Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Χρήστος Κονταρίδης: Είναι από αυτές τις φορές που δεν μπορείς να επαινέσεις το σπίτι σου, γιατί απλά έχει πέσει


Ανάρτηση του Χρήστου Κονταρίδη
Είναι από αυτές τις φορές που δεν μπορείς να επαινέσεις το σπίτι σου, γιατί απλά έχει πέσει (απλά μπορεί να μην έχει πλακώσει εσένα, αλλά κάποιον άλλον), και είναι από αυτές τις φορές που λες "Παναγία μου καλύτερα που έφυγα από το Σώμα δέκα χρόνια πριν" και από τις λίγες φορές που στην εν ενεργεία πολιτική ηγεσία υπουργείου δεν θα ήταν σωστό να καταλογίσεις την πλήρη ευθύνη.
Είναι από αυτές τις φορές που λες, γιατί να έχει αφεθεί ένα Σώμα στην τύχη και στον αυτόματο (γιατί η Αστυνομία έχει μηχανισμό, ενώ η χώρα όχι), γιατί να μην έχει δει κανείς από τις προηγούμενες φυσικές (πρωτίστως) και πολιτικές ηγεσίες ότι εδώ και 30 χρόνια θα έπρεπε η Αστυνομία να είχε βάλει βάσεις με το βλέμμα στο μέλλον (τεχνικά) και την εμπειρία του παρελθόντος (επιχειρησιακά)? Γιατί να μην έχει γίνει μια σοβαρή αναδιοργάνωση στις Σχολές (όπου όποιος αξιωματικός ετοιμάζονταν για αποστρατεία, τακτικά, "παρκάρονταν" στο πιο καίριο πόστο του Σώματος).
 
Γιατί να μην συνέχιζε να ισχύει η πρόταση για αστυνομικούς που θα ήθελαν να υπηρετήσουν στην Ασφάλεια και προνομιούχες υπηρεσίες (λέμε, τώρα), και όποιος προτείνει (Αξιωματικός) να έχει ευθύνες για την πρότασή του, αλλά ένα μεγάλο μέρος των νέων συναδέλφων να πιστεύει πως Ασφάλεια είναι μούσι, σκουλαρίκι και, ενίοτε, τατουάζ (άσε το ότι τους αντιλαμβάνονται από χιλιόμετρα κάποιους από αυτούς).

Γιατί να μπορεί με "δόντι" ένας νέος Αστυνομικός, να πηγαίνει σε κρατικές, αθλητική βία, Βουλή και όπου μπορεί είτε να λουφάρει, είτε να πουλήσει μούρη (εάν όχι να κάνει παρανομίες) και να μην έχει" ξυπνήσει "έως, τουλάχιστον, τα 33 του χρόνια υπηρετώντας σε Α.Τ., Τροχαία, ΔΑΕΑ, για να καταλαβαίνει τι βλέπει μπροστά του και να μπορεί να προστατεύσει εαυτόν και κοινωνία.

Γιατί να μην έχουν εσωτερικά οι Σχολές ένα δικό τους σύστημα φιλτραρίσματος για το ποιος μπορεί και ποιος όχι (γιατί όπως παντού μπορεί και να μην κάνει κάποιος), με ειδικές εξετάσεις και ειδικά προγράμματα?

Η παρούσα πολιτική ηγεσία του Υπουργείου δεν ευθύνεται, για το μπάχαλο το χθεσινό, αλλά ευθύνεται σύσσωμη η πολιτική ηγεσία της χώρας που πατροπαράδοτα (από το 2010 και μετά τουλάχιστον) έβαζαν σε θέσεις αρχηγών και υπαρχηγών, Ασφαλειάρχη, ΓΑΔΑ, (με ελάχιστες εξαιρέσεις) τους πιο πειθήνιους και τους λιγότερο γνώστες για να μην τους χαλούν τη "μαγιά" και τώρα έρχεται η ώρα που η βόμβα σκάει στα χέρια κάποιου "άτυχου" (και θα ξανασκάσει γιατί τα πάντα είναι απλά τυχαία).

Αυτό που δεν καταλαβαίνω είναι την απομάκρυνση όλων των επικεφαλής Τροχαίας της Δυτικής Ελλάδας, εκτός και εάν είχαν ενημερωθεί από Ασφάλεια και Αθλητική και αυτοί πετάγανε αετό, αφού δεν διώκεται κάποιος Κροάτης για τροχονομική παράβαση. Το δε Τμήμα Αθλητικής Βίας, αντικειμενικά, έχει σοβαρή ευθύνη, αλλά ρε παιδιά εκεί στην ΓΑΔΑ τόσοι Αξιωματικοί, τόσες παρακολουθήσεις κινητών, τόσοι Αστυνομικοί, τόσοι "Ασφαλίτες" που θα έπρεπε να είναι στον δρόμο, δεν έχει κανείς άλλος ευθύνη για αυτό το έγκλημα?

Το τι πρέπει να γίνει είναι απλό, όπως κι σε όλη την Ελλάδα. Γκρέμισμα και όλα από την αρχή, με την ελπίδα το 2035 αυτοί που θα ζουν στον χώρο αυτό (κι όχι χώρα σήμερα) να είναι και να νοιώθουν ασφαλείς.

ΥΓ. Αυτές οι φώτο με την ηρωοποίηση ενός θύματος, γεννούν στα νέα παιδιά πρότυπα να πεθαίνεις για μια μπούρδα, δηλαδή για μια ομάδα. Πρέπει να συνέλθουμε εθνικά.




Δημοσίευση σχολίου

3 Σχόλια

Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Κονταριδη λείπεις από την αστυνομία και όσοι έχουν υπηρετήσει κάτω από τις διαταγές σου ξέρουν τι εστι επαγγελματισμος!!!!!Κρίμα που η ΕΛΑΣ ήταν και θα είναι το μαγαζάκι των αρεστων
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Ότι να ναι τα σχόλιά σας. 100% πολιτική ευθύνη. Οι πολιτικοί έχουν μετατρέψει την αστυνομία σε φοβική. Για να αποφύγουν τα επεισόδια με κροάτες στη εθνική οδό οι ανώτατοι και πιθανόν να γίνει το σώσε και να καρατομηθούν το άφησαν μπας κ εξελιχθεί ήπια. Δεν εξελίχθηκε όμως. Χρειάζονται κανόνες εμπλοκής και πρέπει οι πολιτικοί να παρέχουν όλα τα μέσα και να αφήσουν τους στρατηγούς να εφαρμόζουν το νόμο όσο βία και χρειαστεί για την εφαρμογή του νόμου.
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Έχετε φτιάξει μια αστυνομία ευθυνοφοβη μια αστυνομία που πνίγεται στην χαρτουρα μια αστυνομία για εμφάνιση παράσταση αλλά από ουσία μηδεν,μια αστυνομία αξιωματικών,που ζητάνε συνεχως με μόνο σκοπό να ανέβουν, μια αστυνομία αξιωματικων που σε κάθε ευκαιρία τιμωρούν τον χαμηλόβαθμο,μια αστυνομία αξιωματικών του 1950 με έγκλημα του 2023.Ειτε έχεις 3 χρόνια στο σώμα είτε 13 είτε 33 πλέον σκέφτεσαι να φύγει το 8ωρο και πόσο σου έχει μεινει για σύνταξη,κάτι δεν πάει καλά σε αυτόν τον οργανισμό.