Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Οι Πτυχιούχοι της Αστυνομίας πρέπει να έχουν ισότιμη μεταχείριση με τους Πτυχιούχους του Δημοσίου και τους Αποστόλους των Ενόπλων Δυνάμεων


Παραθέτουμε κείμενο αστυνομικού-αναγνώστη του Bloko.gr


Ο επερχόμενος εξορθολογήσμος των ειδικών μισθολογίων πρέπει μεταξύ άλλων να εμπεριέχει την αυτονόητη αναγνώριση των πτυχίων ΑΕΙ αστυνομικών. Άλλωστε είναι ένα αίτημα αυτό αγγίζει ευεργετικά όλες τις κατηγορίες προσωπικού (Ειδικούς φρουρούς, Προερχόμενους από την Σχόλη Αστυφυλακών αλλά και τους Αξ/κους από ΣΑΕΑ)

Οδηγός για το πώς θα αναγνωρίζεται η κατοχή ενός προσθετού πανεπιστημιακού τίτλου σπουδών είναι η υπάρχουσα νομοθεσία του Δημόσιου τομέα. Αν όμως αυτό δημιουργεί μεγάλη οικονομική επιβάρυνση, υπάρχει η λύση των ειδικών μισθολογίων που εφαρμόζουν οι Ελληνικές Ε.Δ. Συγκεκριμένα στις ένοπλες δυνάμεις οι κάτοχοι πτυχίων ΑΕΙ αποστρατεύονται με έναν καταληκτικό βαθμό περάν αυτού που προβλέπει η κατηγορία στην οποία βρίσκονται απολαμβάνοντας με αυτόν το τρόπο προς το τέλος της σταδιοδρομίας τους οικονομική και μισθολογική προαγωγή.

Το συγκεκριμένο αίτημα δεν θα έπρεπε καν να το συζητάμε, μοιάζει αυτονόητο για τον κοινό νου και όμως δεν βρίσκεται ούτε στα τελευταία της λίστας αιτημάτων των συνδικαλιστών ΠΟΑΣΥ αλλά και ΠΟΑΞΙΑ. 

Οι πτυχιούχοι Αστυνομικοί περιμένουμε να δούμε αν θα υπάρξει μέριμνα στην επικείμενη πρόταση που αφορά τα ειδικά μισθολόγια των συνδικαλιστικών ενώσεων προς το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη. 

 

Είναι χρυσή ευκαιρία ο νέος Υπουργός προστασίας του Πολίτη να κάνει πράξη το αυτονόητο στο τομέα αυτό δίνοντας τα διαπιστευτήρια του σε ότι αφορά το πραγματικό του ενδιαφέρον για τους Έλληνες Αστυνομικούς.



Δημοσίευση σχολίου

4 Σχόλια

Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Δηλαδή επειδή εσύ έβγαλες το Γεωπονικό,γιατί μέχρι εκεί σου έκοβε,και μετά δεν σταύρωσες μεροκάματο και αποφάσισες να μπεις στην Αστυνομία,θέλεις να αμοίβεσαι και περισσότερο ή να πάρεις και αέρα έναν βαθμό;Πού τα έχεις δει αυτά;Και στο δημόσιο και στον ιδιωτικό τομέα το overqualification είναι λόγος μη πρόσληψης.
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Επιτέλους ας γίνει κάτι με τα πτυχία μας οπως σε ολο το δημοσιο. Δεν μπορεί να είμαστε ίσα και όμοια με τους αποφοίτους λύκειου. Πτυχιούχος κοινωνιολογιας εκπα
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Εσυ ο παραπανω εχεις αποψη για αυτον που εχει πτυχιο και κοβει γυρο;
και αυτος που κοβει γυρο και δεν εχει πτυχιο; δεν παραγει δεν πουλαει τον χρονο του δεν καιει περισσοτερες θερμιδες πχ απο σενα που μην βρεις παχια σκια απο κατω εισαι και τα ξυνεις; δεν εχεις αποψη, ξερω.
Μαλλον θεωρεις οτι επειδη δεν εχει πτυχιο δεν του αξιζει ενω δουλευει σκληρα σε πληρη απασχοληση, να μπορει να πληρωσει τα εξοδα του και να του μενει και κατι για να ζησει, θα πρεπει μια ζωη να ταλαιπωρειτε και να αγχωνετε. και εσυ που εχεις θες μπραβο και επιβραβευση, νομιζεις οτι απευθυνεσαι στην Νονα σου.
Επιτελους ας γινει κατι και με τα πτυχια του ελληνα αστυνομικου, ουτως η αλλως δεν θα ειναι και κανα μεγαλο εξοδο.
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Και οι ΠΤΥΧΙΟΥΧΟΙ και ΚΑΤΟΧΟΙ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΩΝ και ΔΙΔΑΚΤΟΡΙΚΩΝ διορισμένοι στο Δημόσιο, γιατί να ΜΗΝ έχουν κι εκείνοι τα οφέλη των αστυνομικών?????
Θέλει να μας πει κάποιος ένστολος παρακαλώ?