Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Γιατί εκκενώθηκε η κατάληψη με τους Κούρδους στο Λαύριο - Οι καταγγελίες των Τούρκων για "τρομοκράτες του ΡΚΚ"



Το κτίριο λειτουργούσε νόμιμα από το 1947, και φιλοξενούσε οικογένειες κουρδικής καταγωγής από την δεκαετία του ’70, ωστόσο τα τελευταία χρόνια βρισκόταν υπό κατάληψη.





Στo… άντρο των κούρδων "τρομοκρατών" του PKK, στο "κέντρο εκπαίδευσης" εξτρεμιστών στο Λαύριο, όπως επικαλούνται σε τακτά χρονικά διαστήματα μέλη της κυβέρνησης του Ταγίπ Ερντογάν, αλλά και ο ίδιος, διέμεναν 19 παιδιά, 8 γυναίκες και 26 άνδρες.

Το συγκεκριμένο κτίριο λειτουργούσε νόμιμα από το 1947, και φιλοξενούσε οικογένειες κουρδικής καταγωγής από την δεκαετία του ’70, ωστόσο τα τελευταία χρόνια βρισκόταν υπό κατάληψη, ενώ η παλαιότητά του το καθιστούσε επικίνδυνο για την διαμονή ατόμων σε αυτό.


Ο δήμαρχος Λαυρεωτικής Δημήτρης Λούκας ανέφερε πως από το 2017 καταργήθηκε επίσημα η δομή που την λειτουργούσε επί σειρά ετών ο ελληνικός ερυθρός σταυρός, "δεν υπήρχαν ούτε καθαριστές, ούτε γιατρός, ούτε προσωπικό να τους συνδράμει και σήμερα, ειρηνικά μεταφέρθηκαν σε άλλες δομές. Είχε κριθεί από την πολεοδομία Μαρκοπούλου ακατάλληλο στατικά και κατεδαφιστέο" είπε ο δήμαρχος.




Χθες το πρωί εξελίχθηκε αστυνομική επιχείρηση από την Διεύθυνση Ασφάλειας Αττικής με τη συμμετοχή αστυνομικών διαφόρων υπηρεσιών της Ελληνικής Αστυνομίας, για την εκκένωση του κτιρίου. Από το κτίριο μεταφέρθηκαν συνολικά 53 άτομα (26 άνδρες, 8 γυναίκες και 19 παιδιά), σε υφιστάμενες δομές του Υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου.








Άνδρες και κυρίως γυναίκες αστυνομικοί, προσέγγισαν ήρεμα τους διαμένοντες στο συγκεκριμένο κτίριο, του εξήγησαν τους λόγους της μεταφοράς τους, που είχε ως στόχο την εξασφάλιση καλύτερων συνθηκών διαβίωσης καθώς το κτίριο ήταν ακατάλληλο για την διαμονή τους.

Μετά την ολοκλήρωση της αστυνομικής επιχείρησης εκκένωσης το κτίριο αποδόθηκε στο δήμαρχο του Δήμου Λαυρεωτικής, καθώς τον Απρίλιο του 2023 με τροπολογία της Κυβέρνησης η εν λόγω έκταση παραχωρήθηκε από το Δημόσιο στον Δήμο. Το κτίριο θα κατεδαφιστεί σε περίπου δύο μήνες και στη θέση του θα δημιουργηθεί υπόγειο πάρκινγκ, αλλά και πλατεία για να εξυπηρετούνται όσοι φτάνουν στο λιμάνι.




Πηγή: www.thetoc.gr













Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια