Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90


Πληροφοριοδότες είπαν στην ΕΛΑΣ πως οι Κροάτες θα επιτεθούν - Πίστευαν ότι θα γίνει στο «δωματιάκι»
Η αστυνομία φέρεται να είχε πληροφορίες ότι οι Κροάτες χούλιγκαν θα κάνουν κάποια επίθεση στην Αθήνα, σε «στόχο» οπαδών της ΑΕΚ, αλλά δεν περίμεναν ότι θα γίνει στη Νέα Φιλαδέλφεια.  Νέα
Στην αποκάλυψη ότι η αστυνομία είχε πληροφορίες για κάποια επίθεση των Κροατών χούλιγκαν της Ντιναμό Ζάγκρεμπ αλλά όχι στο γήπεδο της ΑΕΚ στη Νέα Φιλαδέλφεια, προχωρά το «Βήμα της Κυριακής» που θα δημοσιευθεί την Κυριακή (13/08) σύμφωνα με ρεπορτάζ του MEGA.


Όπως αναφέρει ο σταθμός, η αστυνομία είχε από τους πληροφοριοδότες της αναφορές ότι επίκειτο μία επίθεση από τους Κροάτες. Συγκεκριμένα ότι οι Κροάτες δεν θα πήγαιναν μόνο στο ξενοδοχείο της ομάδας υποστηρικτικά ή ότι θα πήγαιναν με τους οπαδούς του Παναθηναϊκού να δουν τον αγώνα των Πρασίνων με τη Μαρσέιγ.

Υπήρχε σαφής πληροφορία ότι επίκειται κάτι να κάνουν, όμως η εκτίμηση που υπήρχε ήταν ότι η επίθεση θα γινόταν σε γειτονικούς συνδέσμους οπαδών της ΑΕΚ στην πλατεία Εξαρχείων και κυρίως στην πλατεία Αργεντινής, στο γνωστό «δωματιάκι». Ωστόσο η επίθεση έγινε 10 χιλιόμετρα μακριά στη Νέα Φιλαδέλφεια.


Σε εκείνο το σημείο υπήρχαν αστυνομικοί παρατηρητές, όπως υπήρχαν και στον Κεντρικό σύνδεσμο των οπαδών του Παναθηναϊκού στην λεωφόρο Αλεξάνδρας, όπου περίμεναν τους Κροάτες οι οπαδοί του Παναθηναϊκού προκειμένου να τους φιλοξενήσουν.

Αυτό που παραπλάνησε στις Αρχές ήταν ότι ο σύνδεσμος ήταν ανοιχτός και υπήρχε - θεωρητικά - μία διαδικασία υποδοχής των Κροατών χούλιγκανς όλο το βράδυ. Έτσι υπέθεταν ότι αφού υπάρχουν αυτές οι διαδικασίες στον σύνδεσμο σύμφωνα με την εκτίμηση της ΕΛ.ΑΣ θα κατέλυαν εκεί οι Κροάτες.

Παραπλάνησαν την ΕΛΑΣ


Το ρεπορτάζ στο MEGA συνεχίζει αναφέροντας πως υπάρχουν δεύτερες σκέψεις εάν όλα αυτά έγιναν παραπλανητικά ή εάν υπήρξε κάποιο εμβόλιμο σχέδιο, επειδή είδαν τους οπαδούς της ΑΕΚ να συγκεντρώνονται στο γήπεδο «Αγιά Σοφιά», κάποια χρονική στιγμή και αποφάσισαν να κατευθυνθούν προς τα εκεί.

Επιπλέον εξετάζεται εάν υπήρχε ένα ολοκληρωμένο σχέδιο των χούλιγκανς που παραπλάνησε την ΕΛ.ΑΣ, να στρέψουν το ενδιαφέρον τους στον κεντρικό σύνδεσμο στη λεωφόρο Αλεξάνδρας.Σε κάθε περίπτωση, αναφέρει το MEGA, η ΕΛΑΣ δεν θα έπρεπε να ακολουθεί το ευνοϊκό σενάριο και να υπάρχουν προληπτικές κινήσεις.

Στο γήπεδο της ΆΕΚ υπήρχαν φίλαθλοι της και η αστυνομία όφειλε να έχει τοποθετήσει διμοιρίες ώστε να λειτουργούν αποτρεπτικά και να αποφευχθούν τα αιματηρά επεισόδια. Ωστόσο η αστυνομία επαναπαύθηκε στο σενάριο ότι οι Κροάτες θα πήγαιναν στον σύνδεσμο του Παναθηναϊκού.


Η ΕΛ.ΑΣ γνώρισε ότι θα υπάρξει επίθεση από τους Κροάτες και δεν έλαβε υπόψιν της ότι 140 άτομα ήρθαν στην Ελλάδα ανενόχλητοι και χωρίς εισιτήριο.
Οι δυσκολίες για τον εντοπισμό του δράστη

Αναφορικά με τη λήψη του DNA και ην έρευνα των Αρχών, το ρεπορτάζ κάνει λόγο για δυσχέρειες στην εύρεση DNA του δράστη. Κάποια από τα ρούχα του θύματος δεν έχουν βρεθεί και γίνεται προσπάθεια να εντοπιστούν οι δράστες με βάση αυτούς που έχουν το βαρύτερο ποινικό μητρώο και έχουν πραγματοποιήσει παρόμοιες επιθέσεις.

Η έρευνα στρέφεται σε 7-8 Έλληνες και Κροάτες ενώ σε εξέλιξη είναι η διαδικασία λήψης οπτικοακουστικού υλικού από κάμερες, σε διάφορες γωνίες, καθώς μπορεί σε μία κάμερα κάποιος εκ ων δραστών να μην φαίνεται ωστόσο σε κάποια άλλη λήψη να είναι ορατά τα χαρακτηριστικά του.

Οι Κροάτες είναι αρνητικοί στο να αποκαλύψουν ποιος είναι ο δράστης της δολοφονίας του 29χρονου. Τα DNA που συγκεντρώνονται θα συγκριθούν με τα DNA που έχουν βρεθεί σε μαχαίρια ή άλλα αντικείμενα και έτσι να είναι ανοιχτό το ενδεχόμενο να αλλάξει και το κατηγορητήριο.Πηγή: www.reader.gr
Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια