Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Τούρκος οδηγός έπεσε σε μπάρα διοδίων με 192 χλμ, έβγαλε χαλάκι για να προσευχηθεί που σώθηκε...και μετά επιτέθηκε στους πυροσβέστες



Ο Τούρκος οδηγός καταδικάστηκε σε ποινή φυλάκισης 3 ετών και 10 μηνών αλλά άσκησε έφεση και αφέθηκε ελεύθερος





Σε ποινή φυλάκισης τριών ετών και δέκα μηνών καταδικάστηκε από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης ο 31χρονος Τούρκος, που έσπασε τη μπάρα των διοδίων Λαγκαδά, καθώς έτρεχε με ιλιγγιώδη ταχύτητα. Σύμφωνα με τα όσα μεταδίδουν τοπικά μέσα, αμέσως μετά τη σύγκρουση, ο Τούρκος οδηγός έβγαλε χαλάκι προσευχής και άρχισε να προσεύχεται που σώθηκε, ενώ στη συνέχεια επιτέθηκε στους δύο πυροσβέστες που έσπευσαν να τον βοηθήσουν.

Ο κατηγορούμενος κρίθηκε ένοχος για επικίνδυνη οδήγηση, βία κατά υπαλλήλων, σωματική βλάβη κατά συρροή και διακεκριμένη φθορά ξένης ιδιοκτησίας. Παρότι το δικαστήριο αποφάσισε η ποινή του να μην ανασταλεί, η έφεση που άσκησε έχει αναστέλλουσα δύναμη και έτσι θα αφεθεί ελεύθερος μέχρι τη δίκη σε δεύτερο βαθμό.



Όπως γράφει η Voria.gr, το όχημα που οδηγούσε ο 31χρονος το πρωί του Σαββάτου -για να μεταβεί στην Αυστρία όπου και διαμένει- ανέπτυξε ταχύτητα που άγγιξε τα 192 χιλιόμετρα την ώρα, σπάζοντας τη μπάρα των διοδίων. Το όχημά του ανατράπηκε και μάλιστα η μηχανή εκτοξεύτηκε στα 50 μέτρα, προκαλώντας φωτιά σε ξερά χόρτα. Πυροσβέστες έσπευσαν για τον βοηθήσουν και τον βρήκαν να προσεύχεται σε χαλάκι που είχε στρώσει στον δρόμο.



Ωστόσο όταν τον πλησίασαν, ο κατηγορούμενος τους επιτέθηκε, καθώς, όπως είπε στους αστυνομικούς αργότερα, οι πυροσβέστες πάτησαν πάνω στο χαλάκι, γεγονός που το θεώρησε ασέβεια.

Οι δύο πυροσβέστες που κατέθεσαν σαν μάρτυρες τόνισαν ότι καθόλου δεν τον ενόχλησαν, αλλά αντίθετα βλέποντάς τον σε κατάσταση προσευχής, περίμεναν υπομονετικά μέχρι να τελειώσει.

"Δεν πατήσαμε στο στρωμένο χαλάκι και, αφού διαπιστώσαμε πως είναι καλά, περιμέναμε να τελειώσει την προσευχή του. Ξαφνικά ο συνάδελφός μου δέχθηκε επίθεση και στη συνέχεια χτύπησε κι εμένα. Έδειξε με το δάχτυλο ψηλά και είπε "Αλλάχ Ακμπάρ"", κατέθεσε ο ένας πυροσβέστης, γράφει η Voria.gr.

"Ήταν γονατιστός με κλειστά μάτια και δεν τον ενοχλήσαμε καθόλου. Τον πλησίασα μόνο για να δω αν είναι καλά γιατί είχε χτυπήσει. Αιφνιδιάστηκα όταν μας επιτέθηκε", κατέθεσε ο δεύτερος.

Στην απολογία του ο κατηγορούμενος ισχυρίστηκε πως δεν είδε τη μπάρα των διοδίων και ότι στη συνέχεια είπε ότι δεν επιτέθηκε αυτός στους πυροσβέστες, αλλά τον χτύπησαν αυτοί πρώτοι και εκείνος αντέδρασε.

Μόλις άκουσε το ύψος της ποινής διαμαρτυρήθηκε μάλιστα και σημείωσε πως "τρία χρόνια είναι πάρα πολλά"…

Πηγή: www.thetoc.gr













Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια