Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Βόλος: «Μπούκαρε» σε σπίτι στη Σκόπελο γιατί η ακραία φτώχεια και ανέχεια θόλωσε το μυαλό του…


Μετανιωμένος εμφανίστηκε χθες στο Αυτόφωρο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Βόλου ο 45χρονος Αλβανός, οποίος το βράδυ του περασμένου Σαββάτου «μπούκαρε σε σπίτι νεαρού ζευγαριού στην Σκόπελο και έκλεψε το χρηματοκιβώτιο, καθώς και δυο ρολόγια από συρτάρι του δωματίου. Όπως είπε στους δικαστές, οδηγήθηκε στην πράξη αυτή εξαιτίας τα ακραίας φτώχειας και της ανεργίας, που θόλωσαν το μυαλό και την κρίση του. Ισχυρίστηκε ότι η μητέρα του είναι άρρωστη και χρειαζόταν χρήματα για να τη βοηθήσει. Επίσης, ότι είναι πατέρας τριών παιδιών, το ένα εκ των οποίων εργάζεται στο νησί, ενώ ο ίδιος διαμένει στην Αθήνα και βρέθηκε στη Σκόπελο για να επισκεφθεί το παιδί του.
Μάλιστα, υποστήριξε πως ήθελε να επιστρέψει στα θύματά του τα δύο ρολόγια, ενώ για την αντίσταση που πρόβαλλε κατά τη σύλληψή του ισχυρίστηκε πως φοβήθηκε όταν είδε άγνωστους άνδρες με πολιτικά ρούχα να τον πλησιάζουν στο σκοτάδι και έτσι επιχείρησε να αμυνθεί, γιατί δεν γνώριζε πως πρόκειται για αστυνομικούς.

Ο 45χρονος μπήκε από το παράθυρο στο υπνοδωμάτιο του ζευγαριού και έκλεψε το χρηματοκιβώτιο και τα ρολόγια. Το χρηματοκιβώτιο εντοπίστηκε από τους αστυνομικούς σε χωράφι στην περιοχή Ράχες Σκοπέλου, ενώ κατά την ακινητοποίηση του δράστη στο σημείο, αντιστάθηκε σθεναρά, χτυπώντας έναν αστυνομικό, προκειμένου να αποφύγει τη σύλληψη, τραυματίζοντάς τον ελαφρά.
Χθες εκπροσωπήθηκε νομικά από τον δικηγόρο Ηρακλή Μουράβα που διόρισε το Δικαστήριο και ο οποίος ζήτησε νέα αναβολή στην εκδίκαση της υπόθεσης, ώστε να προσέλθουν ως μάρτυρες οι μηνυτές και οι αστυνομικοί που τον συνέλαβαν. Το αίτημα έγινε αποδεκτό από το Δικαστήριο και η δίκη ορίστηκε για την ερχόμενη Τετάρτη 30 Αυγούστου. Στο μεταξύ ο 45χρονος αφέθηκε ελεύθερος, όμως, επειδή βρίσκεται παράνομα στην Ελλάδα, στερούμενος των απαραίτητων εγγράφων παραμονής, σε βάρος του αναμένεται να κινηθεί η διαδικασία της διοικητικής απέλασης.

Πηγή: gegonota.news



Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια