
Σοκ προκαλεί η υπόθεση 38χρονης από τη Μολδαβία, η οποία δέχθηκε βαίαη επίθεση από τον σύντροφό της, τα ξημερώματα της Δευτέρας, στη Νέα Φιλαδέλφεια.
Η γυναίκα σώθηκε χάρη στον ευρωπαϊκό αριθμό 112, όπου ζήτησε βοήθεια, κινητοποιώντας αμέσως τις Αρχές.
Σύμφωνα με πληροφορίες, ο 39χρονος σύντροφός της, με καταγωγή από τη Ρουμανία, είχε καταναλώσει αλκοόλ και ναρκωτικά και επιτέθηκε με γροθιές στην 38χρονη σύντροφό του.
Η κοπέλα προσπάθησε να αντιδράσει και να ξεφύγει από τα χέρια του, βγαίνοντας στον δρόμο. Τότε κάλεσε τον ευρωπαϊκό αριθμό 112 ζητώντας βοήθεια και στη συνέχεια ενημερώθηκε η Άμεση Δράση.
Άμεσα, περιπολικό με πλήρωμα μία γυναίκα και δύο άντρες έφτασαν στην περιοχή, εντόπισαν τη γυναίκα η οποία είχε βγει έντρομη στον δρόμο, χτυπημένη βαριά στο πρόσωπο, από το διαμέρισμα που διέμενε με τον 39χρονο, στην οδό Παπαφλέσσα.
Ο δράστης, χωρίς να αντιληφθεί στην παρουσία των αστυνομικών, βγήκε από το διαμέρισμα του 4ου ορόφου αναζητώντας τη σύντροφό του και έπεσε πάνω στις Αρχές. Τότε οι αστυνομικοί προχώρησαν στη σύλληψή του, με τον ίδιο να υποστηρίζει ότι δεν άγγιξε καν την 38χρονη.
Εις βάρος του ασκήθηκαν διώξεις για ενδοοικογενειακή βία και απειλή.
Στο βίντεο ντοκουμέντο που δημοσιεύει το TheTOC, φαίνεται η στιγμή που άντρες της αστυνομίας ακινητοποιούν και συλλαμβάνουν τον 39χρονο έξω από το σπίτι του.
Στο βίντεο ντοκουμέντο ακούγονται οι διάλογοι των αστυνομικών με τον δράστη:
39χρονος: Δεν την άγγιξα. Δεν της έκανα κακό.
Αστυνομικός (στα Αγγλικά): Τα χέρια. Δώσε μου τα χέρια σου. Φίλε μου, πρέπει να μου δώσεις τα χέρια σου.
Αστυνομικός: Μη μιλάς τώρα.Κέντρο, εξήλθε ο σύζυγος, τον δεσμεύσαμε.
Κέντρο: Ελήφθη.
Ραγδαία αύξηση στα περιστατικά ενδοοικογενειακής βίας
Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία, τα περιστατικά ενδοοικογενειακής βίας στην επικράτεια αυξήθηκαν ραγδαία, μετά την περίοδο της πανδημίας.
Είναι ενδεικτικό ότι από τον Ιανουάριο του 2020 έως και τον Ιούλιο του ίδιου έτους καταγγέλθηκαν 2.798 περιστατικά ενδοοικογενειακής βίας. Το αντίστοιχο επτάμηνο του 2021 έφτασαν τα 3.364, ενώ το πρώτο επτάμηνο του 2022 διπλασιάστηκαν, φτάνοντας τα 6.204.
Για το τρέχον έτος, τα στοιχεία δείχνουν πως το πρώτο επτάμηνο τα περιστατικά ανήλθαν σε 5.694.
Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία της ΕΛ.ΑΣ., αναφορικά με την κρυφή εφαρμογή "Panic Button", η οποία λειτουργεί πιλοτικά σε Αττική και Θεσσαλονίκη από τον περασμένο Μάρτιο και στην οποία μπορούν να εγγραφούν γυναίκες που έχουν καταγγείλει ενδοοικογενειακή βία, επέλεξαν να τη λάβουν 466 παθούσες, από τις συνολικά 1.686 που κατήγγειλαν περιστατικό από τον Μάρτιο έως και σήμερα.
Από τις 466 γυναίκες, 47 έκαναν χρήση της εφαρμογής αυτό το διάστημα.
Πηγή: www.thetoc.gr
0 Σχόλια