και της περιουσίας του με μοναδικό τους όπλο το ΦΙΛΟΤΙΜΟ, έρχεται ΠΑΛΙ αυτή η υπηρεσία να πληρώσει τα σπασμένα και την ανικανότητα κάποιων να αποτρέψουν την κάθοδο 100 εισαγόμενων χουλιγκάνων που είχε ως αποτέλεσμα τη δολοφονία ενός νέου ανθρώπου, και να προστεθεί στις πλάτες της ακόμα ένα ΠΑΡΕΡΓΟ.
Διατίθενται ομάδες στην αποκλειστική επιτήρηση του εθνικού οδικού δικτύου και σταθερές σε γέφυρες αυτού, (άκουσον άκουσον) μην τυχόν διαπιστώσουν οπαδούς-χούλιγκαν να κινούνται με οχήματα από ή προς την Αθήνα, και παράλληλα σε δρομολόγια πλησίον και πέριξ του εκάστοτε γηπέδου.
Σημειωτέον οτι η ΔΙ.ΑΣ δεν έχει ούτε αποστολή, ούτε εκπαίδευση, αλλά ούτε και εξοπλισμό για την διαχείριση πλήθους.

Μια διοίκηση με ρόλο σταθμάρχη δηλαδή, στερεί την αστυνόμευση από τον πολίτη, για να (εξ)υπηρετήσει κάποιες ανώνυμες εταιρείες που μόνο στόχο έχουν την αύξηση των κερδών τους.
Είναι προδήλως φανερό ότι η ταυτότητα μιας τόσο σημαντικής υπηρεσίας για την πάταξη της εγκληματικότητας έχει αλλοιωθεί χάρη στα τερτίπια των διοικούντων, οι οποίοι κωφεύουν και αντί να σκύψουν πάνω από τα πραγματικά προβλήματα του μάχιμου αστυνομικού που δίνει και την ψυχή του πάνω στο δίκυκλο, τον φορτώνουν με υποχρεώσεις που συνήθως ευνοούν τους λίγους εις βάρος των πολλών.

Απαλλάξτε την ομάδα ΔΙ.ΑΣ από τα πάρεργα, η θέση μας είναι στις γειτονιές και δίπλα στον πολίτη.

Σάρρος Νικόλαος – ΔΙ.ΑΣ Β/Α Αττικής 

Αντιπρόσωπος Σ.Ε.Φ.Ε.Α.Α

Αναπληρωτής Γενικός Γραμματέας Π.Ο.Α.Ε.Φ


Πηγή: sefeaa.gr


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια